Plovdivské mäso

Plovdivské mäso je valstne bravčové mäso nakrájané a upražené alebo vypeečené na oleji a potom je k tomu spravená omáčka. Ale samozrejme každý ho pripravuje inak. A na internete nájdete kopec rôznych receptov. Nechajte si chutnať s tým mojím, ktorý nájdete nižšie.

Toto jedlo je zložené z mäsa, zeleniny a zemiakov. Tu je tradičný recept na Plovdivské mäso:

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (hovädzie stehno alebo plece), nakrájaného na kocky
  • 2 veľké cibule, nasekané
  • 3-4 paradajky, nakrájané na plátky
  • 4 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kolieska
  • 2 papriky (zelená a červená), nakrájané na prúžky
  • 2-3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/4 šálky paradajkového pretlaku alebo paradajkového koncentrátu
  • 1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky oleja na smaženie

Plovdivské mäso

Postup:

  1. Pripraviť mäso:
    • Na panvici zohrej olej a orestuj na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.
    • Pridaj nakrájané mäso a opraž ho dozlatista z každej strany.
  2. Dusenie mäsa:
    • Pridaj do mäsa sladkú mletú papriku, soľ a čierne korenie. Premiešaj.
    • Pridaj paradajkový pretlak alebo koncentrát a paradajky nakrájané na plátky. Dochutí ešte podľa potreby soľou a korením.
    • Nalej trochu vody (alebo vývaru) a nech mäso dusí na miernom ohni, kým nebude mäkké a dochutené, obvykle približne 30-40 minút.
  3. Pridanie zemiakov a papriky:
    • Počas dusenia mäsa pridaj do hrnca zemiaky nakrájané na kolieska a papriky nakrájané na prúžky.
    • Ak je potrebné, pridaj trochu viac vody alebo vývaru, aby sa vytvorila omáčka.
  4. Dokončenie a servírovanie:
    • Dus pokrm, kým zemiaky nebudú mäkké a všetky ingrediencie sa dobre prepoja.
    • Plovdivské mäso podávaj teplé, tradične s kôprím a čerstvým chlebom.

“Plovdivské mäso” je pokrm s bohatými príchuťami a typickými pre bulharskú kuchyňu. Je to kombinácia mäsa, zeleniny a korenistých dochucovadiel, ktorá vytvára chutné a sýte jedlo.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *