Skvelé obrátené rezne (fotorecept)

Recept na vynikajúce obrátené rezne:

Čo budete potrebovať:

  • 4 plátky bravčovej alebo kuracej svaloviny
  • 4 plátky syra (napríklad eidam, gouda alebo parenica)
  • 2 vajíčka
  • múka
  • strúhanka
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vynikajúce obrátené rezne (fotografický recept)

Príprava:

  1. Každý plátok mäsa jemne naklepeme, aby sa stal vláčnejším a rovnomerne sa opiekol.
  2. Na jednej strane plátku mäsa položíme plátok syra a zvinieme ho dovnútra, aby bol syr ukrytý.
  3. V miske si pripravíme vajíčka – rozšľaháme ich dohromady a dochutíme soľou a korením.
  4. Plátky mäsa postupne ponoríme do múky, potom do vajíčka a napokon do strúhanky, čím ich obalíme.
  5. V panvici zohrejeme olej a rezne opiekame z oboch strán, až kým nedosiahnu zlatohnedú farbu a mäso nie je dokonale prepečené.
  6. Hotové obrátené rezne môžeme servírovať okamžite ako hlavné jedlo so zemiakovým šalátom, ryžou alebo zeleninovou prílohou.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Skvelé obrátené rezne  - 2

2) Skvelé obrátené rezne 

Milovníci kvalitného jedla, pred vami sa nachádza jedinečný recept na obrátené rezne, ktorý vás očarí a prekvapí vašich blízkych. Tento jednoduchý a chutný recept vás určite nadchne a obohatí vašu kulinársku rutinu. Poďme sa pustiť do prípravy!

Ako uvariť varené víno?

Ako uvariť varené víno?

Čítať viac »

Na prípravu našich úžasných obrátených rezňov si pripravte nasledujúce suroviny:

  • 500 g kuracieho filé
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • 100 g múky
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • 1 citrón
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Príprava obrátených rezňov

Najprv si umyjeme kuracie filé a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme ich podľa chuti. V jednej miske rozšľaháme vajcia a v druhej prípravíme múku a strúhanku.

Teraz je to jednoduché – každý kus filé najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Na panvici rozohrejeme olej a rezne opražíme z oboch strán do zlatista. Po vyprážaní ich preložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej. Pri servírovaní ich môžete pokvapkať citrónom a posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Záver a servírovanie

Obrátené rezne sú dokonale chrumkavé a bohaté na chuť! Môžete ich podávať s rôznymi prílohami, ako sú zemiakové pyré, čerstvá zelenina alebo šalát.

Tento recept určite oceníte a nezabudnite sa s ním podeliť so svojimi priateľmi! Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Kvetoslava Bella píše:

    Skvelý recept. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam!

  2. Kmurcova píše:

    Tento recept znie skvele, veľmi ma potešil. Určite ho čoskoro vyskúšam!

  3. Anna Balogh píše:

    Fantastický recept! Jednoduché a chutné jedlo, vďaka za nápad.

  4. Julius43 píše:

    Vyzera to výborne, musím to hneď skúsiť!

  5. Denis00 píše:

    Tento recept znie super, určite ho vyskúšam o víkendu.

  6. Uchudik píše:

    Nikdy som obrátené rezné neskorala, ale určite to skúsim!

  7. Emil33 píše:

    Všetky prísady na recept mám doma, ide sa na to.

  8. Cyril Pokorny píše:

    Tento recept je naozaj jednoduchý, vyskúšam ho dnes večer!