Ohnivá cibuľová krkovička

Som rád, že ste sa rozhodli o ohnivej cibuľovej krkovičke! Je to skvelá voľba, pretože táto jednoduchá a chutná pochúťka je obľúbená vo veľa kuchyniach.

Tu je jednoduchý recept na prípravu ohnivej cibuľovej krkovičky:

Suroviny:

  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička korenia chilli
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Cibuľu, červenú papriku a zelenú papriku nakrájajte na tenké prúžky.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, až kým nebude mäkká a zlatisto-hnedá.
  3. Pridajte červenú a zelenú papriku a orestujte asi 5 minút, kým nezmäknú.
  4. Počas toho drobno nasekajte cesnak a pridajte ho na panvicu spolu s korením chilli. Orestujte ešte pár minút, aby sa cesnak zľahka prepvapoval.
  5. Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením a prispôsobte chuť podľa potreby.

Ohnivá cibuľová krkovička je skvelou prílohou alebo prílohou k mnohým jedlám. Skúste ju napríklad podávať s grilovaným mäsom, tortilami alebo ako súčasť piknikového občerstvenia. Pripravte si ju vopred a zasypte svojich hostí výnimočnou chuťou!

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky (sladkej)
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky (pálivej)
  • 2 čajové lyžičky sušenej oregánovej
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 200 ml paradajkovej omáčky (alebo passaty)
  • 1 čajová lyžička medu (voliteľne)
  • Chilli paprička (podľa chuti, voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Krkovičku umýjeme, osušíme a nakrájame na plátky s hrúbkou približne 1,5 cm. Osolíme a okoreníme čiernym korením.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájame na kolieska a cesnak na jemné plátky.

  3. Smaženie: V hlbokej panvici alebo hrnci zohrievame olivový olej. Na ňom najprv osmažíme cibuľu do zlata, pridáme cesnak a zamiešame, kým nezavonia.

  4. Mäso: Do panvice pridáme plátky krkovičky a opečieme ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.

  5. Koreniny: Pridáme sladkú a pálivú papriku, oregano a podľa chuti aj nasekané chilli papričky. Všetko dobre premiešame.

  6. Omáčka: Následne pridáme paradajkovú omáčku a, ak chceme, aj čajovú lyžičku medu pre vyváženie chuti. Všetko poriadne zamiešame a privedieme k varu.

  7. Dusenie: Znížime teplotu a všetko zakryjeme. Dusíme na miernom ohni približne 30-40 minút, kým mäso nie je prepečené a jemné. Občas premiešame a ak omáčka príliš zahustne, pridáme trošku vody.

  8. Podávanie: Ohnivú cibuľovú krkovičku servírujeme s čerstvým chlebom, ryžou alebo prílohou podľa vlastného výberu. Na konci posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *