Chcete vedieť, ako pripravit zapekané makaróny s paprikovou omáčkou? Tu je recept:
Potrebné suroviny:
- 250 g makarónov (akýkoľvek tvar)
- 2 vajíčka
- 200 ml šľahačky
- 150 g tvrdého syra (napríklad Edam alebo Gouda), nastrúhaného
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2-3 papriky (rôznych farieb), nakrájané na prúžky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Makarónový nákyp s paprikovou omáčkou
Príprava:
- Najprv nastavte rúru na 180 °C a osolte vodu v veľkom hrnci. Varíme makaróny al dente podľa pokynov na obale.
- Potom ich scedíme a uložíme stranou.
- V miske spojte vajíčka so šľahačkou, pridajte polovicu nastrúhaného syra a dobre premiešajte. Následne pridajte uvarené makaróny a opäť dôkladne premiešajte, aby sa makaróny obalili zmesou.
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu, kým nezískava zlatistú farbu. Potom pridajte papriky a pokračujte vo varení, kým sa nezmäknú.
- Pridajte sladkú papriku a dobre premiešajte, aby sa rovnomerne rozložila. Potom nasypte makarónovú zmes na panvicu a jemne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
- Preneste pripravenú makarónovú zmes do vymasteného pekáča a posypte zvyšným nastrúhaným syrom.
2) Makarónový nákyp s paprikovou omáčkou
Pokud máte rádi makaróny a hľadáte nové nápady na chutné jedlá, ste na správnej adrese! Makarónový nákyp s paprikovou omáčkou je vynikajúci spôsob, ako obohatiť váš jedálny lístok. Tento chuťovo bohatý recept spojí rôzne chute do jedinečného pokrmu, ktorý ocení vaša rodina aj hostia.
Pre prípravu tohto makarónového nákypu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g makarónov
- 200 g syra (napr. eidam alebo mozzarella)
- 1 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 400 ml paradajkovej omáčky
- 200 ml smotany na varenie
- 2 vajíčka
- soľ a korenie podľa chuti
- extra panenský olivový olej na opekanie
Príprava receptu
Na úvod si predvaríme makaróny vo vode s pridanou soľou, kým nie sú al dente. Medzičasom si na panvici na strednom ohni rozohrejeme olivový olej a pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Opečieme, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme aj nakrájanú červenú papriku a restujeme ešte 5 minút.
V miske zmiešame paradajkovú omáčku, smotanu a vajíčka. Ochutíme soľou a korením. Uvarené makaróny spojíme s cibuľovo-paprikovou zmesou a následne kombinujeme s pripravenou omáčkou.
Celozmennú zmes preložíme do zapekacej formy, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým sa povrch zhnedne a syr sa neroztopí. Servírujte horúce, ideálne s obľúbeným šalátom.
Dúfame, že si na tomto originálnom makarónovom nákype s paprikovou omáčkou pochutíte. Prajeme dobrú chuť!