Penne so zelenými fazuľkami a rajčinami. Tento recept je rýchly a lahodný na prípravu penne s čerstvými zelenými fazuľkami a rajčinami.
Potrebné suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 200 g čerstvých zelených fazuliek
- 400 g rajčin
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- čerstvá bazalka na ozdobu
Penne so zelenými fazuľkami a rajčinami
Návod na prípravu:
- V hrnci s vriacou osolenou vodou varíme penne podľa pokynov na obale, až kým nezískajú al dente konzistenciu.
- Medzitým si upravíme zelené fazuľky. Umyjeme ich a orezávame konce. Potom ich dáme do iného hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 3-4 minúty, kým nezmäknú. Následne ich necháme odkvapkať.
- Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčky cesnaku. Smažíme ich, až kým nezmäknú, približne 5 minút.
- Pridáme nakrájané rajčiny a dusíme ich spolu s cibuľou a cesnakom ďalších 5 minút. Ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Potom primiešame uvarené zelené fazuľky k rajčinovej zmesi, premiešame a necháme ešte niekoľko minút povariť.
- Odstránime omáčku z ohňa a spojíme ju s uvarenými pennami. Je dôležité, aby cestoviny absorbovali chuť omáčky.
- Servírujeme na tanieri, ozdobené čerstvou nasekanou bazalkou.
Prajem dobrú chuť!
2) Penne so zelenými fazuľkami a paradajkami
Ingrediencie:
- 300 g penne cestovín
- 200 g čerstvých zelených fazuliek
- 300 g cherry rajčín (alebo podobných malých rajčín)
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobu
- Parmezán na posypanie (nepovinné)
Návod:
-
Príprava cestovín: V hrnci privarte osolenú vodu a pridajte penne cestoviny. Varíme podľa pokynov na obale (spravidla 10-12 minút), kým nezískajú al dente konzistenciu. Potom ich sceďte a nechajte odkvapkať.
-
Oddelenie fazuliek: Zelené fazuľky umyjte a odlomte konce. V samostatnom hrnci s vriacou osolenou vodou ich blanšírujte asi 3-5 minút, kým nezmäknú, ale ostanú chrumkavé. Sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby ste zastavili varenie.
-
Smaženie cesnaku a rajčín: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte utlačený cesnak a opražte ho 1-2 minúty, kým nezačne voňať. Potom pridajte polovicu cherry rajčín (celé alebo prepolené) a smažte ich, kým nezmäknú a nezačnú púšťať šťavu (asi 5-7 minút). Ochuťte soľou a čiernym korením.
-
Zmiešanie ingrediencií: Do panvice pridajte uvarené penne a zelené fazuľky. Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili. Na záver pridajte zvyšné cherry rajčiny a ešte chvíľu povarte.
-
Podávanie: Penne so zelenými fazuľkami a rajčinami môžete podávať teplé, ozdobené čerstvou bazalkou a posypané parmezánom, ak máte radi.
Prajem dobrú chuť!