Španielske rezance

Ak hľadáte recept na španielske rezance po slovensky, tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 250 g španielskych rezancov (fideuà)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na pásiky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na pásiky
  • 200 g kreviet, očistených a ošúpaných
  • 200 g morských plodov (napr. mušle, kalamáre), očistených a nakrájaných
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dochutenie

 

Španielske rezance

Postup:

  1. V hrnci si zohrejte olivový olej na strednom ohni.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a dusíme ich cca 2-3 minúty, kým sa stane cibuľa mäkkou a priesvitnou.
  3. Pridajte nakrájanú červenú a zelenú papriku a dusíme ďalších 5 minút, kým sa paprika zmäkne. Môžete pridať soľ a čierne korenie podľa chuti.
  4. Do hrnca pridajte krevety a morské plody a dusíme ich ďalších 3-4 minúty, kým sa krevety zafarbujú a morské plody sa stanú mäkkými.
  5. Pridajte španielske rezance (fideuà) do hrnca a premiešajte ich so zvyšnými ingredienciami, kým sú dobre obalené olejom a zeleninou.
  6. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme na miernom ohni približne 10-12 minút, kým sa rezance uvária a voda sa zredukuje.
  7. Po uvarení nechajte španielske rezance odpočinúť asi 5 minút.
  8. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou pred podávaním.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto španielskych rezancoch! Dobrú chuť!

 

2)

Španielske rezance sú vynikajúcim pokrmom, ktorý kombinuje rôzne chutné ingrediencie a voňavé koreniny. Tento recept vás naučí pripraviť jedinečné španielske rezance, ktoré určite očaria vašich hostí. Ponúkame vám postup a ingrediencie, aby ste si mohli vychutnať tento lahodný pokrm doma.

Ingrediencie na španielske rezance

Na prípravu španielskych rezancov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 250 g rezancov (napr. tagliatelle alebo špagety)
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájaná
– 400 g konzervovaných paradajok
– 1 lyžička sušeného oregána
– 1 lyžička papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

1. Najprv uvarte rezance v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po dovarení ich sceďte a rezervujte.
2. V hlbokej panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak, a vareškou ich restujte, kým nezmäknú.
3. Potom pridajte nakrájanú papriku a restujte ďalších 5 minút.
4. Do panvice pridajte konzervované paradajky, oregano, papriku, soľ a čierne korenie. Nechajte zmes variť 10-15 minút, kým sa všetky chute spoja.
5. Nakoniec pridajte uvarené rezance do panvice a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
6. Podávajte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Miloš123 píše:

    Tento recept na španielske rezance je skvelý! Príprava je jednoduchá a výsledok je naozaj chutný. Už sa teším, ako si ho pripravím pre rodinu na víkend. Určite budú nadšení z týchto lahodných chutí a vôní!

  2. Kvetinka22 píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept na španielske rezance. Je to presne to, čo som hľadala. Rada varím nové jedlá a toto vyzerá skutočne lákavo! Určite vyskúšam pridať aj svoje obľúbené morské plody.

  3. JankoP píše:

    Wow, tento recept vyzerá úžasne! Mám rád morské plody a kombinácia s rezancami ma veľmi láka. Ďakujem za jednoduchý návod, určite ho vyskúšam už tento týždeň. Dobrú chuť všetkým!

  4. Slniečko87 píše:

    Tento recept na španielske rezance ma úplne očaril! Rada varím pre svojich priateľov a myslím, že toto jedlo bude hitom na našej nasledujúcej večeri. Určite sa oplatí vyskúšať!

  5. MačkaMia píše:

    Recept vyzerá jednoducho fantasticky! Milujem kombináciu čerstvej zeleniny a morských plodov. Hneď ako si kúpim ingrediencie, pustím sa do varenia. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. DobrýDník píše:

    Španielske rezance sú moje obľúbené jedlo! Tento recept je presne to, čo potrebujem na rýchly obed po práci. Ľahké a chutné – teším sa na výsledok, určite si pochutnám!

  7. ZuzkaHračka píše:

    Ak máte radi morské plody ako ja, tento recept by ste mali určite vyskúšať! Je veľmi jednoduchý a ideálny aj pre začiatočníkov. Už teraz viem, že budem mať úspech s touto dobrotou.

  8. Petrík76 píše:

    ‘Fideuà’ – to slovo znie tak dobre! Tento recept vyzerá ako výborný spôsob, ako spestriť naše rodinné večere. Naozaj sa teším na túto kombináciu chutí a vôní!

  9. _Kryštál_99 píše:

    ‘Dobrú chuť’ – to sa mi páči! Tento recept je úžasný spôsob, ako pripraviť niečo výnimočné bez veľkého úsilia. Myslím si, že s trochou fantázie môžem pridať aj svoje obľúbené koreniny.

  10. !Radoslav! píše:

    ‘Veď to je super!’ Tento recept ma okamžite zaujal svojou jednoduchosťou a lahodným vzhľadom. Chcem ho pripraviť pre svojich blízkych pri najbližšej oslave – som si istý, že budú nadšení!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *