Ak ste na pátraní po recepte na španielske rezance v slovenčine, tu je jednoduchý postup:
Zloženie:
- 250 g španielskych rezancov (fideuà)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, na jemno nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, na jemno nasekané
- 1 červená paprika, pokrájaná na pásiky
- 1 zelená paprika, pokrájaná na pásiky
- 200 g kreviet, očistených a ošúpaných
- 200 g morských plodov (napríklad mušle, kalamáre), očistených a nakrájaných
- 400 ml zeleninového vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvá petržlenová vňať na dochutenie
Španielske rezance
Návod:
- Na strednom plameni rozohrejte olivový olej v hrnci.
- Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a dusíme asi 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne a nestane sa priesvitnou.
- Potom pridajte nakrájané červenú a zelenú papriku a pokračujte v dusení ďalších 5 minút, kým paprika nezmäkne. Podľa chuti prisolite a okoreňte čiernym korením.
- Do hrnca vložte krevety a morské plody, a dusíme ich ďalších 3-4 minúty, kým sa krevety nezafarbia a morské plody nezmäknú.
- Pridajte španielske rezance (fideuà) do hrnca a dôkladne premiešajte, aby sa obalili olejom a zeleninou.
- Zalejte zeleninovým vývarom a varte na miernom ohni približne 10-12 minút, kým sa rezance neprevaria a tekutina sa nezredukuje.
- Po uvarení nechajte španielske rezance odpočívať asi 5 minút.
- Ozdobte vrch jedla petržlenovou vňaťou pred podávaním.
Dúfam, že si na týchto španielskych rezancoch pochutnáte! Prajem dobrú chuť!
2) Španielske rezance
Španielske rezance sú výnimočným jedlom, ktoré spája množstvo chutných zložiek a voňavých korenín. Tento recept vás naučí, ako pripraviť unikátne španielske rezance, ktoré určite očaria vašich hostí.
Ponúkame vám návod a zloženie, aby ste si mohli vychutnať tento lahodný pokrm vo vlastnej kuchyni.
Na vytvorenie španielskych rezancov budete potrebovať nasledujúce zložky:
– 250 g rezancov (napríklad tagliatelle alebo špagety)
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájaná
– 400 g konzervovaných paradajok
– 1 lyžička sušeného oregána
– 1 lyžička papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Návod na prípravu
1. Najprv uvarte rezance v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom na stranu.
2. V hlbokej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezmäknú.
3. Potom pridajte nakrájanú papriku a restujte ďalších 5 minút.
4. Do panvice vložte konzervované paradajky, oregano, papriku, soľ a čierne korenie. Nechajte zmes variť 10-15 minút, kým sa chute neprepoja.
5. Nakoniec primiešajte uvarené rezance do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
6. Teplé jedlo dozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tento recept na španielske rezance je skvelý! Príprava je jednoduchá a výsledok je naozaj chutný. Už sa teším, ako si ho pripravím pre rodinu na víkend. Určite budú nadšení z týchto lahodných chutí a vôní!
Veľmi sa mi páči tento recept na španielske rezance. Je to presne to, čo som hľadala. Rada varím nové jedlá a toto vyzerá skutočne lákavo! Určite vyskúšam pridať aj svoje obľúbené morské plody.
Wow, tento recept vyzerá úžasne! Mám rád morské plody a kombinácia s rezancami ma veľmi láka. Ďakujem za jednoduchý návod, určite ho vyskúšam už tento týždeň. Dobrú chuť všetkým!
Tento recept na španielske rezance ma úplne očaril! Rada varím pre svojich priateľov a myslím, že toto jedlo bude hitom na našej nasledujúcej večeri. Určite sa oplatí vyskúšať!
Recept vyzerá jednoducho fantasticky! Milujem kombináciu čerstvej zeleniny a morských plodov. Hneď ako si kúpim ingrediencie, pustím sa do varenia. Ďakujem za inšpiráciu!
Španielske rezance sú moje obľúbené jedlo! Tento recept je presne to, čo potrebujem na rýchly obed po práci. Ľahké a chutné – teším sa na výsledok, určite si pochutnám!
Ak máte radi morské plody ako ja, tento recept by ste mali určite vyskúšať! Je veľmi jednoduchý a ideálny aj pre začiatočníkov. Už teraz viem, že budem mať úspech s touto dobrotou.
‚Fideuà‘ – to slovo znie tak dobre! Tento recept vyzerá ako výborný spôsob, ako spestriť naše rodinné večere. Naozaj sa teším na túto kombináciu chutí a vôní!
‚Dobrú chuť‘ – to sa mi páči! Tento recept je úžasný spôsob, ako pripraviť niečo výnimočné bez veľkého úsilia. Myslím si, že s trochou fantázie môžem pridať aj svoje obľúbené koreniny.
‚Veď to je super!‘ Tento recept ma okamžite zaujal svojou jednoduchosťou a lahodným vzhľadom. Chcem ho pripraviť pre svojich blízkych pri najbližšej oslave – som si istý, že budú nadšení!