Samozrejme! Tu je návod na pečenú náplň z rožkov v slovenčine:
Suroviny:
- 4 malé rožky
- 200 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
- 1 cibuľa, na jemno nakrájaná
- 1 strúčik cesnaku, na jemno nasekaný
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice strúhanky alebo tvrdého syra
- 1 čajová lyžička sušeného oregana alebo iných bylinkových korenín
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
- Rožky pozdĺžne rozkrojte a vydlabte vnútro, čím vytvoríte priestor pre náplň.
- V mise zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku (alebo syr) a oregano. Náplň dochutite soľou a korením podľa chuti.
- Vydlabané rožky naplňte pripravenou zmesou a uložte ich na plech s papierom na pečenie.
- Pečte rožky v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo až je mäso dobre prepečené a rožky zlato-hnedé.
Môžete ich podávať ako samostatné jedlo s rôznymi prílohami, napríklad s chrenom a šalátom. Dúfam, že si pochutnáte na tomto recepte!
2) Pečená plnka z rožkov
Pečená plnka z rožkov je populárnym jedlom na Slovensku, obľúbeným v každej rodine. Jej príprava je jednoduchá a výsledok je vždy vynikajúci. V tomto recepte zistíme, aké suroviny sú potrebné a aký je postup na získanie dokonalej náplne. Pripravte sa na delikátne jedlo, ktoré môžete servírovať ako prílohu alebo si ho vychutnať samostatne.
Ingrediencie na pečenú plnku
Na prípravu pečenej náplne z rožkov potrebujete:
- 6 – 8 rožkov (najlepšie deň starých)
- 1 cibuľa
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 300 ml mlieka
- 3 vajcia
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- petžlen alebo iné bylinky na ochutenie
- maslo na vymazanie formy
- na dekoráciu, môžete pridať aj nastrúhaný syr
Postup prípravy
Najprv nakrájajte rožky na menšie kúsky a vložte ich do veľkej misy. Následne opražte na panvici nakrájanú cibuľu a cesnak na masle do zmäknutia a uvoľnenia vône. Pridajte opraženú zmes k rožkom. V samostatnej miske rozšľahajte mlieko s vajcami, soľou a korením. Tuto zmes nalejte na rožky a dobre premiešajte.
Keď máte zmes hotovú, preložte ju do vymastenej nádoby na pečenie. Na vrch môžete posypať nastrúhaným syrom, ak máte chuť. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30 – 40 minút, alebo kým nie je náplň zlato-hnedá a dôkladne upečená.
Pečená plnka z rožkov je výborná ako príloha k mäsovým jedlám, alebo si ju môžete vychutnať aj samostatne s kyslou smotanou. Veríme, že tento recept obohatí vašu rodinnú kuchyňu!