Na pripravovanie marinovaných vykostených kuracích stehien budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 vykostené kuracie stehná
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 čerstvý zázvor (približne 2 cm)
– 1 olúpaná cibuľa
– 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 2 polievkové lyžice medu
– 2 polievkové lyžice oleja
– čerstvo mleté korenie
– soľ
Marinované vykostené kuracie stehná
Postup:
1. V mixéri zmiešame cesnak, zázvor, cibuľu, sójovú omáčku, med a olej, čím pripravíme marinádu. Prísady dôkladne spracujeme do hladkej pasty.
2. Marínovanie: Kuracie stehná dôkladne osušíme kuchynským papierom a potrieme ich pripravenou marinádou. Necháme pôsobiť aspoň 30 minút, ideálne však počas noci v chladničke.
3. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Kuracie stehná rozmiesťme na plech s papierom na pečenie a pečieme približne 40-45 minút, alebo kým nezískajú zlatistú farbu.
4. Pred podávaním môžeme posypať čerstvo mletým korením a podľa chuti osoliť.
Takto pripravené marinované vykostené kuracie stehná sa skvele hodia napríklad k pečenému zemiakovému pyré alebo čerstvému šalátu. Dobrú chuť!
Marinované vykostené kuracie stehná sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbia nielen dospelí, ale aj deti. Každé stehná sa najprv starostlivo nakrájajú a z vonkajšej strany osolia, na koniec sa ponoria do pripravenej marinády.
Na prípravu marinády potrebujeme tieto suroviny: olivový olej, citronovú šťavu, cesnak, čierne korenie, soľ, cukor, tymián a petržlenovú vňať.
V mise zmiešame olivový olej s citronovou šťavou, ideálne z čerstvých citrónov. Pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, nasekaný cesnak, čierne korenie, soľ, cukor a tymián. Všetko dobre premiešame, aby sa vytvorila homogénna marináda.
Kuracie stehná očistíme od kože, kostí a vnútorných častí, nakrájame na malé kúsky a ponoríme do pripravené marinády. Necháme ich minimálne hodinu odpočívať v chladničke, ideálne niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa všetky chute prenikli do mäsa.
Následne kuracie stehná uložím na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-40 minút, alebo kým nezískajú zlatistý vzhľad. Môžeme posypať ďalšou čerstvou petržlenovou vňaťou a máme hotové chutné marinované vykostené kuracie stehná, ktoré podávame s rôznymi prílohami. Dobrú chuť!
Recept na marinované kuracie stehná vyzerá skvele, určite ho vyskúšam.
Tento recept je jednoduchý a zdá sa byť chutný. Myslím, že ho vyskúsim tento víkend.
Mám rád marinované kuracie stehná, ale tento recept sa mi zdá byť príliš komplikovaný.
Recept je veľmi podrobný a zrozumiteľný, myslím že aj menej skúsení kuchári ho zvládnu.
Takto marinované kuracie stehná sú moja obľúbená večera. Určite vyskúšam tento recept.
Recept na marinované kuracie stehná vyzerá super, určite ho vyskúšam!
Tento recept sa mi páči, ale zdá sa mi, že by som do marinády pridal ešte trochu cukru.
Marinované kuracie stehná sú skvelou voľbou na obed, ľahko sa pripravujú a chutia skvele!