Príprava mäsa na bolónske špagety je veľmi jednoduchá s týmto receptom bohatým na nádherné chutě, ktoré vás určite nadchnú. Kľúčom k úspechu je kvalitné a dobre vybrané mäso.
Ahoj! Hľadáš jednoduchý recept na mleté mäso na boloňské špagety? Tu je stručný návod:
Na potrebujeme:
- 400 g mletého hovädzieho
- 1 cibuľu, jemne nasekanú
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
- 1 mrkvu, jemne nastrúhanú
- 1 stonku zeleru, jemne nakrájanú
- 400 g paradajok (môžeš použiť aj konzervované)
- 2 polievkové lyžice rajčinového pretlaku
- 1 polievkovú lyžicu rajčinového kečupu
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 400 g špagiet
- Strúhaný syr na posypanie (napr. parmezán)
Pokyn na mäso na bolónske špagety
Postup:
- Na rozohriatej panvici na strednom plameni zohrej olivový olej. Pridaj cibuľu a cesnak a podus ich, kým nezmäknú a nebudú priesvitné.
- Pridaj mleté hovädzie a miešaj, kým sa dobre nezapečie a jemne nezmäkne.
- Pridaj nastrúhanú mrkvu a nakrájaný zeler a dus ich asi 5 minút, kým nezmäknú.
- Pridaj paradajky, rajčinový pretlak a kečup. Všetko premiešaj a nechaj to pomaly variť 20 – 30 minút, aby sa chute spojili.
- V hrnci osol vodu a var špagety podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Následne odstav panvicu z plameňa. Ochutnaj soľou a čiernym korením a pridaj podľa vlastného uváženia.
- Odsaj vodu z uvarených špagiet a presuň ich do panvice s boloňskou omáčkou. Dobre premiešaj, aby sa omáčka rovnomerne pokryla špagetami.
- Podávaj teplé, posypané strúhaným syrom. Ak máš, môžeš pridať aj čerstvé bylinky na ozdobu.
Prajem dobrú chuť! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa pýtať.
2) Mäso na bolónske špagety
Bolónske špagety, známe taktiež ako ragú, patria medzi jedny z najpopulárnejších jedál talianskej kuchyne na celom svete. Ich bohatá a chutná omáčka skvele ladí s al dente špagetami, čím vytvára dokonalú harmóniu chutí. V tomto článku nájdete recept na mäso na bolónske špagety, ktorý si určite obľúbite!
Ingrediencie na bolónske špagety
Na prípravu lahodnej omáčky budete potrebovať tieto suroviny:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nasekaná najemno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 mrkva, jemne nastrúhaná
- 1 stonka zeleru, jemne nakrájaná
- 400 g konzervovaných paradajok
- 200 ml červeného vína
- soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
- olivový olej na varenie
- čerstvá bazalka na ozdobenie
Príprava omáčky
Začnite tým, že na panvici rozohrejete olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Orestujte na strednej teplote, kým cibuľa nezíska priesvitný vzhľad.
Následne pridajte mleté mäso a opražte ho, kým nezhnedne. Ochuťte soľou a korením. Potom pridajte červené víno a nechajte ho zredukovať na polovicu.
Na konci pridajte konzervované paradajky a nechajte omáčku na veľmi nízkej teplote pomaly variť asi 30 minút. Podávajte s uvarenými špagetami a ozdobte čerstvou bazalkou pre maximálny chuťový zážitok!