Pripomínam, že žiadate o recept na špagety s muslimským nádychom. Tu je vegetariánska variácia špagiet, ktorá obsahuje ingrediencie vhodné pre muslimov:
Potrebné ingrediencie:
- 225 g špagetových cestovín
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 menšia cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
- 1 zelená paprika, narezaná na kocky
- 1 červená paprika, narezaná na kocky
- 1 konzerva (400 g) nasekaných rajčín
- 1 polievková lyžica rajčinového pretlaku
- 1 čajová lyžička mletého rasca
- 1 čajová lyžička mletej koriandru
- 1/2 čajovej lyžičky čili papriky (podľa našich preferencií)
- soľ a korenie podľa želania
- čerstvé listy petržlenu na dekoráciu
Špagety so zeleninou
Postup prípravy:
- Uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale. Odkvapkáme a odložíme bokom.
- Na peknej panvici zahrievame olivový olej na strednom plameni. Pridáme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak, a opekáme, kým sa neprejaví ich aróma a cibuľa mierne nezmäkne.
- Vložíme nakrájané papriky a dusíme niekoľko minút, kým nezmäknú.
- Primiešame nasekané rajčiny, rajčinový pretlak, rascu, koriander a čili papričku. Dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia. Necháme omáčku dusiť zhruba 10-15 minút.
- Pridáme uvarené špagety do panvice a dôkladne premiešame, aby sa cestoviny obalili omáčkou. Pokračujeme v dusení ešte ďalšie 2-3 minúty, aby sa všetko dobre prehrialo.
- Servírujeme špagety v misách, posypeme čerstvými petržlenovými lístkami podľa chuti.
Príjemnú chuť k vašim špagetám s muslimským nádychom!
2) Špagety s mušlami
Špagety s mušlami patria medzi najobľúbenejšie jedlá talianskej kuchyne. Tento recept spojuje chuť čerstvých morských plodov s hladkými cestovinami a vytvára lahodnú kombináciu, ktorú si zamilujete. V ďalších odsekoch sa dozviete o potrebných ingredienciách a presnom postupe na prípravu tohto pokrmu.
Na prípravu špagiet s mušlami budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 250 g špaget
- 500 g čerstvých mušlí
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky bieleho vína
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
- soľ a čierne korenie
Postup na prípravu špagiet s mušlami
Začneme tak, že uvaríme špagety vo veľkom množstve osolenej vody. Varíme ich podľa pokynov, zvyčajne 8-10 minút, aby dostali textúru al dente. Kým sa špagety varia, pripravíme mušle.
Na panvici na strednom plameni zahrejeme olivový olej a pridáme nasekaný cesnak. Orestujeme ho do zlatista a následne pridáme mušle. Zalejeme ich bielym vínom a varíme, kým sa mušle neotvoria (približne 5 minút).
Akonáhle sú mušle hotové, pridáme uvarené špagety do panvice s mušlami a jemne premiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením. Na konci posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujeme. Tento pokrm je ideálny ako rýchla večera, ktorá zanechá dojem na každom.