Šošovicový šalát s tarhoňou

Príprave receptu je jednodcuhá. Nižšie som pre vás pridala aj video s prípravou receptu, ktoré som našla na internete. Sami môžete vidieť, že šošovicu stačí uvariť a následne len všetko spolu premiešať a recept je hotový.

Troška dlhší zoznam na prípravu jedla, ale uvidíte že to skutočne stojí za to. Polku vecí už máte rozhodne doma, tak rýchlo do obchodu. Ak nie veľa ingrediencií sa dá vynechať.

Ak by sa vám zvyšila šošovica, tak mrkni na tento recept: kyslá šošovicová polievka. Úplna kulinárska bomba.

 

Videorecept

ŠOŠOVICOVÝ ŠALÁT S TARHOŇOU | Eat At Walrus'

Šošovicový šalát s tarhoňou

Ingrediencie:

  • 250 g šošovice
  • 250 g tarhoňa
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika
  • 2 uhorky nakladané
  • 100 g kyslá smotana
  • 2 lyžice olivový olej
  • 1 citrón šťava
  • soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Šošovicu dôkladne prepláchnite a uvaríte podľa balenia. Nechajte ju vychladnúť.
  2. Tarhoňu uvaríte v osolenej vode a necháte ju vychladnúť.
  3. Zeleninu umyjte a nakrájajte na malé kúsky.
  4. Väčšiu misku si pripravte a do nej dajte varenú šošovicu, uvarenú tarhoňu a nakrájanú zeleninu.
  5. Pridajte kyslú smotanu, olivový olej a citrónovú šťavu. Dobré premiešajte.
  6. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  7. Nechajte šošovicový šalát odpočívať v chladničke aspoň 30 minút, aby sa chute prepojili.
  8. Podávajte do misiek ako hlavný chod alebo ako prílohu k mäsu.

Ak by ste chceli vidieť video s prípravou, môžete si ho pozrieť tu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *