Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou

Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes oboch)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica čerstvej nasekanej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 g penne cestovín
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½ šálky strúhaného parmezánu

 

Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou

Postup:

  1. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte dozlatista.
  2. Pridajte mleté mäso a dusite ho, kým nie je dobre prepečené.
  3. Pridajte konzervované paradajky, paradajkový pretlak, bazalku, oregano, soľ a korenie. Znížte teplotu a nechajte omáčku pomaly variť 15-20 minút, kým sa chute spoja a omáčka zhustne.
  4. Počas varu omáčky si uvaríme penne cestoviny podľa návodu na obale. Dôkladne ich scedíme.
  5. Nakoniec pridajte uvarené cestoviny do omáčky s mletým mäsom a premiešajte, aby sa cestoviny dostatočne obalili omáčkou.
  6. Podávajte teplé, posypane čerstvo strúhaným parmezánom. Môžete ozdobiť čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 400 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes)
  • 300 g cestovín penne
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkového pretlaku (alebo nakrájaných paradajok z konzervy)
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky (alebo čerstvej, pokiaľ máte)
  • 1 čajová lyžička oregano
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Strúhaný parmezán (na posypanie, voliteľné)
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cestovín:

    • V hrnci priveďte k varu osolenú vodu. Pridajte cestoviny penne a varte podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom sceďte a odložte bokom.
  2. Príprava mäsa:

    • Na panvici s hrubým dnom rozohrejte cca 2 lyžice olivového oleja na strednom ohni.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do sklovita (asi 3-5 minút).
    • Potom pridajte nasekaný cesnak a orestujte ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
  3. Pridanie mletého mäsa:

    • Do panvice pridajte mleté mäso a opečte ho, kým nie je úplne prepečené a hnedé. Počas varenia ho roztrhnite na malé kúsky pomocou varešky, aby sa dobre prepieklo.
  4. Pridanie paradajok:

    • Pridajte paradajkový pretlak, sušenú bazalku, oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa chute spojili.
  5. Zmiešanie s cestovinami:

    • Do panvice s masom pridajte uvarené penne a dobre premiešajte, aby sa všetky cestoviny denzívne obalili v omáčke. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trošku vody z varenia cestovín.
  6. Servírovanie:

    • Podávajte hneď po pripravení, posypané strúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *