Polievka z mladej cibuľky

Polievka z mladej cibuľky: Skvelá jarná pochúťka

Polievka vyrobená z mladej cibuľky predstavuje vynikajúci jarný pokrm, ktorý oživí vašu kuchyňu sviežim nádychom. Táto chutná a výživná polievka je nabitá vitamínmi a minerálnymi látkami, ktoré prispievajú k vášmu zdraviu a dodajú vám vitalitu. Mladá cibuľka sa môže pýšiť svojou delikátnou chuťou a arómou, ktorá je ideálne do polievkových receptov.

V nasledujúcich riadkoch vám ponúkame štyri jedinečné recepty na polievku z mladej cibuľky, ktoré si určite obľúbite. Otestujte ich a presvedčte sa o ich výnimočnej chuti na vlastnej koži.

Recept 1: Hladká polievka z mladej cibuľky s parmezánom

Ingrediencie:

  • 500 g mladej cibuľky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa potreby

Postup:

  1. Mladú cibuľku dôkladne umyte, očistite a nakrájajte na tenké kolieska. V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľku. Restujte na miernom ohni približne 5 minút, kým cibuľka nezačne jemnejšie.‘
  2. Do hrnca pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho osmahnite s cibuľkou ešte 1 minútu. Potom nalejte zeleninový vývar a priveďte k varu. Na miernom ohni varte približne 15 minút, kým cibuľka nezmäkne.
  3. Odstráňte polievku z plameňa a rozmixujte ju dohladka pomocou ponorného mixéra. Vráťte na sporák, pridajte smotanu a strúhaný parmezán. Opäť priveďte k varu a varte ešte 2-3 minúty pri nepretržitom miešaní, až sa parmezán úplne rozpustí.
  4. Ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej preferencie. Polievku rozdeľte do misiek a servírujte horúcu, ozdobenú kolieskami mladej cibuľky a hoblinami parmezánu.

Výhody:

Táto krémová polievka je bohatá na vápnik vďaka parmezánu a obsahuje vitamín K, ktorý posilňuje zdravie kostí. Mladá cibuľka zas ponúka vynikajúci zdroj vitamínu C, ktorý zvyšuje odolnosť organizmu.

Počet kalórií na 1 porciu: približne 250 kcal

Recept 2: Polievka z mladej cibuľky so zemiakmi a slaninkou

Ingrediencie:

  • 400 g mladej cibuľky
  • 300 g zemiakov
  • 150 g údenej slaniny
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 1 PL masla
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa potreby

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Mladú cibuľku umyte a nakrájajte na kolieska. Slaninu nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nadrobno nakrájajte.
  2. V hrnci rozpustite maslo a na ňom orestujte slaninu do chrumkava. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a frytujte do zlatistej farby. Následne pridajte zemiaky a mladú cibuľku. Všetko spolu restujte asi 5 minút.
  3. Potom pridajte zeleninový vývar, osoľte a okoreňte. Priveďte k varu a varte na miernom ohni približne 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Uvarenú polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti. Rozdeľte ju do tanierov, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte so zlatistým chlebom.

Výhody:

Zemiaky robia túto polievku výdatnejšou a dodajú energiu. Slanina prináša polievke výraznú príchuť, zatiaľ čo mladá cibuľka dodáva sviežosť. Petržlenová vňať je bohatá na vitamín C a železo.

Počet kalórií na 1 porciu: približne 300 kcal

Recept 3: Polievka z mladej cibuľky s kari a kokosovým mliekom

Ingrediencie:

  • 400 g mladej cibuľky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL kari korenia
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 1 ČL kurkumy
  • soľ podľa chuti
  • na ozdobu koriander alebo limetku

Postup:

  1. Mladú cibuľku dôkladne umyte, očistite a nakrájajte na kolieska. Cibuľu a cesnak ošúpte a nasekajte na jemno.
  2. V hrnci rozohrejte olej a osmahnite na ňom cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte kari korenie, mletý zázvor a kurkumu. Rýchlo orestujte, aby sa uvoľnila aróma korenín.
  3. Pridajte nakrájanú mladú cibuľku a zalejte zeleninovým vývarom. Priveďte k varu a varte na miernom ohni približne 15 minút, kým cibuľka nezmäkne.
  4. Na záver vylejte do polievky kokosové mlieko a dôkladne premiešajte. Ochuťte soľou podľa vlastnej preferencie.

Ozdobenie:

Polievku servírujte ozdobenú čerstvým koriandrom alebo plátkami limetky.

koriandrom alebo limetkovými kolieskami.

Výhody: Kokosové mlieko poskytuje polievke exotickú príchuť a krémovú textúru. Kari korenie, zázvor a kurkuma sú známe svojimi protizápalovými vlastnosťami a podporujú trávenie.

Počet kalórií na 1 porciu: približne 280 kcal

Recept 4: Polievka z mladej cibuľky s vajíčkom a syrom feta

Kuracie prsia s ananásom

Kuracie prsia s ananásom

Čítať viac »

Ingrediencie:
– 500 g mladej cibuľky
– 1,2 l zeleninového vývaru
– 100 g syra feta
– 4 vajcia
– 1 PL olivového oleja
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 ČL sušeného oregana
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:
1) Mladú cibuľku dôkladne umyte, očistite a nakrájajte na kolieska. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Syr feta nakrájajte na kocky.

Slepačia polievka – Varecha

Slepačia polievka – Varecha

Čítať viac »

2) Na panvici zohrejte olivový olej a opečte cibuľu s cesnakom do zlatohnedého odtieňa. Pridajte nakrájanú mladú cibuľku a krátko orestujte.

3) Zmes zalejte zeleninovým vývarom, pridajte sušené oregano, soľ a korenie. Priveďte k varu a varte na miernom ohni približne 10 minút.

4) Do vriacej polievky opatrne pridajte vajcia a varte ich približne 3-4 minúty, kým bielky stuhnú a žĺtok ostane tekutý. Na konci do polievky pridajte nakrájaný syr feta a nechajte ho rozpustiť. Podávajte teplé s chrumkavým chlebom.

Výhody: Vajíčka obohacujú polievku o proteíny a syr feta dodáva vápnik. Mladá cibuľka je plná vitamínu C a vlákniny. Oregano má antioxidačné a protizápalové vlastnosti.

Počet kalórií na 1 porciu: približne 320 kcal

Záver (100 slov):
Polievka z mladej cibuľky predstavuje skvelú voľbu pre tých, ktorí túžia po zdravom a chutnom jarnom jedle. Vyskúšajte naše štyri jedinečné recepty a presvedčte sa o ich výnimočnej chuti a priaznivých účinkoch na vaše zdravie. Či už uprednostníte krémovú verziu s parmezánom, zemiakovú alternatívu so slaninou, exotickú kombináciu s kari a kokosovým mliekom alebo variantu s vajíčkom a syrom feta, určite budete spokojní. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť recepty podľa svojich predstáv. Veríme, že si polievku z mladej cibuľky zamilujete a zaradíte ju do svojho jedálnička. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. CibulovýMajster píše:

    Tento recept je naozaj skvelý! Polievka z mladej cibuľky je veľmi chutná a jednoduchá na prípravu. Určite ju vyskúšam, keď budem mať chuť na niečo ľahké a zdravé. Ďakujem za tento tip!

  2. ZeleninováKráľovná píše:

    Wow, polievka z mladej cibuľky znie fantasticky! Rada varím a tento recept určite zaradím do svojho zoznamu. Milujem kombináciu cibule a cesnaku, to musí byť úžasná chuť. Dúfam, že sa mi podarí tak dobrá ako tvoja!

  3. ChutnýVarenie88 píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Mladá cibuľa dodáva jedlu výnimočnú chuť. Určite ho vyskúšam s priateľmi na večeri. Teším sa na to, ako sa nám podarí vytvoriť túto lahodnú polievku spoločne!

  4. ReceptFanatik píše:

    Super nápad s touto polievkou! Cibuľa a cesnak sú moje obľúbené ingrediencie. Rada varím pre rodinu a tento recept im určite bude chutiť. Ďakujem za inšpiráciu, už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam!

  5. SrdceKuchyne píše:

    Musím povedať, že táto polievka vyzerá neuveriteľne chutne! Takéto jednoduché recepty milujem, pretože sú rýchle a zdravé. Ďakujem za skvelý tip, už sa teším na to, ako si ju pripravím doma.