Príprava mäsa na bolónske špagety je jednoduchá s týmto receptom plným bohatých príchutí, ktoré vás určite potešia. Podstata je v dobrom a kvalitnom mäse.
Ahoj! Chceš recept na mäso na boloňské špagety? Tu je jednoduchý návod:
Potrebujeme:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľu, jemne nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
- 1 mrkvu, jemne nastrúhanú
- 1 stonku zeleru, jemne nakrájanú
- 400 g paradajok (môžeš použiť aj konzervované paradajky)
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 1 polievkovú lyžicu paradajkového kečupu
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 400 g špagiet
- Strúhaný syr na posypanie (napr. parmezán)
Mäso na bolónske špagety
Postup:
- Na rozpálenej panvici na strednom ohni zahrej olivový olej. Pridaj cibuľu a cesnak a dus ich, kým nebudú mäkké a sklzučké.
- Pridaj mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania ho opraž, kým nebude dobre opečené a jemne zmäknuté.
- Pridaj nastrúhanú mrkvu a nakrájaný zeler a dus ich približne 5 minút, kým nezmäknú.
- Pridaj paradajky, paradajkový pretlak a kečup. Premiešaj a nechaj pomaly variť 20 – 30 minút, aby sa chute spojili.
- V hrnci osol vodu a uvarte špagety podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Odstav panvicu z ohňa. Ochutnaj soľou a čerstvo mletým čiernym korením a pridaj podľa chuti.
- Odsaj vodu z uvarých špagiet a pridaj ich do hrnca s boloňskou omáčkou. Dobre premiešaj, aby sa omáčka obalila okolo špagiet.
- Podávaj horúce, posypané strúhaným syrom. Môžeš pridať aj čerstvé bylinky na ozdobu, ak máš.
Dobrú chuť! Ak máš ďalšie otázky, pokojne ich pýtaj.