Pečené bravčové mäso s cviklou a horčicovým dresingom

Ak túžite po chutnom a sýtom obede alebo večeri, ktorá je jednoduchá na prípravu a zároveň vynikajúca, potom je tento recept na pečené bravčové mäso s cviklou a horčicovým dresingom ideálnou voľbou.

Tento recept spája sladkastú chuť pečenej cvikly s delikátnou arómou šťavnatého bravčového mäsa a korenistým horčicovým dresingom. Je to výborná alternatíva pre nadšencov mäsa a zeleniny, ktorá uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové poháriky.

**Postup:**

**Ingrediencie:**

– 1 kg bravčového mäsa (najlepšie plece alebo stehno)
– 4-5 väčších cvikiel
– 2 lyžice horčice
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice jablčného octu
– Soľ a čierne korenie podľa chuti

1. Rúru predhrejte na 180°C.
2. Cviklu umyte, ošúpte a zabaľte ju do alobalu. Vložte do rúry a pečte zhruba 60-90 minút, kým nezmäkne.
3. Mäso potrite olivovým olejom, posoľte a opečte na panvici zo všetkých strán, až kým nevytvorí peknú zlatistú kôrku.
4. Preneste mäso do pekáča alebo žiaruvzdornej misy a vložte ho do predhriatej rúry. Pečte ďalších 45-60 minút, závisí od veľkosti kusu.
5. Upečenú cviklu nechajte vychladnúť, potom ošúpte a nakrájajte na kocky.
6. Zmiešajte horčicu, med, jablčný ocot a trochu vody, aby vznikol dressing. Dochutťe soľou a korením podľa chuti.
7. Po upečení prepáľte mäso na tanier, poukladajte naň nakrájanú cviklu a polejte horčicovým dresingom.

Tento pokrm sa výborne hodí k čerstvej žitnej bagete alebo zemiakovým lokšiam. Prajeme dobrú chuť!

Pečené bravčové mäso s cviklou a horčicovým dresingom-2

2) Pečené bravčové mäso s cviklou a horčicovým dresingom

**Ingrediencie:**

**Pre mäso:**
– 4 kusy bravčovej panenky alebo iného kusu bravčového mäsa
– 2 lyžice olivového oleja
– Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané

**Pre cviklu:**
– 2 stredne veľké cvikly, olúpané a nastrúhané
– 2 lyžice olivového oleja
– Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Varené kuracie stehná  – Recepty

Varené kuracie stehná – Recepty

Čítať viac »

**Horčicový dresing:**
– 3 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice dijonskej horčice
– 1 lyžica medu
– 2 lyžice citrónovej šťavy
– Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

1. Rúru nastavte na 180°C.
2. Mäso osolte, okoreňte a potrite olivovým olejom. Nasekaný cesnak rozmiestnite na povrchu mäsa.
3. Mäso vložte do pekáča a pečte v predhriatej rúre asi 20-30 minút, alebo kým nie je chrumkavé.
4. Počas pečenia mäsa pripravte cviklu. Nastrúhanú cviklu zmiešajte s olivovým olejom, soľou a korením. Nechajte chvíľu odpočívať, aby sa chute spojili.
5. Horčicový dresing pripravíte zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, medu, citrónovej šťavy, soli a korenia v miske. Dobre premiešajte.
6. Po upečení nechajte mäso pár minút oddychovať a nakrájajte na plátky.
7. Na servírovací tanier položte pripravené plátky mäsa a vedľa nich nastrúhanú cviklu.
8. Polievajte horčicovým dresingom cez mäso a cviklu.
9. Podávajte teplé a vychutnajte si chutný a farebný pokrm.

Tento recept spája lahodné pečené bravčové mäso s osviežujúcou cviklou a horčicovým dresingom, ktorý dodáva výraznú chuť a arómu.

Vynikajúce kuracie soté

Vynikajúce kuracie soté

Čítať viac »

Pečené bravčové mäso patrí medzi obľúbené jedlá v mnohých rodinách. Jeho šťavnatá chuť a variabilita v kombinácii so zeleninou z neho robí ideálnu voľbu na rodinné stretnutia. V tomto recepte vám ukážeme, ako pripraviť pečené bravčové mäso podávané s cviklou a chutným horčicovým dresingom.

Bravčové mäso s cviklou

Na prípravu tohto pokrmu budete potrebovať:

  • 1 kg bravčového pleca
  • 500 g čerstvej cvikle
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice jablčného octu

Postup prípravy

Na začiatok si predohrejte rúru na 180 °C. Bravčové mäso dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Následne ho ochuťte soľou, mletým čiernym korením a sušeným tymiánom. V panvici na ohni rozohrejte olivový olej a mäso opečte zo všetkých strán, aby sa uzavrelo.

Zatiaľ očistite cviklu a nakrájajte ju na menšie kúsky, ktoré pridáte k mäsu. V miske zmiešajte dijonskú horčicu, med a jablčný ocot, čím vytvoríte dresing. Tento dresing naneste na mäso a cviklu v panvici.

Celú zmes preložte do predhriatej rúry a pečte asi 1,5 hodiny, alebo pokým nebude mäso dokonale prepečené. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť, potom ho nakrájajte a podávajte spolu s cviklou. Tento recept na pečené bravčové mäso s cviklou a horčicovým dresingom je vynikajúcou voľbou na nedeľný obed alebo na špeciálnu príležitosť.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Yzubrik píše:

    Skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  2. Sobotkova Adrian píše:

    Tento recept znie skvele, ďakujem za tip!

  3. Bohdana Blaho píše:

    Nikdy som nevyskúšala pečenú cviklu, ale tento recept ma presvedčil. Ďakujem!