Lečo s ačokčou (fotorecept)

Ospravedlňujem sa, ale momentálne nemám možnosť poskytnúť Vám fotorecept na lečo s ačokčou v slovenčine. Tu je však textový recept pre Vás:

Potrebujete:

  • 2 hrnčeky hnedých alebo zelených šošovíc
  • 1 svazok čerstvej petržlenovej vňate, nasekaný
  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 papriky, nakrájané na kocky
  • 2 konzervy nasekaných paradajok
  • 4 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžica červenej papriky v prášku
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Lečo s ačokčou

Postup:

  1. Šošovice dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.
  2. Väčší hrniec zahrejte a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Dusťe ich, kým nezdobia sklo.
  3. Pridajte papriku a mrkvu a dusťte ďalších pár minút.
  4. Pridajte šošovice, paradajky, mletú papriku, červenú papriku v prášku a zeleninový vývar. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
  5. Nechajte zmes prevrieť, znížte teplotu a varíte pod pokrievkou približne 30-40 minút, kým šošovice nezmäknú.
  6. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  7. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a podávajte teplé.

Toto jedlo môžete podávať samostatne ako polievku alebo s prílohou ako hlavné jedlo. Dobrú chuť pri príprave leča s ačokčou!

Poznámka: Ak si želáte fotorecept, odporúčam vyhľadať si ho cez internetové vyhľadávače, kde nájdete obrazovú podobu tohto jedla.

 

2)

Lečo je tradičné jedlo, ktoré má svoje korene v maďarskej kuchyni, a stalo sa veľmi obľúbeným aj na Slovensku. Hlavné ingrediencie leča sú papriky, paradajky a cibuľa, avšak ak k týmto zložkám pridáme ačokču, dostaneme zaujímavú a chutnú variáciu, ktorá obohatí klasický recept.

Ačokča – Zeleninový zázrak

Ačokča, známa aj ako “americká paprika” alebo “zelený srdcový chili”, je druh papriky, ktorý sa vyznačuje sladkou chuťou a jemným chrumkavým mäsom. Je bohatá na vitamíny a minerály, a jej príprava je veľmi jednoduchá. Pridanie ačokče do leča nielenže zvýrazní jeho chuť, ale aj obohatí jedlo o ďalšie nutričné hodnoty.

Ingrediencie

Na prípravu leča s ačokčou budete potrebovať:

  • 2-3 ačokče
  • 2-3 veľké papriky
  • 2-3 paradajky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie
  • Petržlen na posypanie (voliteľné)

Postup

  1. Príprava surovín: Ačokče a papriky umyte, zbavte jadra a nakrájajte na prúžky. Paradajky sparte, zbavte šupky a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.

  2. Smaženie cibule: Na panvici rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte, kým nebude sklovitá.

  3. Pridanie cesnaku: Do cibule pridajte nasekaný cesnak a chvíľu smažte, aby sa uvoľnila jeho aróma.

  4. Zelenina: K cibuli a cesnaku pridajte nakrájané ačokče a papriky. Smažte na strednom ohni, kým zelenina nezačne zmäknúť.

  5. Paradajková omáčka: Nakoniec pridajte nakrájané paradajky, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nechajte variť na miernom ohni približne 15-20 minút, kým sa všetky chute nespoja a zelenina nie je úplne mäkká.

  6. Servírovanie: Hotové lečo podávajte s čerstvým chlebom alebo ako prílohu k mäsu. Môžete posypať nakrájaným petržlenom pre sviežosť.

Záver

Lečo s ačokčou je skvelý spôsob, ako ochutnať klasické jedlo s novým twistom. Kombinácia sladkej chuti ačokče s ostatnými ingredienciami vytvára harmonické jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky. Navyše je to jednoduchý a rýchly recept, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek, a určite si ho zamilujete. Bon apetit!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Miloš123 píše:

    Wow, lečo s ačokčou znie fantasticky! Nikdy som o ačokči nepočul, ale určite to skúsim pridať do svojho leča. Mám rád, keď sú jedlá takéto chutné a zároveň jednoduché na prípravu. Dúfam, že aj ostatní budú mať radosť z tohto receptu!

  2. ZlatáRybička píše:

    Tento recept je super! Mám rád lečo a pridanie ačokče mi príde ako skvelý nápad. Je to zdravé a chutné jedlo, ktoré si môžem pripraviť kedykoľvek. Ďakujem za inšpiráciu, už sa teším na varenie!

  3. Jozefina_88 píše:

    Prvýkrát počujem o ačokči, ale znie to úžasne! Milujem rôzne zeleniny v jedle a toto vyzerá ako perfektný spôsob, ako obohatiť klasické lečo. Veľká vďaka za tento recept, určite ho vyskúšam!

  4. KreatívnyKuchár píše:

    Tento recept na lečo s ačokčou ma veľmi zaujal! Ačokča vyzerá byť skvelým doplnkom pre tradičné jedlo. Teším sa na skúsenosť s novými chuťami a verím, že aj ostatní si užijú túto variáciu. Vďaka za tip!

  5. Svetlanka99 píše:

    Lečo je moje obľúbené jedlo a pridať do neho ačokču je skvelý nápad! Určite to spravím na večeru. Je super, že tento recept je jednoduchý na prípravu. Už sa teším na tú lahodnú chuť!

  6. PiknikPanda píše:

    ‘Ahoj všetci! Lečo s ačokčou? To znie veľmi lákavo! Zelenina je pre mňa dôležitá v strave, takže tento recept určite vyskúšam. Mám pocit, že pridaním tejto zeleniny bude lečo ešte lepšie!’

  7. 'ZeleninováBábika' píše:

    ‘Wow! Tento recept vyzerá ako niečo úžasné! Až doteraz som o ačokči nikdy nepočula. Určite ho skúsim pridať do svojho leča – milujem nové chute! Ďakujem za inšpiráciu!’

  8. 'Cukrík123' píše:

    ‘Toto vyzerá ako dokonalé jedlo pre moju rodinu! Lečo s ačokčou mi pripomína detstvo. Vždy sme robili tradičné lečo a teraz máme nový spôsob jeho prípravy – teším sa!’

  9. Bublinka101 píše:

    ‘Lečo s ačokčou? Znie to skvele! Zbožňujem zeleninu v rôznych formách. Chcem vyskúšať tento recept čo najskôr – určite bude chutiť výborne!’

  10. ŠťastnýKuchárik píše:

    ‘Wow, toto je presne typ jedla, ktoré mám rád – chutné a zdravé! Až doteraz som nevedel o existencii ačokče. Veľmi sa teším na jeho ochutnanie!’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *