Ak hľadáte rýchly a chutný recept na krémovú polievku z ružičkového kelu, mám pre vás skvelý nápad. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 500 g ružičkového kelu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- 2 lyžice olivového oleja
Rýchla krémová polievka z ružičkového kelu
Postup:
- Ružičkový kel očistite a pokrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- V hrnci zohrejeme olivový olej a na miernom ohni orestujeme cibuľu a cesnak, až sa cibuľa zosklovatí.
- Pridáme nakrájaný ružičkový kel a podusíme ich asi 5 minút, až zmäknú.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 15 – 20 minút, kým sa kel úplne zmäkne.
- Variť môžeme podľa špeciálnych inštrukcií výrobcu.
- Potom zmes rozmixujeme do hladka pomocou mixéra a preceďte cez jemné sitko.
- Vráťte späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dôkladne premiešame.
- Polievku zohrejeme, ale nenecháme ju prevrieť. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Podávame teplú so sviežim bylinkovým posypom, ako je napríklad petržlenová vňať alebo kôpor.
Táto jednoduchá a chutná rýchla polievka je ideálna ako predkrm alebo ako hlavný jedlo počas chladnejších dní. Dobrú chuť! No vedeli ste, že polievku zu ružičkového kelu máte v desiatích variantách aj tu
Vyskúšajte ju a dajte mi vedieť v komentároch.
2)
Ružičkový kel je známy pre svoje zdravotné výhody a výnimočnú chuť. Dnes sa spolu pozrieme, ako pripraviť rýchlu krémovú polievku, ktorá je ideálna na jeseň a zimu. Tento recept je jednoduchý, zdravý a určite osloví nielen milovníkov tejto zeleniny.
Ingrediencie
Na prípravu krémovej polievky z ružičkového kelu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g ružičkového kelu
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup
Príprava tejto krémovej polievky je rýchla a jednoduchá. Začnite takto:
- Na olivovom oleji na panvici opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú.
- Pridajte ružičkový kel, ktorý ste predtým umyli a odkrojili stopky. Restujte asi 5 minút.
- Vlejte zeleninový vývar a variť ďalších 10 minút, kým kel nezmäkne.
- Polievku rozmixujte tyčovým mixérom dohladka a pridajte smotanu na varenie, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- Polievku podávajte teplú, s posypaním parmezánu, ak máte radi.
Tento jednoduchý recept na krémovú polievku z ružičkového kelu je perfektný na každodenné varenie. Vyskúšajte ho a užite si vynikajúci zážitok!
Tento recept na krémovú polievku z ružičkového kelu je skvelý! Je to jednoduché a rýchle. Všetko, čo potrebujem, je doma a ja sa už teším na chutnú večeru. Určite vyskúšam pridať aj parmezán!
Wow, polievka vyzerá úžasne! Ružičkový kel milujem a určite sa pustím do varenia. Je to skvelý spôsob, ako získať vitamíny počas zimy. Ďakujem za tento super recept, určite sa pochválim výsledkom!
Tento recept ma veľmi potešil! Krémová polievka z ružičkového kelu je presne to, čo som hľadal. Zdravé a chutné jedlo ideálne na chladné dni. Skúsim pridať aj nejaké bylinky na ozdobu, aby bola ešte lepšia.
Musím povedať, že tento recept ma úplne nadchol! Polievku robím často, ale s ružičkovým kelom som ešte neskúšala. Určite to napravím! Vďaka za inšpiráciu a tipy ako ju dochutiť!
Polievka vyzerá fantasticky! Mám rád jednoduché a rýchle recepty ako tento. Ružičkový kel je zdravý a teší ma, že ho môžem využiť aj v takto chutnej forme. Už sa neviem dočkať kedy si ju pripravím!