Aby ste pripravili ázijské cestoviny, môžete sa riadiť týmito jednoduchými krokmi:
- Najprv uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Vo väčšine prípadov sa odporúča variť ich v osolenej vode, kým nedosiahnu konzistenciu al dente.
- Počas varenia cestovín si môžete pripravit základnú zmes v ázijskom štýle. V panvici rozohrejte trochou rastlinného oleja a pridajte na kocky nakrájanú zeleninu, ako sú mrkva, cibuľa, paprika a brokolica. Orestujte ich niekoľko minút, až kým zelenina nezmäkne.
- Potom do panvice pridajte zdroj proteínu, ako napríklad krevety, kuracie mäso alebo tofu. Orestujte ich spolu so zeleninou ešte niekoľko minút, aby sa proteín dobre uvaril.
- Akonáhle sú cestoviny hotové, pridajte ich do panvice so zmesou zeleniny a proteínu. Všetko dobre premiešajte.
- Na záver pridajte omáčku podľa chuti. Môžete si vybrať z rôznych ázijských omáčok a dochucovačov, ako sú sójová omáčka, rybia omáčka, sezamový olej, citrónová tráva alebo zázvor. Prispôsobte omáčku svojim preferenciám.
- Pokrm dozdobte zelenými cibuľkami, koriandrom, arašidmi alebo inými obľúbenými prísadami.
Makaróny v ázijskej verzii
Teraz máte pripravené ázijské cestoviny, ktoré vás privítajú novými chuťami!
2) Makaróny na ázijský spôsob
Ázijská kuchyňa sa vyznačuje rozmanitosťou chutí a farieb. Makaróny v ázijskej verzii sú vynikajúcim spojením západnej a východnej kultúry, ktoré poskytuje osviežujúcu zmenu tradičných cestovín. V tomto recepte sa dozviete, ako si pripraviť túto lahodnú delikatesu s použitím niekoľkých jednoduchých prísad.
Prísady
Na prípravu ázijských makarónov budete potrebovať:
- 250 g makarónov
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica ryžového octu
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 200 g brokolice, rozdelené na ružičky
- Olivový olej na smaženie
- Sezamové semienka na posypanie
Návod na prípravu
1. Začnite varením makarónov v osolenej vode podľa pokynov na obale. Keď sú al dente, sceďte ich a ponechajte bokom.
2. V panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak a cibuľu. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
3. Následne pridajte červenú papriku a brokolicu. Smažte ich, kým zelenina nezíska živú farbu. Potom do panvice pridajte uvarené makaróny.
4. Kombinujte makaróny so sójovou omáčkou a ryžovým octom. Dobre promiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
5. Makaróny podávajte teplé a posypte ich sezamovými semienkami pre dodatočnú chrumkavosť.
Tento recept na makaróny v ázijskej verzii je jednoduchý a zároveň veľmi chutný. Vyskúšajte ho a vychutnajte si jedlo, ktoré nadchne vaše chuťové poháriky!