Prava slepačia polievka je tradičná slovenská jedlo, ktorá sa pripravuje zo vývaru z slepačej mäsa. Táto polievka môže byť úžasná vo svojej jednoduchosti. Nižšie je recept na pravú slepačiu polievku:

Potrebujeme:
– 1 kg slepačieho mäsa (vrátane kostí a kože)
– 2 mrkvy
– 2 petržlenové korenie (koreňovú zeleninu)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 polievkovú lyžicu masla
– soľ a korenie podľa chuti
– bylinky na dochutenie (ako napríklad petržlenovú vňať)

 

Pravá slepačia polievka

Postup prípravy:
1. V hrnci dajte slepačie mäso a zalejte ho dostatočným množstvom vody (asi 2 litre). Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Varíme na strednom ohni a odstraňujeme vzniklú penu.
2. Očistite a nakrájajte mrkvu, petržlenovú koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak na väčšie kusy.
3. V inom hrnci rozpustite maslo a pridajte nakrájanú zeleninu. Restujte ju, kým nezmäkne.
4. Pridajte restovanú zeleninu do hrnca so slepačím mäsom.
5. Polievku varíme na miernom ohni asi 2 – 3 hodiny, kým nezmäkne mäso a všetka chuť prejde do vývaru.
6. Odstráňte mäso z vývaru a nechajte ho vychladnúť. Potom rozdrvte mäso na malé kúsky alebo vlákna.
7. Polievku precedíme cez sitko alebo plátno, aby sme odstránili zeleninu a nečistoty.
8. Naspäť do vývaru pridáme rozdrvené mäso a varíme ešte približne 15 minút na strednom ohni.
9.Podávame horúcu polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Takto pripravená pravá slepačia polievka je výborná a výživná. Môžete ju podávať samotnú alebo s domácimi výpeciami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *