Tento je recept na Penne all’arrabbiata v slovenčine:
Zloženie:
- 300 gramov penne cestovín
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 1 čajová lyžička sušeného čili korenia (prispôsobte si množstvo podľa vašich preferencií)
- 400 gramov nakrájaných paradajok
- soľ a korenie, podľa chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
- strúhaný parmezán na servírovanie
Recept na Penne all’arrabbiata
Postup prípravy:
- Uvarte penne podľa inštrukcií uvedených na obale vo vriacej osolenej vode, kým nezískajú textúru al dente. Sceďte cestoviny a odložte ich nabok.
- Na strednom ohni zohrejte olivový olej v panvici. Pridajte nasekaný cesnak a sušené čili korenie a restujte približne 1 minútu, kým cesnak nezíska zlatohnedú farbu a neuvoľní svoju arómu.
- Prisypte nasekané paradajky do panvice a dôkladne premiešajte. Nechajte omáčku variť asi 10-15 minút, až kým sa trošku nezahustí.
- Oslaďte omáčku soľou a korením, podľa chuti doplňte.
- Preložte varené cestoviny do omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne pokryli omáčkou.
- Podávajte Penne all’arrabbiata horúce, ozdobené čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom. Prajeme dobrú chuť!
Verím, že vám bude chutiť!
2) Penne all´ arrabbiata recept
Zloženie:
- 400 g penne cestovín
- 4 strúčiky cesnaku
- 3-4 sušené čili papričky (podľa preferencií)
- 400 g drvených paradajok (môžu byť aj čerstvé)
- 4 lyžice olivového oleja
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá bazalka alebo petržlen na ozdobu
- Strúhaný parmezán (voliteľne)
Postup prípravy:
-
Varíme cestoviny: Vo veľkom hrnci privedieme k varu osolenú vodu. Pridáme penne a varíme podľa pokynov na obale, obvykle 10-12 minút, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte, ale zachovajte si trochu vody z varenia.
-
Pripravujeme omáčku: Medzitým na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekané strúčiky cesnaku a sušené čili papričky (môžete ich trošku rozdrviť, ak máte radi pikantnejšiu chuť). Orestujte asi 1-2 minúty, kým cesnak nezačne voňať a mierne sa opraží (dávajte pozor, aby sa nespálil).
-
Pridajte paradajky: Do panvice pridajte rozdrvené paradajky a soľ. Dobre premiešajte a nechajte omáčku variť na strednom ohni asi 10-15 minút, aby sa chute spojili a omáčka sa trochu zahustila.
-
Zmiešajte cestoviny a omáčku: Keď sú penne uvarené a omáčka je pripravená, preložte cestoviny do panvice s omáčkou. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obalili omáčkou.
-
Servírovanie: Penne all‘ arrabbiata podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenom. Voliteľne môžete pokryť strúhaným parmezánom.
Prajeme dobrú chuť!