Zaujímavá kombinácia pre sladko-kyslú výbornú omáčku na cestoviny je:
Zložky:
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice octu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička mletej zázvoru
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu, rozmiešaného v 2 lyžiciach vody
- soľ a korenie na dochutenie
- uvarené cestoviny podľa vlastného výberu (napríklad linguine alebo spaghetti)
Sladko-kyslá výborna omáčka na cestoviny
Postup:
- Na veľkej panvici zahrejte olej na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich asi 5 minút, alebo kým nie sú mäkké.
- Pridajte papriku a opražte ďalších 2-3 minúty, kým sa zmäkčí.
- Pridajte hnedý cukor, ocot, sójovú omáčku a zázvor. Dobre premiešajte a varíme 1-2 minúty.
- Pridajte rozmiešaný kukuričný škrob a varíme omáčku, kým sa nezhustí.
- Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa potreby.
- Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale.
- Omáčku podávajte zalejte cez uvarené cestoviny.
Dobrú chuť!