Tu je jednoduchý recept na Penne all’Arrabbiata v slovenskom jazyku:
Ingrediencie:
- 350 gramov penne cestovín
- 400 gramov paradajkového pretlaku (alebo paradajková omáčka)
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 červená čili paprička, jemne nasekaná (ak nemáte rádi pikantné jedlá, odstráňte semienka)
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ podľa chuti
- čerstvé lístky bazalky (voliteľné) na ozdobu
- strúhaný ideálne parmezán
Penne all´Arrabbiata recept
Postup:
- Varte väčší hrniec osolenej vody a uvarte penne cestoviny podľa návodu na obale. Odsajte a odložte na stranu.
- Rozohrejte olivový olej na väčšej panvici nad stredne silným ohňom. Pridajte nasekaný cesnak a červenú čili papričku a orestujte ich asi minútu, alebo kým nebudú ľahko zhnitnuté a uvoľnia vôňu.
- Pridajte paradajkový pretlak (alebo paradajkovú omáčku) do pánvice a dôkladne premiešajte. Dajte zmes do varu a nechajte jemne vrieť na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa dochutila. Podľa chuti pridajte soľ.
- Pridajte uvarené penne cestoviny do omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny dobre obalili omáčkou.
- Podávajte Penne all’Arrabbiata ihneď a ozdobte čerstvými lístkami bazalky a strúhaným parmezánom podľa chuti.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 400 g penne cestovín
- 4 zrelé paradajky (prípadne 1 plechovka lúpaných paradajok)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1-2 čili papričky (podľa chuti)
- 4-5 lyžíc olivového oleja
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá bazalka (na ozdobu)
- Parmezán (na strúhanie, voliteľné)
Postup:
-
Príprava paradajok: Ak používate čerstvé paradajky, najprv ich blanchujte (prevarte vo vriacej vode asi 30 sekúnd, potom hneď vložte do studenej vody), aby sa dobre olúpali. Po odstránení šupky ich nakrájajte na malé kocky.
-
Varenie cestovín: V veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Keď voda vrie, pridajte penne cestoviny a varte podľa návodu na obale, typicky 8-10 minút na al dente.
-
Príprava omáčky: Kým sa cestoviny varia, na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nastrúhaný cesnak a na jemno nakrájané čili papričky. Smažte ich asi 1-2 minúty, kým cesnak nezačne voňať, ale dávajte pozor, aby nezhnedol.
-
Pridanie paradajok: Pridajte nakrájané paradajky do panvice s cesnakom a čili. Osolte podľa chuti a nechajte variť na miernom ohni asi 10-15 minút, kým sa paradajky rozpadnú a omáčka sa zahustí.
-
Spájanie: Keď sú cestoviny uvarené, sceďte ich a pridajte do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila po cestovinách. Ak je potrebné, môžete pridať trochu vody z varenia cestovín, aby bola omáčka krémovejšia.
-
Servírovanie: Podávajte horúce, posypané čerstvou bazalkou a podľa chuti aj nastrúhaným parmezánom.
-
Dobrú chuť!
Penne all’Arrabbiata je jednoduché, pikantné a veľmi chutné jedlo, ktoré poteší každého milovníka talianskej kuchyne.