Som rád, že ste sa rozhodli o ohnivej cibuľovej krkovičke! Je to skvelá voľba, pretože táto jednoduchá a chutná pochúťka je obľúbená vo veľa kuchyniach.
Tu je jednoduchý recept na prípravu ohnivej cibuľovej krkovičky:
Suroviny:
- 1 väčšia cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička korenia chilli
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Cibuľu, červenú papriku a zelenú papriku nakrájajte na tenké prúžky.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, až kým nebude mäkká a zlatisto-hnedá.
- Pridajte červenú a zelenú papriku a orestujte asi 5 minút, kým nezmäknú.
- Počas toho drobno nasekajte cesnak a pridajte ho na panvicu spolu s korením chilli. Orestujte ešte pár minút, aby sa cesnak zľahka prepvapoval.
- Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením a prispôsobte chuť podľa potreby.
Ohnivá cibuľová krkovička je skvelou prílohou alebo prílohou k mnohým jedlám. Skúste ju napríklad podávať s grilovaným mäsom, tortilami alebo ako súčasť piknikového občerstvenia. Pripravte si ju vopred a zasypte svojich hostí výnimočnou chuťou!
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 800 g bravčovej krkovičky
- 2 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky (sladkej)
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky (pálivej)
- 2 čajové lyžičky sušenej oregánovej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 200 ml paradajkovej omáčky (alebo passaty)
- 1 čajová lyžička medu (voliteľne)
- Chilli paprička (podľa chuti, voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup:
-
Príprava mäsa: Krkovičku umýjeme, osušíme a nakrájame na plátky s hrúbkou približne 1,5 cm. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
-
Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájame na kolieska a cesnak na jemné plátky.
-
Smaženie: V hlbokej panvici alebo hrnci zohrievame olivový olej. Na ňom najprv osmažíme cibuľu do zlata, pridáme cesnak a zamiešame, kým nezavonia.
-
Mäso: Do panvice pridáme plátky krkovičky a opečieme ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Koreniny: Pridáme sladkú a pálivú papriku, oregano a podľa chuti aj nasekané chilli papričky. Všetko dobre premiešame.
-
Omáčka: Následne pridáme paradajkovú omáčku a, ak chceme, aj čajovú lyžičku medu pre vyváženie chuti. Všetko poriadne zamiešame a privedieme k varu.
-
Dusenie: Znížime teplotu a všetko zakryjeme. Dusíme na miernom ohni približne 30-40 minút, kým mäso nie je prepečené a jemné. Občas premiešame a ak omáčka príliš zahustne, pridáme trošku vody.
-
Podávanie: Ohnivú cibuľovú krkovičku servírujeme s čerstvým chlebom, ryžou alebo prílohou podľa vlastného výberu. Na konci posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!