Roláda z mletého mäsa

 

Tu je jednoduchý návod na prípravu rolády z mletého mäsa:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 1 cibuľa, nasekaná na jemné kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky suchých chlebových omrviniek
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička pikantnej horčice
  • Soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • 4 plátky anglickej slaniny

 

Roláda z mletého mäsa

Pokyny:

  1. V miske kombinujte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, suché chlebové omrvinky, mlieko, strúhanku, worcesterskú omáčku, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, až kým sa všetky zložky dobre nespoja.
  2. Na kuchynskú dosku položte potravinovú fóliu, zakryte ju plastovým obalom a vyrolujte na hrúbku približne 1/2 cm.
  3. Plátky anglickej slaniny umiestnite na vrchu mäsovej zmesi a potom ju opatrne zrolujte do pevnej rolády. Dbajte na rovnomerné rozloženie slaniny.
  4. Roládu preneste na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre pri 180°C asi 45-60 minút, alebo kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne minimálne 70°C.
  5. Po upečení nechajte roládu chvíľu odpočinúť, následne ju nakrájajte na plátky a servírujte.

Tento recept je vynikajúci ako hlavný chod podávaný so zeleninovými prílohami, alebo môžete roládu vychutnať ako studený plnivo do pečiva v sendvičoch. Dobrú chuť!

Roláda z mletého mäsa-2

Goralská polievka – Recept

Goralská polievka – Recept

Čítať viac »

2) Roláda z mletého mäsa

Roláda z mletého mäsa je obľúbený pokrm, ktorý sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Je perfektný na rodinné oslavy alebo večere. Dnes vám ponúkneme unikátny recept so všetkými potrebnými ingredienciami a podrobným postupom, aby ste si mohli túto delikatesu pripraviť doma.

Ingrediencie na roládu

Na výrobu mäsovej rolády budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, maličko pokrájaná
  • 100 g strúhanky
  • 1 vajce
  • 100 g strúhaného syra
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na vyprážanie
  • 1 čajová lyžička sušenej petržlenovej vňate

Pokyn na prípravu

Najprv si nastavte rúru na teplotu 180 °C. V mise zmiešajte mleté mäso, cesnak, cibuľu, strúhanku, vajce, syr, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Dobré premiešanie zabezpečí, že sa všetky ingrediencie spoja.

Na plech s papierom na pečenie rozložte mäsovú zmes do tvaru obdĺžnika s hrúbkou zhruba 2 cm. Potom roládu opatrne zabaľte do papiera na pečenie a dajte do predhriatej rúry. Pečte približne 45 minút, kým mäso nezíska zlatistú farbu a nie je prepečené.

Po upečení nechajte roládu vychladnúť, nakrájajte na porcie a podávajte s obľúbenou prílohou alebo šalátom. Táto roláda z mletého mäsa sa určite stane hviezdou vašich rodinných stretnutí!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *