Kombinácia penne s bešamelom ochuteným bazalkou sa často považuje za vynikajúcu voľbu. Toto jednoduché, avšak chutné jedlo spojuje penne cestoviny s tradičnou smotanovou omáčkou, doplnenou o bazalku. Tu je recept na penne s bazalkovým bešamelom, ktorý môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice múky
- 500 ml mlieka
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1 hrstka čerstvej bazalky, nakrájaná na malé kúsky
- soľ a korenie podľa preferencie
- strúhaný parmezán
Penne s bazalkovým bešamelom
Príprava:
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme penne podle pokynov na obale. Luego ich scedíme a odložíme na bok.
- Na panvici na strednom ohni rozpustíme maslo a pridáme nasekaný cesnak. Orestujeme do zlatista, pričom posypeme štipkou soli.
- Pridáme múku a varíme 2-3 minúty, neustále miešajúc, až zmes získa zlatistú farbu a charakteristickú arómu.
- Pomaly prilievame mlieko, neustále miešajúc, aby sa omáčka stala hladkou a krémovou. Varíme ešte približne 5 minút, až sa zahustí.
- Do omáčky vmiešame nasekanú bazalku a dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Dobre premiešame.
- Zmiešame uvarené penne s bazalkovým bešamelom a podávame teplé. Môžeme posypať strúhaným parmezánom pred servírovaním.
Dúfam, že si túto kombináciu obľúbite. Prajem dobrú chuť!
2) Penne s bazalkovým bešamelom
Ak ste fanúšikom cestovín a krémových omáčok, tento recept na penne s bešamelom a bazalkou je presne to, čo potrebujete.
Tento originálny recept vás prenesie do tajov talianskej kuchyne, kde sa spájajú tradičné ingrediencie s unikátnym bazalkovým akcentom.
Na toto chutné jedlo si zaobstarajte:
- 400 g penne cestovín
- 50 g masla
- 50 g múky
- 500 ml mlieka
- 1 hrnček čerstvej bazalky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie
- 1 strúčik cesnaku (voliteľné)
Kroky k dokonalému výsledku
1. Uvarte penne v osolenej vode podľa pokynov na obale, až sú al dente. Potom ich sceďte a nechajte na chvíľu bokom.
2. Na prípravu bešamelu rozpustite maslo v hrnci, pridajte múku a miešajte na strednom ohni asi 2 minúty, čím pripravíte základ pre bešamel.
3. Pomaly pridávajte mlieko, stále miešajúc, aby ste sa zbavili hrudiek. Keď sa omáčka zahustí, pridajte rozmixovanú bazalku, soľ a korenie. Pre intenzívnejšiu chuť je možné pridať aj pretlačený cesnak.
4. V miske zmiešajte penne s bazalkovým bešamelom a dôkladne premiešajte.
5. Hotové cestoviny naaranžujte na tanier a posypte strúhaným parmezánom. Dobre sa podeľte!