Penne s omáčkou z paradajok predstavujú jednoduchý a chutný pokrm. Tu je postup, ako si ich pripraviť:
Ingrediencie:
- 250 g penne pasta
- 400 g drvených paradajok (z konzervy)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, drobno nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička cukru
- soľ a korenie podľa preferencií
- bazalka alebo petržlen na dekoráciu
Penne s paradajkovou omáčkou
Postup:
- Uvarte cestoviny podľa pokynov na balení. Varíme ich tak, aby boli al dente, čili do jemnosti so stredovým jadrom. Opláchnite a odložte bokom.
- Na panvici zahrejte olivový olej a primiešajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju do zlatistej farby.
- Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho s cibuľou ďalšie 1-2 minúty, pokiaľ nezačne príjemne voňať.
- Primiešajte konzervované paradajky a cukor. Osoľte a okoreňte podľa vlastného vkusu.
- Varte omáčku na strednom ohni približne 15-20 minút, alebo dovtedy, kým sa paradajky úplne nerozpadnú a omáčka nezhustne.
- Uvarené penne vložte do omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne prilepila na cestoviny.
- Podávajte horúce a ozdobte nasekanou bazalkou alebo petržlenom.
Dobrú chuť!
2) Penne s paradajkovou omáčkou
Ingrediencie:
- 400 g penne cestovín
- 2 plechovky (po 400 g) drvených paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- 1 čajová lyžička cukru (na vyváženie kyslosti)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na dekoráciu
- Parmezán na posypanie (voliteľne)
Postup:
-
Uvarenie cestovín: V hrnci priveďte osolenú vodu do varu a pridajte penne. Varíme podľa pokynov na obale, vo všeobecnosti 10-12 minút, až kým nie sú al dente. Potom cestoviny sceďte a odložte na stranu.
-
Príprava omáčky: Na panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej. Primiešajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista. Následne pridajte nasekaný cesnak a krátko orestujte, kým nezačne voňať (asi 30 sekúnd).
-
Pridanie paradajok: Do panvice pridajte drvené paradajky, oregano, cukor, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte omáčku variť na miernom ohni približne 15-20 minút, aby sa chute spojili a omáčka sa zhustila. Občas premiešajte.
-
Zmiešanie s cestovinami: Uvarenú penne vložte do panvice s paradajkovou omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili omáčkou. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu vody z cestovín.
-
Servírovanie: Podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou a posypané strúhaným parmezánom podľa chuti.
Dobrú chuť!