Spaghetti Carbonara
- 350 g špagiet (spaghetti)
- 150 g kúskov pancetty (talianska slanina), nakrájaných na drobné časti
- 3 vajcia
- 100 g strúhaného parmezánu (prípadne pecorina, tradičný taliansky syr)
- Čerstvo mleté čierne korenie
- Soľ
- Olivový olej
Spaghetti Carbonara
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme špagety podľa pokynov na obale, kým sú al dente (mäkké, ale trochu pružné).
- Počas varenia špagiet si pripravíme omáčku Carbonara.
- Na panvici s miernym ohrevom rozohrejeme trošku olivového oleja a pridáme nakrájané kocky pancetty. Smažíme ich, kým sú chrumkavé a začnú získavať zlatistú farbu.
- V miske zmiešame vajcia a polovicu strúhaného parmezánu. Dobre rozšľaháme, aby sa spojili.
- Keď sú špagety uvarené, scedíme ich a rýchlo premiešame s pancettou. Je dôležité, aby boli špagety ešte horúce, pretože teplo z cestovín „uvari“ vajcia a vytvorí tak jemnú omáčku.
- Následne pridáme vaječnú zmes s parmezánom k špagetám a pancette. Rýchlo a dôkladne premiešame, aby sa vajcia spojili s cestovinami a vytvorili krémovú omáčku. Necháme omáčku stuhnúť, pričom neustále miešame, aby sa vajcia nezrazili.
- Podľa chuti pridáme čerstvo mleté čierne korenie a opäť premiešame.
- Podávame okamžite posypané zvyšným strúhaným parmezánom a ďalším čerstvo mletým čiernym korením.
- Spaghetti Carbonara je pripravené na servírovanie!
2) Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara patrí medzi najvýraznejšie talianske pokrmy. Tento bohatý a krémový recept je nielen jednoduchý na realizáciu, ale aj mimoriadne chutný. Ak sa chystáte variť, ponúkame vám autentický recept, ktorý určite poteší vaše chuťové poháriky. Pozrime sa teda na všetky ingrediencie a postup, ako si pripravíte túto lahodnú večeru.
Ingrediencie na Spaghetti Carbonara
Na prípravu Spaghetti Carbonara budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 400 g spaghetti
- 150 g pancetty alebo slaniny
- 3 veľké vajcia
- 100 g strúhaného parmezánu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľne)
Príprava
Vytvorenie Spaghetti Carbonara je jednoduché a rýchle. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- V veľkom hrnci priveďte osolenú vodu do varu a pridajte spaghetti. Varíme podľa pokynov v návode, obvykle 8-10 minút.
- Medzitým, na panvici s miernym ohrevom opečte pancettu alebo slaninu, kým nezhnedne a nebude chrumkavá. Odtok prebytočného tuku nie je potrebný, pretože dodá pokrmu vynikajúcu chuť.
- V malej miske si zmiešajte vajcia s parmezánom a dobre premiešajte. Keď sú spaghetti hotové, scedíme ich a okamžite ich pridáme k slanine na panvici.
- Rýchlo vmiešajte vaječnú zmes, aby vajcia neboli úplne zrazené, a tak vytvorte jemnú omáčku. Ak je omáčka príliš hustá, použite trochu vody z cestovín.
- Na konci dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a zvyškami parmezánu podľa chuti.
Teraz máte pred sebou autentický recept na Spaghetti Carbonara, ktorý si môžete vychutnať s rodinou alebo priateľmi. Nezabudnite, že najlepšie jedlo je to, ktoré je pripravované s láskou!