Samozrejme! Tu máte recept na špagety Milano:
Ingrediencie:
- 200 gramov špagiet
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 200 gramov mletej hovädzej múčky
- 1 konzerva (400 gramov) nasekaných paradajok
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky
- soľ a korenie podľa chuti
- strúhaný parmezán, na posypanie
- čerstvé bazalkové lístky
Špagety Miláno – recept
Postup:
- Uvaríme špagety podľa návodu na obale, aby boli al dente. Odkvapkáme a odložíme na stranu.
- V hrnci si zohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak a orestujeme, kým nebudú cibuľa a cesnak mäkké a voňavé.
- Pridáme mleté hovädzie mäso do hrnca a orestujeme, kým sa nezohne a nezhnedne, prípadne ho rozdrobíme vidličkou.
- Primiešame nasekané paradajky, sušený oregano, sušenú bazalku, soľ a korenie. Znížime teplotu na nízku a dusíme asi 15 minút, občas zamiešame.
- Pridáme uvarené špagety do hrnca a premiešame, aby sa špagety ovinuli omáčkou.
- Podávame špagety Milano teplé, posypané strúhaným parmezánom a ozdobené čerstvými bazalkovými listami, ak si prajete.
Dobrú chuť pri jedle špagiet Milano!
Špagety Miláno – recept je delikátna kombinácia talianskych špagiet s bohatou a aromatickou omáčkou z paradajok, mäsa a bylín. Tento jednoduchý a chutný recept si môžete pripraviť doma a vychutnať si skutočnú chuť Milána. Skúste naše Špagety Miláno už dnes!