Lečo s ačokčou (fotorecept)

Lečo s ačokčou ako ho len ja pripravujem ..

Budete potrebovať:

  • 2 hrnčeky hnedej alebo zelenej šošovice
  • 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej
  • 2 cibule, najemno nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
  • 2 mrkvy, pokrájané na kolieska
  • 2 papriky, nakrájané na kvádre
  • 2 konzervy nasekaných paradajok
  • 4 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžica červenej papriky v prášku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Lečo s ačokčou

Postupujte nasledovne:

  1. Dôkladne prepláchnite šošovicu pod tečúcou vodou.
  2. Vo väčšom hrnci rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu s cesnakom. Orestujte ich, až kým cibuľa nezosklovatie.
  3. Pridajte mrkvu a papriku a restujte ešte niekoľko minút.
  4. Vhoďte šošovicu, paradajky, mletú papriku, červenú papriku a zeleninový vývar. Všetko dobre premiešajte.
  5. Nechajte zmes zovrieť, potom znížte teplotu a varte pod pokrievkou približne 30-40 minút, dokým šošovica nezmäkne.
  6. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  7. Na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať a podávajte horúce.

Tento pokrm môžete vychutnať samostatne ako polievku alebo s prílohou ako hlavné jedlo. Prajem vám dobrú chuť pri príprave leča s ačokčou!

Poznámka: Ak máte záujem o fotorecept, odporúčam vyhľadať ho prostredníctvom internetových vyhľadávačov, kde nájdete obrázkovú verziu tohto jedla.

 

Lečo s ačokčou - 2

2) Lečo s ačokčou

Lečo je tradičné jedlo, ktorého pôvod siaha do maďarskej kuchyne a stalo sa mimoriadne populárne aj na Slovensku. Základné zložky leča tvoria papriky, paradajky a cibuľa, no ak pridáte ačokču, získate zaujímavú a chutnú variáciu, ktorá obohatí pôvodný recept.

Ačokča – Zázrak zo zeleniny

Ačokča, známa aj ako „americká paprika“ či „zelený srdcový chili“, je odroda papriky, ktorá sa vyznačuje sladkastou chuťou a jemnou chrumkavňou štruktúrou. Obsahuje množstvo vitamínov a minerálnych látok, a jej príprava je veľmi jednoduchá. Pridanie ačokče do leča nielenže zintenzívni jeho chuť, ale aj obohatí jedlo o ďalšie výživové hodnoty.

Ingrediencie

Kuracie prsia na sezame

Kuracie prsia na sezame

Čítať viac »

Na prípravu leča s ačokčou potrebujete:

  • 2-3 ačokče
  • 2-3 veľké papriky
  • 2-3 paradajky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na restovanie
  • Petržlen na posypanie
  • (voliteľné)

Postup

  1. Príprava ingrediencií: Ačokče a papriky dôkladne umyte, odstráňte ich jadro a nakrájajte na prúžky. Paradajky sparte, zbavte sa šupky a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno.

  2. Smaženie cibule: Na panvici zahrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte, až kým nebude priesvitná.

  3. Pridanie cesnaku: Do cibule vložte nasekaný cesnak a chvíľu smažte, aby sa uvoľnila jeho vôňa.

  4. Zelenina: K cibuli a cesnaku pridajte nakrájané ačokče a papriky. Smažte na strednom plameni, kým zelenina nezačne zmäknúť.

  5. Paradajková omáčka: Na záver vložte nakrájané paradajky, soľ a korenie. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni približne 15-20 minút, kým sa chute nevytvoria harmonickú zmes a zelenina nebude dostatočne mäkká.

  6. Servírovanie: Hotové lečo podávajte s čerstvým chlebom alebo ako prílohu k mäsu. Môžete posypať nasekaným petržlenom pre sviežosť.

Záver

Lečo s ačokčou je výborný spôsob, ako si vychutnať tradičné jedlo s moderným nádychom. Kombinácia sladkej chuti ačokče s ostatnými prísadami vytvára harmonické jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky. Okrem toho je to jednoduchý a rýchly recept, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek, a rozhodne si ho obľúbite. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Miloš123 píše:

    Wow, lečo s ačokčou znie fantasticky! Nikdy som o ačokči nepočul, ale určite to skúsim pridať do svojho leča. Mám rád, keď sú jedlá takéto chutné a zároveň jednoduché na prípravu. Dúfam, že aj ostatní budú mať radosť z tohto receptu!

  2. ZlatáRybička píše:

    Tento recept je super! Mám rád lečo a pridanie ačokče mi príde ako skvelý nápad. Je to zdravé a chutné jedlo, ktoré si môžem pripraviť kedykoľvek. Ďakujem za inšpiráciu, už sa teším na varenie!

  3. Jozefina_88 píše:

    Prvýkrát počujem o ačokči, ale znie to úžasne! Milujem rôzne zeleniny v jedle a toto vyzerá ako perfektný spôsob, ako obohatiť klasické lečo. Veľká vďaka za tento recept, určite ho vyskúšam!

  4. KreatívnyKuchár píše:

    Tento recept na lečo s ačokčou ma veľmi zaujal! Ačokča vyzerá byť skvelým doplnkom pre tradičné jedlo. Teším sa na skúsenosť s novými chuťami a verím, že aj ostatní si užijú túto variáciu. Vďaka za tip!

  5. Svetlanka99 píše:

    Lečo je moje obľúbené jedlo a pridať do neho ačokču je skvelý nápad! Určite to spravím na večeru. Je super, že tento recept je jednoduchý na prípravu. Už sa teším na tú lahodnú chuť!

  6. PiknikPanda píše:

    ‚Ahoj všetci! Lečo s ačokčou? To znie veľmi lákavo! Zelenina je pre mňa dôležitá v strave, takže tento recept určite vyskúšam. Mám pocit, že pridaním tejto zeleniny bude lečo ešte lepšie!‘

  7. 'ZeleninováBábika' píše:

    ‚Wow! Tento recept vyzerá ako niečo úžasné! Až doteraz som o ačokči nikdy nepočula. Určite ho skúsim pridať do svojho leča – milujem nové chute! Ďakujem za inšpiráciu!‘

  8. 'Cukrík123' píše:

    ‚Toto vyzerá ako dokonalé jedlo pre moju rodinu! Lečo s ačokčou mi pripomína detstvo. Vždy sme robili tradičné lečo a teraz máme nový spôsob jeho prípravy – teším sa!‘

  9. Bublinka101 píše:

    ‚Lečo s ačokčou? Znie to skvele! Zbožňujem zeleninu v rôznych formách. Chcem vyskúšať tento recept čo najskôr – určite bude chutiť výborne!‘

  10. ŠťastnýKuchárik píše:

    ‚Wow, toto je presne typ jedla, ktoré mám rád – chutné a zdravé! Až doteraz som nevedel o existencii ačokče. Veľmi sa teším na jeho ochutnanie!‘