Makové lievance s mascarpone krémom - recept

 

Makové lievance s krémom z mascarpone. Skvelý recept vrele odporúčam.

Suroviny:

  • 200 g jemnej múky
  • 50 g mletého maku
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 1 prášok na pečenie
  • 1 vanilkový prášok
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 50 g masla, rozpusteného
  • olej na vyprážanie

Krém z mascarpone:

  • 250 g mascarpone syra
  • 2 lyžice cukru v prášku
  • 1 vanilkový prášok
  • 100 ml smotany na šľahanie

 

Makové lievance s krémom z mascarpone – postup

Postup:

  1. V rozľahlej miske zmiešajte múku, mletý mak, cukor, prášok na pečenie a vanilkový prášok.
  2. V inej nádobe dobre prešľahajte mlieko, vajcia a rozpustené maslo.
  3. Postupne pridávajte tekutú zmes do suchej zmesi a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  4. Na panvicu nalejte trošku oleja a rovnomerne ho rozotrite. Panvicu zahrejte na stredne silnom ohni.
  5. Pomocou lyžice naberajte cesto na panvicu a vytvárajte malé placky. Opekajte lievance z oboch strán, až kým sa mierne nezhnednú.
  6. Hotové lievance presuňte na papierovú utierku, aby sa odsával prebytočný tuk.
  7. Na prípravu mascarpone krému zmiešajte mascarpone, práškový cukor, vanilkový prášok a smotanu na šľahanie. Dôkladne prešľahajte, kým nebude hladký.
  8. Naplňte lievance mascarpone krémom a podávajte posypané práškovým cukrom.

Prajem dobrú chuť!

Makové lievance s mascarpone krémom - recept-2

Kuracie nugetky s pikantnou omáčkou

Kuracie nugetky s pikantnou omáčkou

Čítať viac »

2) Makové lievance s mascarpone krémom – recept

Makové lievance sú populárnym sladkým pokrmom, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek. V kombinácii s mascarpone krémom vytvárajú lahodnú a nezamieňateľnú chuť. Tento návod vám ukáže, ako rýchlo a jednoducho pripraviť makové lievance, ktoré pobavia vašu rodinu i priateľov.

Suroviny na makové lievance

Na prípravu makových lievancov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 šálka jemne mletej makovej múky
  • 1 šálka univerzálnej múky
  • 2 lyžice cukru v prášku
  • 1
    • balenie prášku do pečiva
    • 1 pohár mlieka
    • 2 vajíčka
    • 1/2 pohára rozohriateho masla
    • štipka soli

     

    Návod na prípravu lievancov

    1. V miske skombinujte makovú múku, univerzálnu múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. 2. V druhej miske vyšľahajte vajcia a vmiešajte mlieko spolu s roztopeným maslom. 3. Zmiešajte suché a mokré ingrediencie, kým nevznikne hladké cesto. 4. Panvicu zahrievajte na strednom ohni a jemne ju natrite olejom. 5. Na panvicu nalejte cesto a smažte lievance na zlatistú farbu, približne 2-3 minúty z každej strany.

    Príprava mascarpone krému

    Na mascarpone krém potrebujete:

    • 250 g mascarpone syra
    • 2 polievkové lyžice práškového cukru
    • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
    • šľahačku na zjemnenie, ak je to potrebné

    1. V miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. 2. Ak je to potrebné, pridajte šľahačku, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
    K lievancom a krému môžete podávať aj čerstvé ovocie alebo javorový sirup. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Zora52 píše:

    Super recept, už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam!

  2. Ernest Senko píše:

    Ďakujem za návod, určite skúsim!