Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou

 

Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou:

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica čerstvej nasekanej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 500 g penne cestovín
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½ šálky strúhaného parmezánu

Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou

Postup prípravy:

  1. Na strednom ohni rozohrejte olivový olej vo veľkej panvici. Přidejte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte do jemne zlatista.
  2. Následne pridajte mleté mäso a smažte, až kým nebude dôkladne prepečené.
  3. Vložte konzervované paradajky, paradajkový pretlak, bazalku, oregano, soľ a korenie. Znížte teplotu a nechajte omáčku variť na miernom ohni 15-20 minút, aby sa chute spojili a omáčka zhoustla.
  4. Medzitým uvarte penne cestoviny podľa pokynov na obale. Dôkladne ich sceďte.
  5. Na konci pridajte uvarené cestoviny do panvice s omáčkou a dobre premiešajte, aby sa cestoviny poriadne obalili.
  6. Podávajte teplé, posypané čerstvo strúhaným parmezánom. Môžete ozdobiť aj čerstvou bazalkou.

Prajeme dobrú chuť!

Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou-2

2) Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou

Suroviny:

  • 400 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes)
  • 300 g penne cestovín
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkového pretlaku (alebo nakrájaných paradajok z konzervy)
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky (alebo čerstvej, ak máte)
  • 1 čajová lyžička oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Strúhaný parmezán (na posypanie, voliteľné)
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cestovín:

    • V hrnci priveďte k varu osolenú vodu. Do nej vložte penne a varte ich podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom sceďte a odložte.
  2. Príprava mäsa:

    Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom

    Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom

    Čítať viac »

    • Na panvici s hrubým dnom rozohrejte cca 2 lyžice olivového oleja na strednom ohni.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a orestujte do sklovita (približne 3-5 minút).
    • Následne pridajte nasekaný cesnak a orestujte ešte asi 1 minútu, kým sa nezačne uvoľňovať vôňa.
  3. Pridanie mletého mäsa:

    • Pridajte mleté mäso do panvice a opečte ho, až kým nebude úplne prepečené a zlatohnedé. Počas varenia ho roztrhnite na menšie kúsky pomocou varešky, aby sa dobre prepieklo.
  4. Pridanie paradajok:

    • Pridajte paradajkový pretlak, sušenú bazalku, oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte zmes variť na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa chute skombinovali.
  5. Zmiešanie s cestovinami:

    • Do panvice s mäsom pridajte uvarené penne a dôkladne premiešajte, aby sa všetky cestoviny rovnomerne obalili omáčkou. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trošku vody z varenia cestovín.
  6. Servírovanie:

    • Podávajte ihneď po dokončení, posypané strúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou podľa chuti.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *