Milánske cestoviny ..
Ingrediencie:
- 350 g cestovín
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené alebo jemne nasekané
- 500 g mletého hovädzieho
- 1 konzervu (400 g) nasekaných rajčín
- 1 lyžicu rajčinového pretlaku
- 1 lyžicu cesnakového prášku
- 1 lyžicu sušenej bazalky
- ½ lyžičky sušeného oregana
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
- 100 g strúhanej mozzarelly
Recept na milánske cestoviny
Návod:
- Cestoviny varíme al dente podľa pokynov na obale a následne ich sceďujeme.
- V hrnci zahrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nezískajú jemnú zlatistú farbu.
- Pridáme mleté hovädzie mäso a za nepretržitého miešania ho varíme, kým nie je dôkladne prepečené.
- Do zmesi pridáme rajčiny, rajčinový pretlak, cesnakový prášok, bazalku a oregano. Ochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti, prikryjeme a dusíme cca 15 minút na miernom ohni, pravidelne premiešame.
- K uvareným cestovinám pridáme omáčku a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Polovicu strúhanej mozzarelly zamiešame s cestovinami a omáčkou.
- Cestoviny presunieme do pekáča a navrch posypeme zvyšnou mozzarellou.
- Pekáč umiestnime do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 20 minút, kým sa vrch nezačne bolať a syr sa neroztaví.
- Hotové milánske cestoviny necháme pred podávaním chvíľu odpočívať.
Prajem dobrú chuť!
2) Milánske makaróny recept
Milánske cestoviny predstavujú skutočný zážitok pre chuťové poháriky. Tento tradičný recept spojí jednoduché ingrediencie s intenzívnou chuťou, čím sa ideálne hodí na rodinnú večeru či oslavu s blízkymi.
V tomto článku sa dozviete, ako si vlastnými silami môžete pripraviť lahodné milánske cestoviny.
Pre výrobu milánskych cestovín budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 300 g cestovín (napríklad penne)
- 200 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nasekaná na drobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400 g rajčinového pretlaku
- 50 g parmezánu, strúhaného
- Olivový olej, soľ a korenie podľa chuti
- Oregano na dochutenie
Postup prípravy milánskych cestovín
Teraz sa pustíme do samotného postupu. Najprv si uvaríme cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale. Kým sa cestoviny varia, na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak.
Opekáme ich do zlatohnedej farby.
Potom pridáme mleté mäso a varíme, kým nezhnedne. Následne do panvice primiešame rajčinový pretlak, soľ, korenie a oregano. Necháme zmes pomaly variť asi 15 minút, aby sa chute dokonale prepojili.
Akonáhle sú cestoviny hotové, sceďte ich a zmiešajte s pripravovanou omáčkou. Podávajte teplé, posypané strúhaným parmezánom a prípadne ozdobené čerstvými bylinkami, ak máte po ruke.
Milánske cestoviny sú pripravené na podávanie! Nechajte sa inšpirovať týmto jednoduchým a chutným receptom, ktorý určite osloví vašich blízkych.