Sladko-kyslá výborna omáčka na cestoviny

Zaujímavá kombinácia pre sladko-kyslú výbornú omáčku na cestoviny je:

Zložky:

  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička mletej zázvoru
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu, rozmiešaného v 2 lyžiciach vody
  • soľ a korenie na dochutenie
  • uvarené cestoviny podľa vlastného výberu (napríklad linguine alebo spaghetti)

 

Sladko-kyslá výborna omáčka na cestoviny

Postup:

  1. Na veľkej panvici zahrejte olej na strednom ohni.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich asi 5 minút, alebo kým nie sú mäkké.
  3. Pridajte papriku a opražte ďalších 2-3 minúty, kým sa zmäkčí.
  4. Pridajte hnedý cukor, ocot, sójovú omáčku a zázvor. Dobre premiešajte a varíme 1-2 minúty.
  5. Pridajte rozmiešaný kukuričný škrob a varíme omáčku, kým sa nezhustí.
  6. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa potreby.
  7. Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale.
  8. Omáčku podávajte zalejte cez uvarené cestoviny.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *