Ak sa chcete dozvedieť, ako pripraviť makaróny so slaninou a papričkami jalapeňo, tu je nenáročný postup:
Súčiastky:
- 250 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
- 150 g slaniny (narezané na malé kúsky)
- 1 cibuľa (narezaná na drobno)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
- 1 jalapeňo (narezaná na miniatúrne kúsky)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g syra (nasekaného na malé kusy)
- soľ a korenie podľa potreby
- olivový olej
Makaróny so slaninou a papričkami jalapeňo
Návod na prípravu:
- V hrnci osolte vodu a priveďte ju k varu. Varíme cestoviny podľa pokynov uvedených na obale. Keď sú cestoviny uvarené „al dente“, sceďte ich a odložte nabok.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a vložte slaninu. Pražte slaninu do zlatista a následne ju premiestnite na tanier.
- Na panvici zostane zopár polievkových lyžíc slaninového tuku, do ktorého pridajte cibuľu, cesnak a nakrájané jalapeňo. Opražte ich dozlatista.
- Pridajte smotanu na šľahanie a nechajte omáčku pomaly variť, aby sa zahustila.
- Na panvicu vráťte opečenú slaninu a následne pridajte nasekaný syr. Nechajte syr roztopiť a dobre premiešajte, kým nevznikne krémová omáčka.
- Do panvice vložte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa rovnomerne pokryli omáčkou.
- Na záver dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
- Podávajte makaróny so slaninou a jalapeňo okamžite, kým sú ešte horúce.
Dúfam, že si na tomto jedle pochutnáte!
2) Slaninové makaróny s papričkou jalapeňos
Súčiastky:
- 250 g makarónov (podľa vlastného výberu, ideálne penne alebo fusilli)
- 150 g slaniny (narezané na drobno)
- 1 stredne veľká cibuľa (narezaná na malinké kúsky)
- 2 strúčiky cesnaku (najemno nasekané)
- 1-2 čerstvé jalapeňos (podľa vlastného vkusu, nakrájané na kolieska)
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g strúhaného syra (napr. parmezán alebo čedar)
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- Olivový olej na opraženie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Návod na prípravu:
-
Uvarenie makarónov:
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a osolte ju. Pridajte makaróny a varte ich podľa pokynov uvedených na obale, kým nebudú „al dente“. Po uvarení ich sceďte a odložte stranou.
-
Opraženie slaniny:
- Na veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Vložte nakrájanú slaninu a pražte ju, kým nebude chrumkavá. Potom ju vyberte z panvice a nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
-
Cibuľa a cesnak:
- V tej istej panvici, kde bola slanina, pridajte nakrájanú cibuľu a pražte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu. Potom pridajte nasekaný cesnak a jalapeňos. Pražte ešte 1-2 minúty, kým cesnak nezačne voňať.
-
Pridanie smotany a syra:
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte zmes pomaly variť, až kým sa nezačne zahusťovať. Potom pridajte strúhaný syr a miešajte, až kým sa nerozpustí.
-
Miešanie všetkých súčiastok:
- Do panvice pridajte uvarené makaróny a chrumkavú slaninu. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili a makaróny sa obalili v bohatej omáčke. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
-
Podávanie:
- Hotové makaróny so slaninou a jalapeňos podávajte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou (ak si prajete). Môžete ich tiež servírovať s ďalším strúhaným syrom na vrchu.
Dobrú chuť!