Pečená plnka z rožkov

 

Samozrejme! Tu je návod na pečenú náplň z rožkov v slovenčine:

Suroviny:

  • 4 malé rožky
  • 200 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 cibuľa, na jemno nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku, na jemno nasekaný
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice strúhanky alebo tvrdého syra
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana alebo iných bylinkových korenín
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  2. Rožky pozdĺžne rozkrojte a vydlabte vnútro, čím vytvoríte priestor pre náplň.
  3. V mise zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku (alebo syr) a oregano. Náplň dochutite soľou a korením podľa chuti.
  4. Vydlabané rožky naplňte pripravenou zmesou a uložte ich na plech s papierom na pečenie.
  5. Pečte rožky v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo až je mäso dobre prepečené a rožky zlato-hnedé.

Môžete ich podávať ako samostatné jedlo s rôznymi prílohami, napríklad s chrenom a šalátom. Dúfam, že si pochutnáte na tomto recepte!

Pečená plnka z rožkov-2

2) Pečená plnka z rožkov

Pečená plnka z rožkov je populárnym jedlom na Slovensku, obľúbeným v každej rodine. Jej príprava je jednoduchá a výsledok je vždy vynikajúci. V tomto recepte zistíme, aké suroviny sú potrebné a aký je postup na získanie dokonalej náplne. Pripravte sa na delikátne jedlo, ktoré môžete servírovať ako prílohu alebo si ho vychutnať samostatne.

Penne s lososom a bazalkou

Penne s lososom a bazalkou

Čítať viac »

Ingrediencie na pečenú plnku

Na prípravu pečenej náplne z rožkov potrebujete:

  • 6 – 8 rožkov (najlepšie deň starých)
  • 1 cibuľa
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 300 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petžlen alebo iné bylinky na ochutenie
  • maslo na vymazanie formy
  • na dekoráciu, môžete pridať aj nastrúhaný syr

 

Postup prípravy

Najprv nakrájajte rožky na menšie kúsky a vložte ich do veľkej misy. Následne opražte na panvici nakrájanú cibuľu a cesnak na masle do zmäknutia a uvoľnenia vône. Pridajte opraženú zmes k rožkom. V samostatnej miske rozšľahajte mlieko s vajcami, soľou a korením. Tuto zmes nalejte na rožky a dobre premiešajte.

Keď máte zmes hotovú, preložte ju do vymastenej nádoby na pečenie. Na vrch môžete posypať nastrúhaným syrom, ak máte chuť. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30 – 40 minút, alebo kým nie je náplň zlato-hnedá a dôkladne upečená.

Pečená plnka z rožkov je výborná ako príloha k mäsovým jedlám, alebo si ju môžete vychutnať aj samostatne s kyslou smotanou. Veríme, že tento recept obohatí vašu rodinnú kuchyňu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Simonova Alfonz píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite vyskúšam! Znie to ako jednoduché a chutné jedlo.

  2. Nkosikova píše:

    Tento recept je skvelý, zbožňujem pečené plnky z rožkov. Ďakujem za inšpiráciu.

  3. Sara Ondrisova píše:

    Už teraz cítim vôňu pečenej plnky z rožkov. Vôbec sa jej neviem dočkať!

  4. Lukas Hotova píše:

    Recept znie skvele! Určite ho vyskúšam tento víkend. Teším sa na výsledok!

  5. Skolrusova píše:

    Tento recept vyzerá úžasne. Mám rada nové recepty a teším sa na to, že vyskúšam túto pečenú plnku.

  6. Oleg Polak píše:

    Vďaka za skvelý nápad na večeru! Určite to vyskúšam a pripravím rožky pre celú rodinu. Verím, že výsledok bude skvelý.

  7. Lubomira20 píše:

    Vďaka za skvelý recept! Určite ho vyskúšam a teším sa na výsledok!

  8. Osamson píše:

    Nikdy som takýto recept neskúsil, ale teraz sa určite pustím do varenia. Recept znie naozaj skvele!

  9. Kadamcova píše:

    Skvelý nápad na prípravu jedla! Určite ho podám na obed rodine. Myslím, že všetci budú spokojní.