Tu je jednoduchý recept na orestovanú bravčovú pečienku na cibuľke:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky, nakrájanej na plátky
- 2 veľké cibule, nakrájané na tenké prúžky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Čerstvý petržlen alebo koriander na ozdobenie
Orestovaná bravčová pečienka na cibuľke
Príprava:
- Na panvici zohrejte rastlinný olej na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte cibuľu a cesnak a osmažte ich do zlatista, približne 5-7 minút.
- Vyberte cibuľu a cesnak z panvice a položte ich na tanier.
- Do panvice vložte plátky bravčovej pečienky a orestujte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu a dobre sa prepečú, asi 2-3 minúty na každej strane.
- Vráťte orestovanú cibuľu a cesnak späť na panvicu a premiešajte, aby sa pečienka s cibuľou dobre spojili.
- Dochutíte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávajte teplé, posypané čerstvým petržlenom alebo koriandrom na ozdobu.
Nech sa páči a vychutnajte si orestovanú bravčovú pečienku na cibuľke!