Rýchla krémová polievka z ružičkového kelu

Ak hľadáte rýchly a chutný recept na krémovú polievku z ružičkového kelu, mám pre vás skvelý nápad. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 g ružičkového kelu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Rýchla krémová polievka z ružičkového kelu

Postup:

  1. Ružičkový kel očistite a pokrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  3. V hrnci zohrejeme olivový olej a na miernom ohni orestujeme cibuľu a cesnak, až sa cibuľa zosklovatí.
  4. Pridáme nakrájaný ružičkový kel a podusíme ich asi 5 minút, až zmäknú.
  5. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 15 – 20 minút, kým sa kel úplne zmäkne.
  6. Variť môžeme podľa špeciálnych inštrukcií výrobcu.
  7. Potom zmes rozmixujeme do hladka pomocou mixéra a preceďte cez jemné sitko.
  8. Vráťte späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dôkladne premiešame.
  9. Polievku zohrejeme, ale nenecháme ju prevrieť. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  10. Podávame teplú so sviežim bylinkovým posypom, ako je napríklad petržlenová vňať alebo kôpor.

Táto jednoduchá a chutná rýchla polievka je ideálna ako predkrm alebo ako hlavný jedlo počas chladnejších dní. Dobrú chuť! No vedeli ste, že polievku zu ružičkového kelu máte v desiatích variantách aj tu

Vyskúšajte ju a dajte mi vedieť v komentároch. 

 

 

2)

Ružičkový kel je známy pre svoje zdravotné výhody a výnimočnú chuť. Dnes sa spolu pozrieme, ako pripraviť rýchlu krémovú polievku, ktorá je ideálna na jeseň a zimu. Tento recept je jednoduchý, zdravý a určite osloví nielen milovníkov tejto zeleniny.

Ingrediencie

Na prípravu krémovej polievky z ružičkového kelu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g ružičkového kelu
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

Postup

Príprava tejto krémovej polievky je rýchla a jednoduchá. Začnite takto:

  1. Na olivovom oleji na panvici opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú.
  2. Pridajte ružičkový kel, ktorý ste predtým umyli a odkrojili stopky. Restujte asi 5 minút.
  3. Vlejte zeleninový vývar a variť ďalších 10 minút, kým kel nezmäkne.
  4. Polievku rozmixujte tyčovým mixérom dohladka a pridajte smotanu na varenie, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  5. Polievku podávajte teplú, s posypaním parmezánu, ak máte radi.

Tento jednoduchý recept na krémovú polievku z ružičkového kelu je perfektný na každodenné varenie. Vyskúšajte ho a užite si vynikajúci zážitok!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na krémovú polievku z ružičkového kelu je skvelý! Je to jednoduché a rýchle. Všetko, čo potrebujem, je doma a ja sa už teším na chutnú večeru. Určite vyskúšam pridať aj parmezán!

  2. KocurikMiau píše:

    Wow, polievka vyzerá úžasne! Ružičkový kel milujem a určite sa pustím do varenia. Je to skvelý spôsob, ako získať vitamíny počas zimy. Ďakujem za tento super recept, určite sa pochválim výsledkom!

  3. PetrikZeleny píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Krémová polievka z ružičkového kelu je presne to, čo som hľadal. Zdravé a chutné jedlo ideálne na chladné dni. Skúsim pridať aj nejaké bylinky na ozdobu, aby bola ešte lepšia.

  4. LuliNinja píše:

    Musím povedať, že tento recept ma úplne nadchol! Polievku robím často, ale s ružičkovým kelom som ešte neskúšala. Určite to napravím! Vďaka za inšpiráciu a tipy ako ju dochutiť!

  5. Kvetinka123 píše:

    Polievka vyzerá fantasticky! Mám rád jednoduché a rýchle recepty ako tento. Ružičkový kel je zdravý a teší ma, že ho môžem využiť aj v takto chutnej forme. Už sa neviem dočkať kedy si ju pripravím!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *