Marinované kuracie stehná vykostené

Na pripravovanie marinovaných vykostených kuracích stehien budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 vykostené kuracie stehná
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 čerstvý zázvor (približne 2 cm)
– 1 olúpaná cibuľa
– 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 2 polievkové lyžice medu
– 2 polievkové lyžice oleja
– čerstvo mleté korenie
– soľ

 

Marinované vykostené kuracie stehná

Postup:

1. V mixéri zmiešame cesnak, zázvor, cibuľu, sójovú omáčku, med a olej, čím pripravíme marinádu. Prísady dôkladne spracujeme do hladkej pasty.

2. Marínovanie: Kuracie stehná dôkladne osušíme kuchynským papierom a potrieme ich pripravenou marinádou. Necháme pôsobiť aspoň 30 minút, ideálne však počas noci v chladničke.

3. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Kuracie stehná rozmiesťme na plech s papierom na pečenie a pečieme približne 40-45 minút, alebo kým nezískajú zlatistú farbu.

4. Pred podávaním môžeme posypať čerstvo mletým korením a podľa chuti osoliť.

Takto pripravené marinované vykostené kuracie stehná sa skvele hodia napríklad k pečenému zemiakovému pyré alebo čerstvému šalátu. Dobrú chuť!

Švajčiarska roláda hurikán

Švajčiarska roláda hurikán

Čítať viac »

 

 


Marinované vykostené kuracie stehná sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbia nielen dospelí, ale aj deti. Každé stehná sa najprv starostlivo nakrájajú a z vonkajšej strany osolia, na koniec sa ponoria do pripravenej marinády.

Na prípravu marinády potrebujeme tieto suroviny: olivový olej, citronovú šťavu, cesnak, čierne korenie, soľ, cukor, tymián a petržlenovú vňať.

V mise zmiešame olivový olej s citronovou šťavou, ideálne z čerstvých citrónov. Pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, nasekaný cesnak, čierne korenie, soľ, cukor a tymián. Všetko dobre premiešame, aby sa vytvorila homogénna marináda.

Kuracie stehná očistíme od kože, kostí a vnútorných častí, nakrájame na malé kúsky a ponoríme do pripravené marinády. Necháme ich minimálne hodinu odpočívať v chladničke, ideálne niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa všetky chute prenikli do mäsa.

Následne kuracie stehná uložím na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-40 minút, alebo kým nezískajú zlatistý vzhľad. Môžeme posypať ďalšou čerstvou petržlenovou vňaťou a máme hotové chutné marinované vykostené kuracie stehná, ktoré podávame s rôznymi prílohami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Hreznickova píše:

    Recept na marinované kuracie stehná vyzerá skvele, určite ho vyskúšam.

  2. Ingrida52 píše:

    Tento recept je jednoduchý a zdá sa byť chutný. Myslím, že ho vyskúsim tento víkend.

  3. Rus Luboslav píše:

    Mám rád marinované kuracie stehná, ale tento recept sa mi zdá byť príliš komplikovaný.

  4. Anonym píše:

    Recept je veľmi podrobný a zrozumiteľný, myslím že aj menej skúsení kuchári ho zvládnu.

  5. Bohuslav72 píše:

    Takto marinované kuracie stehná sú moja obľúbená večera. Určite vyskúšam tento recept.

  6. Viola04 píše:

    Recept na marinované kuracie stehná vyzerá super, určite ho vyskúšam!

  7. Marian Bohumil píše:

    Tento recept sa mi páči, ale zdá sa mi, že by som do marinády pridal ešte trochu cukru.

  8. Zigmund Dekys píše:

    Marinované kuracie stehná sú skvelou voľbou na obed, ľahko sa pripravujú a chutia skvele!