Makové lievance s mascarpone krémom - recept

Makové lievance s mascarpone krémom. Chutný receptík odporúčam.

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 50 g mletej makoviny
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 kypriaca prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 50 g masla, rozpusteného
  • olej na vyprážanie

Mascarpone krém:

  • 250 g mascarpone syra
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml šľahačky na šľahanie

 

Makové lievance s mascarpone krémom – recept

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, mletú makovinu, cukor, kypriaci prášok do pečiva a vanilkový cukor.
  2. V inej miske vymiešajte mlieko, vajcia a rozpustené maslo.
  3. Pomaly pridávajte tekutú zmes do zmesi s múkou a makovinou, zamiešajte do hladka.
  4. Na panvicu nalejte trochu oleja a rozotrite ho po celej ploche. Zahrejte panvicu na stredne vysokú teplotu.
  5. Lyžicou nalejte cesto na panvicu a vytvorte malé placky. Nechajte lievance opekať z oboch strán, kým sa nezhnednú.
  6. Lievance presuňte na papierový obrúsok a nechajte vychladnúť.
  7. Mascarpone krém: V mise zmiešajte mascarpone syr, práškový cukor, vanilkový cukor a šľahačku. Vymiešajte do hladka.
  8. Lievance naplňte mascarpone krémom a podávajte posypané práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

2)

Makové lievance sú obľúbeným sladkým jedlom, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek. V kombinácii s krémom z mascarpone vytvárajú delikátnu a neodolateľnú chuť. Tento recept vám ukáže, ako jednoducho pripraviť makové lievance, ktoré potešia vašu rodinu a priateľov.

Ingrediencie na makové lievance

Na prípravu makových lievancov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 šálka jemne mletej makovej múky
  • 1 šálka all-purpose múky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 šálka mlieka
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky roztopeného masla
  • štipka soli

 

Postup na prípravu lievancov

1. V miske zmiešajte makovú múku, all-purpose múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. 2. V druhej miske vyšľahajte vajcia a pridajte mlieko a roztopené maslo. 3. Spojte suché a mokré ingrediencie do jednej zmesi, kým nevznikne hladké cesto. 4. Rozpáľte panvicu na strednom ohni a naolejujte ju. 5. Nalejte cesto na panvicu a smažte lievance zo všetkých strán dozlatista, približne 2-3 minúty na každej strane.

Príprava mascarpone krému

Na krém z mascarpone budete potrebovať:

  • 250 g mascarpone syr
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • šľahačka na zjemnenie, ak je to potrebné

1. V miske zmiešajte mascarpone so práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. 2. V prípade potreby pridajte trochu šľahačky, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
S lievancami a krémom môžete podávať aj čerstvé ovocie či javorový sirup. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Zora52 píše:

    Super recept, už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam!

  2. Ernest Senko píše:

    Ďakujem za návod, určite skúsim!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *