Omáčka na špagety s paradajkami

 

Paradajky tvoria základnú zložku tejto omáčky na cestoviny. Užite si jednoduchý a chutný pokrm plný vôní. Lahodná omáčka je ideálna ku každej forme cestovín.

Tu je stručný recept na omáčku na cestoviny s paradajkami:

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (najemno nasekané)
  • 400 g paradajok (môžu byť v konzervách alebo čerstvé, rozdrvené)
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
  • 1 lyžička cukru (môže byť podľa voľby)
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

 

Cestovinová omáčka s paradajkami

Postup:

  1. Na panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak, restujte ich do zlatožltej farby, približne 5 minút.
  3. Do zmesi pridajte rozdrvené paradajky a dobre premiešajte.
  4. Pridajte oregano, bazalku, soľ a korenie. Kto chce, môže pridať aj cukor na zjemnenie kyslosti paradajok.
  5. Nechajte omáčku vrieť na nízkom ohni približne 15-20 minút, aby sa chute prepojili a omáčka sa zahustila.
  6. Servírujte teplú omáčku s cestovinami a môžete ju posypať strúhaným parmezánom.

Prajem dobrú chuť!

Omáčka na špagety s paradajkami-2

2)Omáčka na špagety s paradajkami

Cestovinová omáčka s paradajkami je známa klasika, ktorá je obľúbená v mnohých domácnostiach. Tento jednoduchý recept môžete pripraviť za krátky čas a skvele sa hodí k rôznym cestovinám. Dnes vám ukážeme, ako si možno pripraviť túto lahodnú omáčku, ktorú si vychutnáte na večeri s rodinou alebo priateľmi.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu omáčky na cestoviny s paradajkami budete potrebovať nasledujúce zložky:

Šošovicový prívarok bez múky

Šošovicový prívarok bez múky

Čítať viac »

  • 2 konzervy (400g) nakrájaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka alebo oregano (ak máte doma)

 

Postup prípravy

Keď ste pripravení, prejdime k samotnému procesu:

1. Na stredne veľkej panvici zažnite olivový olej. Potom pridajte jemne nakrájanú cibuľu a opražte dozlatista.

2. Pridajte nasekaný cesnak a pár sekúnd ho restujte, aby sa rozprestrela jeho aróma.

3. Do panvice zakomponujte nakrájané paradajky. Varíme na strednom ohni pár minút.

4. Následne pridajte cukor, soľ, čierne korenie a bylinky, ak ich máte. Varíme 15-20 minút, aby sa chute spojili a omáčka sa zahustila.

5. Omáčku servírujte na teplých cestovinách a odporúčame posypať čerstvými bylinkami alebo parmezánom, ak máte radi.

Táto omáčka nadobudne domácu atmosféru a určite nadchne každého, kto sa do nej zahryzne!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Ondrejkova Lea píše:

    Neskutočne chutný recept! Určite ho vyskúšam na obed tento týždeň.

  2. Ferdinand70 píše:

    Jednoduchý, rýchly a chutný recept. Táto omáčka je skvelá k špagetám!

  3. Esloboda píše:

    Chutné a jednoduché jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.