Na prípravu polievky z hokkaido tekvice budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 väčšia hokkaido tekvica
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 zemiak
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, rasca na dochutenie
– olej na restovanie

 

Polievka z hokkaido tekvice

Postup prípravy:
1. Hokkaido tekvicu očistite, nakrájajte na menšie kocky a odstráňte semiačka.
2. Na panvici si rozpálte trochu oleja a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a kocky zemiaka.
3. Potom pridajte nakrájanú tekvicu a podlejte zeleninovým vývarom.
4. Nechajte polievku variť, až kým sa tekvica a zemiak nezmäknú.
5. Potom polievku rozmixujte ponorným mixérom a dochuťte soľou, korením a rascom podľa chuti.
6. Podávajte horúcu, napríklad s krutónmi alebo smotanou na ozdobenie.

Dúfam, že vám tento recept na polievku z hokkaido tekvice chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *