Ingrediencie:
– 500 g rebierok
– 2 veľké zemiaky
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 lyžice oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– mletá paprika
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica hladkej múky
– petržlenová vňať na okorenie
Polievka z rebierok
Postup:
1. Rebiere očistite, dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici rozohrejte olej a opekajte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridajte nakrájané rebierka a opekajte ich, kým nezmenia farbu.
4. Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu a nechajte krátko opekať.
5. Pridajte papriku, soľ, korenie a preosiatej múku a dobre premiešajte.
6. Zalejte všetko vodou a nechajte variť, kým sa zemiaky a rebierka neuvarte.
7. Na záver pridajte postrúhanú petržlenovú vňať na okorenie.
8. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
Tento recept na polievku z rebierok vyzerá úžasne! Určite ho vyskúšam, lebo mám rád jednoduché a chutné jedlá. Zemiaky a mrkva dodajú jedlu skvelú chuť. Ďakujem za zdieľanie tohto receptu!
Wow, táto polievka vyzerá tak lákavo! Mám rád, keď sú recepty jednoduché a rýchle. Rebiere s mrkvou sa určite skvele dopĺňajú. Určite sa chystám na jej prípravu! Super nápad!
Polievka z rebierok je skvelá voľba na chladné dni! Máte pravdu, že cesnak dodáva jedlu zvláštnu arómu. Veľmi ma zaujal tento recept a teším sa na jeho vyskúšanie. Ďakujem za inšpiráciu!
Musím povedať, že tento recept ma veľmi nadchol! Polievka z rebierok sa zdá byť ideálnym jedlom pre rodinné stretnutia. Znie to veľmi chutne a jednoduché na prípravu. Teším sa na varenie s týmto receptom!
Tento recept je presne to, čo som hľadala! Rebiere sú vždy dobrým základom pre výdatnú polievku. Mám rada aj pridané zemiaky a mrkvu – pridajú farbu aj chuť. Ďakujem za túto skvelú inšpiráciu!