Tento recept predstavuje skvelú voľbu pre všetkých nadšencov talianskej kuchyne a vegetariánov, ktorí sa chcú odvážiť vyskúšať niečo atypické. V spojení s bazalkovým tofu a čerstvou cuketou ponúka táto penne pasta výnimočné jedlo plné lahodnej chuti.
Potrebné ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 200 g tofu, nakrájaného na kocky
- 2 stredne veľké cukety, nakrájané na plátky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
- parmezánový syr (voliteľne)
Penne s bazalkovým tofu a cuketou
Návod na prípravu:
- Pripravte si všetky potrebné ingrediencie v daných množstvách.
- Varte penne cestoviny v dostatočne veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou podľa pokynov na obale, až kým nedosiahnu „al dente“ konzistenciu.
- Na hlbokom hrnci ohrejte olivový olej pri strednom ohni a následne pridajte kocky tofu.
- Restujte tofu približne 5 minút, kým nezískajú zlatohnedý nádych. Potom pridajte nasekaný cesnak a plátky cukety na oboch stranách.
- Pokračujte v restovaní ďalších 5 minút, až kým nie sú cukety mäkké a jemne opražené.
- Pridajte sušenú bazalku, soľ a korenie podľa preferencie. Dobre premiešajte.
- Ako náhle sú cestoviny uvarené, sceďte ich a pridajte do hrnca s tofu a cuketou. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie dobre prepojili.
- Podávajte okamžite, pričom môžete posypať nastrúhaným parmezánom (ak máte záujem).
Tento recept je vynikajúcou voľbou na rýchly a zdravý obed či večeru. Dúfame, že si ho obľúbite!
2) Penne s bazalkovým tofu a cuketou
Ahojte, milí priaznivci! Dnes vám ponúkam skvelý recept na penne s bazalkovým tofu a cuketou. Tento jedinečný pokrm je nielen chutný, ale aj výživný a bohatý na tekutiny, čo je ideálne na horúce letné dni alebo ako rýchla večera. Cuketa dodáva jedlu lahodnú chuť a bazalkové tofu vyzdvihuje jeho čerstvú arómu. Tak sa poďme do toho pustiť!
Potrebné ingrediencie
Aby sme pripravili toto jedlo, budeme potrebovať:
- 200 g penne cestovín
- 250 g tofu
- 2 cukety
- čerstvá bazalka
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
- parmezán (voliteľne)
Postup prípravy
Začneme tým, že v hrnci privedieme vodu do varu a uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale. Medzitým si pripravíme bazalkové tofu. Na panvici ohrejeme olivový olej a pridáme na kocky nakrájané tofu. Smažte ho do zlatista a následne pridajte nasekaný cesnak.
Keď je tofu takmer hotové, pridajte nastrúhané cukety a jemne ich restujte. Následne pridajte soľ, korenie a nadrobno nasekanú čerstvú bazalku, aby sa všetky chute spojili. Až budú cestoviny hotové, sceďte ich a zmiešajte so zmesou z panvice.
A je to hotové! Podávajte s nastrúhaným parmezánom pre zvýraznenie chuti. Tento pokrm je výborným spôsobom, ako si vychutnať lahodné a zdravé jedlo. Dobrú chuť!