Kyslá fazuľová polievka s údeninou

Tu je recept na kyslú fazuľovú polievku s údeninou:

Suroviny:

  • 250 g sušenej kyslej fazule
  • 200 g údeného mäsa (napríklad slanina alebo klobása)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 mrkva, nakrájaná na kocky
  • 1 petržlenová koreňová zelenina, nakrájaná na kocky
  • 1 lyžica vegety
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kyslá fazuľová polievka s údeninou

Postup:

  1. Vezmite sušenú kyslú fazuľu a nechajte ju cez noc namočiť v dostatočnom množstve vody.
  2. Ďalší deň fazuľu opláchnite a dajte variť vo veľkom hrnci so čistou vodou. Pridajte údené mäso a nechajte variť na miernom ohni asi 1 hodinu, kým sa fazuľa zmäkne.
  3. Medzičasom si pripravte zeleninu. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu, cesnak, zemiaky, mrkvu a petržlenovú koreňovú zeleninu, až kým nezačnú zlatisto hnedať.
  4. Pridajte orestovanú zeleninu do hrnca s fazuľou a mäsom. Pridajte vegetu, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  5. Vařte polévku na mírném ohni po dobu dalších 20-30 minut až do změknutí zeleniny. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu vody.
  6. Pred podávaním ozdobte polievku čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *