Tento recept je skutočne jednoduchý a zvládnu ho aj úplní začiatočníci. Nie je nutné mať žiadne odborné znalosti o varení. Spoločne si to pripravíme za pár minút. Nižšie som pridal aj videonávod, ktorý som objavil, ak by ste chceli ďalšiu inšpiráciu.
Talianske autentické jedlo, ktoré by som jedla bez prestania.
Jedná sa o jednoduchý a rýchly spôsob, ako si pripraviť špagety s lahodnou mäsovo-hubovou omáčkou. Postupujte podľa nasledujúcich krokov a užite si talianske delikatesy!
Nezbytné suroviny:
- 250 g špagiet
- 200 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
- 200 g čerstvých húb, nakrájaných na plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 plechovka paradajkovej omáčky (400 g)
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na smaženie
- Nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- V hrnci osolte vodu a priveďte ju do varu. Uvarte špagety podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a odložíme bokom.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a smažíme ich, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Do panvice pridáme mleté mäso a oregano. Smažíme, kým sa mäso dôkladne prepečie.
- Pridajte šampiňóny a restujte ich, kým nezjemnejú.
- Potom na panvicu pridajte paradajkovú omáčku. Osoľte, okoreňte a nechajte omáčku variť 10-15 minút na miernom ohni, aby sa chute harmonicky prepojili.
- Na konci vmiešame uvarené špagety do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, aby sa omáčka rozprestrela na všetky špagety.
- Podávame na tanieri a ozdobujeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tento chutný pokrm si môžete vychutnať samostatne alebo s čerstvým pečivom. Prajem dobrú chuť!
2) Špagety s mäsovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravte sa na nezabudnuteľné chvíle v kuchyni s našim rýchlym receptom na špagety s mäsovo-hubovou omáčkou! Tento pokrm je nielen chutný, ale aj plný aromatických vôní, ktoré nasýtia vaše chuťové poháriky. Ideálny na rodinnú večeru, tento recept vás nepochybne očarí.
Potrebné Suroviny
Na prípravu tohto vynikajúceho jedla budete potrebovať:
- 300 g špagiet,
- 250 g mletého mäsa (môže byť hovädzie alebo bravčové),
- 200 g čerstvých húb,
- 1 cibuľu,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 400 ml paradajkovej omáčky, soľ a korenie podľa chuti, olivový olej a trošku čerstvej bazalky na dekoráciu.
Postup Prípravy
Najprv si uvarte špagety podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte nabok.
V hlbokej panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ich, kým nezosklovatejú. Potom pridajte mleté mäso a dobre opražte do zlatista.
Ďalej pridajte nakrájané šampiňóny a restujte ich, kým nezmäknú. Potom pridajte paradajkovú omáčku, soľ a korenie. Nechajte zmes variť asi 10 minút, aby sa chute spojili.
Nakoniec premiešajte špagety s mäsovo-hubovou omáčkou a ozdobte čerstvou bazalkou. Podávajte horúce a vychutnajte si každé sústo!