Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Ďalšia delikatesa na vašom taniery spolu s omáčkou a inými senzáciami. Vyskúšali sme aj recept bravčové karé bez kosti pečené v rúre.

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Bravčové medialonky môžte upiecť aj takto rýchlo, ako zobrazuje video nižšie.

Bravčové medailónky z Remosky Tria

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Pre chutné a výnimočné jedlo na váš tanier vám prinášam recept na pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Tu je, ako na to!

Suroviny:

  • 500g bravčových medailónikov
  • 1 hrubá sladká hrozno
  • 500g kroketov
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. Bravčové medailóniky osolte a okoreňte čiernym korením podľa vášho vkusu.
  3. Na rozpálenej panvici na strednom plameni zohrejte olivový olej a opražte medailóniky z oboch strán, aby sa zatvoril ich povrch.
  4. Medailóniky premiestnite do pekáča a vložte do vyhriatej rúry. Pečte 10-12 minút, alebo kým nebudú vnútornosti mäsa stredne prepečené.
  5. Po 8 minútach pečenia pridajte do pekáča hrozno a nechajte ho opekať spolu s medailónikmi.
  6. Krokety pripravte podľa inštrukcií na obale. Môžete ich dať do vyhriatej rúry spolu s medailónikmi a hroznom, aby sa zohriali.
  7. Po upečení všetkých jedál, servírujte pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami na tanier a podávajte s omáčkou podľa vašej chuti.

Poznámka: Ak si prajete, môžete podávať aj s dusenou zeleninou alebo čerstvým šalátom ako príslopičku.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto lahodnom jedle! Bon appétit!

 

2)

Ingrediencie:

Na medailóniky:

  • 600 g bravčového chrbta
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 PL medu
  • 200 g čerstvého hrozna (najlepšie červeného)
  • 1/2 pohára bieleho vína

Na kroketky:

  • 500 g zemiakov
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 50 g nastrúhaného syra (napr. parmezán)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhanka na obalenie
  • Olej na vyprážanie

Postup:

1. Príprava medailónikov:

  • Bravčové mäsko umyjeme a nakrájame na 2-3 cm hrubé medailóniky. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán.
  • V miske zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak, med a biele víno. Marinate medailóniky v tejto zmesi aspoň 30 minút.
  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a medailóniky opekajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé (asi 3-4 minúty z každého boka).
  • Následne ich vložte do predhriatej rúry a pečte ďalších 10-15 minút, dokým nie sú úplne prepečené.
  • Po upečení pridajte na panvicu umyté a rozpolené hrozno. Krátko orestujte, aby sa hrozno zohrelo a uvoľnilo svoje šťavy.

2. Príprava kroketiek:

  • Zemiaky uvarte v osolenej vode do mäkka, potom ich nechajte vychladnúť a ošúpte.
  • Uvarené zemiaky roztlačte a pridajte múku, vajce, nastrúhaný syr, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  • Z cesta tvarujte malé guličky alebo valčeky a obalte ich v strúhanke.
  • V panvici rozohrejte olej a kroketky opečte dozlatista zo všetkých strán. Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

3. Servírovanie:

  • Na tanier najprv položte medailóniky s hovozom, vedľa nich uložte ešte teplé kroketky.
  • Môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo plátkom citrónu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

27 Komentárov

  1. JasnáHlava99 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj úžasne! Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami sú skvelou voľbou na večeru. Nemôžem sa dočkať, až to vyskúšam. Určite to bude lahodné a plné chuti!

  2. KreatívnaKuchárka píše:

    Wow, tento recept je presne to, čo som hľadala! Medailóniky s hroznom a kroketami znejú fantasticky. Vždy sa snažím nájsť nové recepty pre rodinu a toto je určite víťaz!

  3. SladkýSnáď píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Milujem kombináciu mäsa a ovocia, a hrozno určite dodá jedlu špeciálny nádych. Kroketky sú ďalším bonusom. Ďakujem za skvelý tip na večeru!

  4. ŠťastnáBublina píše:

    Pečené bravčové medailóniky s hroznom? To znie jednoducho skvele! Rada skúšam nové jedlá a tento recept si určite zapíšem. Hlavne krokety sú super nápad na prílohu!

  5. MlsnýKocúr píše:

    Tento recept je snáď najlepší, aký som kedy videla! Kombinácia bravčového mäsa s hroznom mi príde veľmi originálna. Určite vyskúšam aj tie kroketky, vyzerajú chutne!

  6. VeselýUjo píše:

    Chcem to vyskúšať! Pečené bravčové medailóniky sú mojou obľúbenou večerou. S hroznom to bude niečo nové a zaujímavé. Kroketky ako príloha? Perfektný nápad!

  7. Srdiečko123 píše:

    ‘To je presne ten typ jedla, ktorý milujem! Bravčové medailóniky s hroznom znejú ako skvostný zážitok pre chuťové poháriky. Kroketky k tomu? Dokonalosť sama o sebe!’

  8. SlovenskýKuchár123 píše:

    Tento recept je naozaj skvelý! Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami vyzerajú fantasticky. Určite to vyskúšam na nedeľný obed. Hrozno dodáva jedlu nezvyčajnú chuť. Teším sa na výsledok!

  9. MlsnýJazýček píše:

    Wow, pečené bravčové medailóniky s hroznom? To znie úžasne! Kroketky sú skvelým doplnkom. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre rodinu. Dúfam, že aj oni si pochutnajú rovnako ako ja!

  10. ChutnýReceptík píše:

    Kto by nemiloval pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami? Je to jedlo plné chuti a vône. Určite to vyskúšam! Ďakujem za zdieľanie receptu, je veľmi jasný a jednoduchý na pochopenie.

  11. JedlíkSrdcom píše:

    Tento recept vyzerá veľmi lákavo! Pečené bravčové medailóniky sú mojim obľúbeným jedlom a hrozno im dodáva zaujímavú príchuť. Určite to vyskúšam na večeru, ďakujem za inšpiráciu!

  12. GurmánkaEva píše:

    Pečené bravčové medailóniky s hroznom sú niečo, čo musím vyskúšať! Znie to ako perfektné jedlo pre rodinné stretnutie. Kroketky k tomu sú výborný nápad. Teším sa na varenie podľa vášho receptu!

  13. ŠéfkuchárPetrík píše:

    ‘Dobrú chuť’ je presne to, čo potrebujem počuť po príprave týchto medailónikov! Hrozno som ešte nikdy nepoužil do mäsa, ale znie to fantasticky. Vďaka za skvelý tip na večeru!

  14. @mňamMňam19 píše:

    ‘Opekané hrozno? To musí byť skvostná kombinácia!’ Tento recept určite vyskúšam doma! Som nadšená z toho, aká rozmanitá je slovenská kuchyňa a tento pokrm ma úplne zaujal.

  15. #KuchynskéKouzlo píše:

    ‘Pečené bravčové medailóniky vyzerajú úžasne!’ Hrozno dodáva originálny nádych a kroketky sú lahodným prílohou. Už sa teším, keď tento recept pripravím pre rodinu. Určite budeme mať výnimočný večer!

  16. *ZlatýHrnček* píše:

    ‘Toto jedlo ma oslovilo!’ Milujem kombináciu mäsa a ovocia v jednej porcii, určite oživí môj stôl. Ďakujem za tento jednoduchý návod na chutnú večeru!

  17. !VarenieJeZábava! píše:

    ‘Pečenie je moja vášeň!’ Tento recept s bravčovými medailónikmi ma okamžite zaujal. Neviem sa dočkať ochutnať túto delikatesu aj so svojimi blízkymi!

  18. MlsnýJazyk píše:

    Tento recept je skvelý! Pečené bravčové medailóniky s hroznom vyzerajú veľmi lákavo. Určite ich vyskúšam, lebo mám rád nové jedlá. Kroketky k tomu sú výborný nápad! Teším sa na dobrú chuť!

  19. ChutnyZajko píše:

    Wow, pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami vyzerajú úžasne! Mám rád kombináciu sladkého a slaného, to bude lahôdka. Určite sa pustím do varenia podľa vášho receptu, ďakujem za inšpiráciu!

  20. JedloMilujem99 píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Bravčové medailóniky s hroznom znie ako niečo, čo si musím pripraviť na víkend. Vždy som mal rád zaujímavé kombinácie chutí a toto je presne ono. Dobrú chuť všetkým!

  21. KuchynskyMajster píše:

    Recept na pečené bravčové medailóniky vyzerá fakt super! Hrozno dodá jedlu jedinečný nádych. Kroketky sú skvelou prílohou a určite to celé spojí do chutného zážitku. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam!

  22. SladkoSlany píše:

    Pečené bravčové medailóniky? To znie fantasticky! Hrozno v recepte je skvelý nápad a určite pridá čosi extra. Kroketky sa mi tiež páčia, milujem ich chrumkavosť. Ďakujem za tento úžasný recept!

  23. VarenieSrdcom píše:

    Tento recept je jednoducho parádny! Kombinácia pečeného mäsa s hroznom ma nadchla. Kroketky ako príloha sú výborný nápad, určite to vyskúšam na rodinnej večeri. Dúfam, že aj ostatní si pochutnajú!

  24. GurmánKocúr píše:

    Pečené bravčové medailóniky s hroznom? No to bude lahoda! Hrozno pridáva takú krásnu chuť a kroketky to krásne doplnia. Tento recept určite zaradím do svojich obľúbených pokrmov na varenie.

  25. _VarenieZabava_ píše:

    “Super nápad na rýchly obed alebo večeru! Pečené bravčové medailóniky so sladkým hroznom musia chutiť úžasne. S kroketami sa to len umocní – už teraz mám hlad pri pomyslení na túto dobrotu.”

  26. $ChutnyRecept$ píše:

    “Tento recept ma oslovil od prvej vety! Medailóniky s hroznom sú niečo nové pre mňa a veľmi sa teším na túto kombináciu chutí. Kroketky sú tiež vždy vítané – nemôžem sa dočkať víkendu na varenie.”

  27. #KreativnyKuchar# píše:

    “Bravčové medailóniky so sladkým hroznom? To znie ako dokonalá kombinácia pre moje chuťové poháriky! A tie kroketky k tomu? Výborne si rozšírim repertoár mojich obľúbených jedál.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *