Poľská kapustová polievka (Kapusniak)

Poľská kapustová polievka, známa aj ako Kapusniak, je tradičným jedlom v poľskej kuchyni. Táto hustá a bohatá polievka je plná chuti a vône kapusty a rôznych zelenín. Tu je jednoduchý recept na prípravu tejto lahôdky:

Suroviny:

  • 1 veľká kapusta, nakrájaná na tenké rezance
  • 2 veľké zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g slaniny, nakrájanej na kocky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica octu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen)

 

Poľská kapustová polievka (Kapusniak)

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olej a pridajte slaninu. Smažte ju, kým nezmäkne a nevypráža sa.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, kým nezhnedne.
  3. Pridajte nakrájanú kapustu a dusíme ju, kým sa zmenší.
  4. Pridajte zemiaky, mrkvu a vývar. Priveďte zmes do varu a potom znížte teplotu a varíme, kým sa zemiaky neuvária.
  5. Nakoniec pridajte ocot, soľ a korenie podľa chuti. Dovoľte polievke variť ďalších pár minút.
  6. Podávajte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutného poľského Kapusniaku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *