Som presvedčený, že Vám tento recept bude veľmi chutiť a jeho realizácia Vám pôjde od ruky. Je to nenáročný recept, ktorý zvládne naozaj každý.
Tento návod na ňoky so syrovou omáčkou je jednoduchý a lahodný.
Potrebné suroviny:
- 500 g ňokov
- 200 g syra, ktorý sa dobre rozpúšťa
- 200 ml smotany určené na varenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice masla
- soľ a korenie podľa preferencií
- petržlenová vňať na dekoráciu
Návod na prípravu:
- Pripravte si bohatú syrovú omáčku: V hrnci zahrejte maslo a pridajte na jemno nasekaný cesnak. Nechajte ho orestovať, až kým nezíska svetlú zlatistú farbu.
- Následne pridajte smotanu na varenie a nechajte ju zohriať. Potom vložte nakrájaný syr a miešajte, kým sa nezlúči a omáčka nezíska požadovanú hustotu. Ochuťte soľou a korením podľa vášho vkusu.
- Vo väčšom hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Akonáhle voda začne vrieť, pridajte ňoky a varte ich podľa inštrukcií na obale, až kým nevyplávajú na hladinu (trvá to približne 2-3 minúty).
- Varené ňoky sceďte a dôkladne ich premiešajte so syrovou omáčkou, aby sa dobre obalili.
- Podávajte ňoky so syrovou omáčkou na tanieri a dozdobte petržlenovou vňaťou.
Verím, že si tento jednoduchý a lahodný recept zamilujete! Ak potrebujete akékoľvek ďalšie informácie, neváhajte ma kontaktovať.
2) Ňoky so syrovou omáčkou
Noky, známe talianske jedlo, sú chutné zemiakové cestoviny, ktoré sa dajú kombinovať s rôznymi omáčkami. Dnes sa zameriame na špeciálny recept na noky so syrovou omáčkou, ktorú si rozhodne obľúbite.
Spojenie jemných nokov a krémovej syrovej omáčky je výnimočné a poteší vaše chuťové poháriky.
Na prípravu nokov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g zemiakov
- 150 g hladkej múky
- 1 vajce
- soľ podľa chuti
- trochu čerstvého kôry z pomaranča (voliteľné)
Postup na Prípravu Nokov a Syrovej Omáčky
Postupujte podľa týchto jednoduchých krokov na prípravu nokov so syrovou omáčkou:
- Zemiaky uvarte v šupke, nechajte vychladnúť a potom ošúpte.
- Zemiaky rozpučte a pridajte múku, vajce a soľ. Vytvorte jemné cesto.
- Cesto rozdeľte na menšie časti a vytvorte z nich tenké valčeky. Nakrájajte ich na malé kúsky.
- V dobre osolenej vode varte noky, kým nevyplávajú na povrch; potom ich vyberte.
Na syrovú omáčku zmiešajte 200 ml šľahačkovej smotany, 100 g nastrúhaného syra (napríklad parmezánu), soľ a čierne korenie. Zohrejte na strednom ohni, kým sa syr nerozpustí. Nakoniec spojte noky s omáčkou.
Záver a Podávanie
Noky so syrovou omáčkou sú hotové! Podávajte ich teplé, posypané ďalším syrom a možno aj čerstvými bylinkami. Tento recept je perfektný na rodinný obed alebo večeru s priateľmi. Dobrú chuť!