Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Ďalšia delikatesa na vašom taniery spolu s omáčkou a inými senzáciami. Vyskúšali sme aj recept bravčové karé bez kosti pečené v rúre.
Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami
Bravčové medialonky môžte upiecť aj takto rýchlo, ako zobrazuje video nižšie.
Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami
Pre chutné a výnimočné jedlo na váš tanier vám prinášam recept na pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Tu je, ako na to!
Suroviny:
- 500g bravčových medailónikov
- 1 hrubá sladká hrozno
- 500g kroketov
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej
Postup:
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Bravčové medailóniky osolte a okoreňte čiernym korením podľa vášho vkusu.
- Na rozpálenej panvici na strednom plameni zohrejte olivový olej a opražte medailóniky z oboch strán, aby sa zatvoril ich povrch.
- Medailóniky premiestnite do pekáča a vložte do vyhriatej rúry. Pečte 10-12 minút, alebo kým nebudú vnútornosti mäsa stredne prepečené.
- Po 8 minútach pečenia pridajte do pekáča hrozno a nechajte ho opekať spolu s medailónikmi.
- Krokety pripravte podľa inštrukcií na obale. Môžete ich dať do vyhriatej rúry spolu s medailónikmi a hroznom, aby sa zohriali.
- Po upečení všetkých jedál, servírujte pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami na tanier a podávajte s omáčkou podľa vašej chuti.
Poznámka: Ak si prajete, môžete podávať aj s dusenou zeleninou alebo čerstvým šalátom ako príslopičku.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto lahodnom jedle! Bon appétit!
2)
Ingrediencie:
Na medailóniky:
- 600 g bravčového chrbta
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 PL medu
- 200 g čerstvého hrozna (najlepšie červeného)
- 1/2 pohára bieleho vína
Na kroketky:
- 500 g zemiakov
- 100 g hladkej múky
- 1 vajce
- 50 g nastrúhaného syra (napr. parmezán)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Strúhanka na obalenie
- Olej na vyprážanie
Postup:
1. Príprava medailónikov:
- Bravčové mäsko umyjeme a nakrájame na 2-3 cm hrubé medailóniky. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán.
- V miske zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak, med a biele víno. Marinate medailóniky v tejto zmesi aspoň 30 minút.
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a medailóniky opekajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé (asi 3-4 minúty z každého boka).
- Následne ich vložte do predhriatej rúry a pečte ďalších 10-15 minút, dokým nie sú úplne prepečené.
- Po upečení pridajte na panvicu umyté a rozpolené hrozno. Krátko orestujte, aby sa hrozno zohrelo a uvoľnilo svoje šťavy.
2. Príprava kroketiek:
- Zemiaky uvarte v osolenej vode do mäkka, potom ich nechajte vychladnúť a ošúpte.
- Uvarené zemiaky roztlačte a pridajte múku, vajce, nastrúhaný syr, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
- Z cesta tvarujte malé guličky alebo valčeky a obalte ich v strúhanke.
- V panvici rozohrejte olej a kroketky opečte dozlatista zo všetkých strán. Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
3. Servírovanie:
- Na tanier najprv položte medailóniky s hovozom, vedľa nich uložte ešte teplé kroketky.
- Môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo plátkom citrónu.
Dobrú chuť!
Tento recept vyzerá naozaj úžasne! Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami sú skvelou voľbou na večeru. Nemôžem sa dočkať, až to vyskúšam. Určite to bude lahodné a plné chuti!
Wow, tento recept je presne to, čo som hľadala! Medailóniky s hroznom a kroketami znejú fantasticky. Vždy sa snažím nájsť nové recepty pre rodinu a toto je určite víťaz!
Tento recept ma úplne dostal! Milujem kombináciu mäsa a ovocia, a hrozno určite dodá jedlu špeciálny nádych. Kroketky sú ďalším bonusom. Ďakujem za skvelý tip na večeru!
Pečené bravčové medailóniky s hroznom? To znie jednoducho skvele! Rada skúšam nové jedlá a tento recept si určite zapíšem. Hlavne krokety sú super nápad na prílohu!
Tento recept je snáď najlepší, aký som kedy videla! Kombinácia bravčového mäsa s hroznom mi príde veľmi originálna. Určite vyskúšam aj tie kroketky, vyzerajú chutne!
Chcem to vyskúšať! Pečené bravčové medailóniky sú mojou obľúbenou večerou. S hroznom to bude niečo nové a zaujímavé. Kroketky ako príloha? Perfektný nápad!
‘To je presne ten typ jedla, ktorý milujem! Bravčové medailóniky s hroznom znejú ako skvostný zážitok pre chuťové poháriky. Kroketky k tomu? Dokonalosť sama o sebe!’
Tento recept je naozaj skvelý! Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami vyzerajú fantasticky. Určite to vyskúšam na nedeľný obed. Hrozno dodáva jedlu nezvyčajnú chuť. Teším sa na výsledok!
Wow, pečené bravčové medailóniky s hroznom? To znie úžasne! Kroketky sú skvelým doplnkom. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre rodinu. Dúfam, že aj oni si pochutnajú rovnako ako ja!
Kto by nemiloval pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami? Je to jedlo plné chuti a vône. Určite to vyskúšam! Ďakujem za zdieľanie receptu, je veľmi jasný a jednoduchý na pochopenie.
Tento recept vyzerá veľmi lákavo! Pečené bravčové medailóniky sú mojim obľúbeným jedlom a hrozno im dodáva zaujímavú príchuť. Určite to vyskúšam na večeru, ďakujem za inšpiráciu!
Pečené bravčové medailóniky s hroznom sú niečo, čo musím vyskúšať! Znie to ako perfektné jedlo pre rodinné stretnutie. Kroketky k tomu sú výborný nápad. Teším sa na varenie podľa vášho receptu!
‘Dobrú chuť’ je presne to, čo potrebujem počuť po príprave týchto medailónikov! Hrozno som ešte nikdy nepoužil do mäsa, ale znie to fantasticky. Vďaka za skvelý tip na večeru!
‘Opekané hrozno? To musí byť skvostná kombinácia!’ Tento recept určite vyskúšam doma! Som nadšená z toho, aká rozmanitá je slovenská kuchyňa a tento pokrm ma úplne zaujal.
‘Pečené bravčové medailóniky vyzerajú úžasne!’ Hrozno dodáva originálny nádych a kroketky sú lahodným prílohou. Už sa teším, keď tento recept pripravím pre rodinu. Určite budeme mať výnimočný večer!
‘Toto jedlo ma oslovilo!’ Milujem kombináciu mäsa a ovocia v jednej porcii, určite oživí môj stôl. Ďakujem za tento jednoduchý návod na chutnú večeru!
‘Pečenie je moja vášeň!’ Tento recept s bravčovými medailónikmi ma okamžite zaujal. Neviem sa dočkať ochutnať túto delikatesu aj so svojimi blízkymi!
Tento recept je skvelý! Pečené bravčové medailóniky s hroznom vyzerajú veľmi lákavo. Určite ich vyskúšam, lebo mám rád nové jedlá. Kroketky k tomu sú výborný nápad! Teším sa na dobrú chuť!
Wow, pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami vyzerajú úžasne! Mám rád kombináciu sladkého a slaného, to bude lahôdka. Určite sa pustím do varenia podľa vášho receptu, ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept ma úplne očaril! Bravčové medailóniky s hroznom znie ako niečo, čo si musím pripraviť na víkend. Vždy som mal rád zaujímavé kombinácie chutí a toto je presne ono. Dobrú chuť všetkým!
Recept na pečené bravčové medailóniky vyzerá fakt super! Hrozno dodá jedlu jedinečný nádych. Kroketky sú skvelou prílohou a určite to celé spojí do chutného zážitku. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam!
Pečené bravčové medailóniky? To znie fantasticky! Hrozno v recepte je skvelý nápad a určite pridá čosi extra. Kroketky sa mi tiež páčia, milujem ich chrumkavosť. Ďakujem za tento úžasný recept!
Tento recept je jednoducho parádny! Kombinácia pečeného mäsa s hroznom ma nadchla. Kroketky ako príloha sú výborný nápad, určite to vyskúšam na rodinnej večeri. Dúfam, že aj ostatní si pochutnajú!
Pečené bravčové medailóniky s hroznom? No to bude lahoda! Hrozno pridáva takú krásnu chuť a kroketky to krásne doplnia. Tento recept určite zaradím do svojich obľúbených pokrmov na varenie.
“Super nápad na rýchly obed alebo večeru! Pečené bravčové medailóniky so sladkým hroznom musia chutiť úžasne. S kroketami sa to len umocní – už teraz mám hlad pri pomyslení na túto dobrotu.”
“Tento recept ma oslovil od prvej vety! Medailóniky s hroznom sú niečo nové pre mňa a veľmi sa teším na túto kombináciu chutí. Kroketky sú tiež vždy vítané – nemôžem sa dočkať víkendu na varenie.”
“Bravčové medailóniky so sladkým hroznom? To znie ako dokonalá kombinácia pre moje chuťové poháriky! A tie kroketky k tomu? Výborne si rozšírim repertoár mojich obľúbených jedál.”