Španielske rezance

Ak ste na pátraní po recepte na španielske rezance v slovenčine, tu je jednoduchý postup:

Zloženie:

  • 250 g španielskych rezancov (fideuà)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, na jemno nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, na jemno nasekané
  • 1 červená paprika, pokrájaná na pásiky
  • 1 zelená paprika, pokrájaná na pásiky
  • 200 g kreviet, očistených a ošúpaných
  • 200 g morských plodov (napríklad mušle, kalamáre), očistených a nakrájaných
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dochutenie

 

Španielske rezance

Návod:

  1. Na strednom plameni rozohrejte olivový olej v hrnci.
  2. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a dusíme asi 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne a nestane sa priesvitnou.
  3. Potom pridajte nakrájané červenú a zelenú papriku a pokračujte v dusení ďalších 5 minút, kým paprika nezmäkne. Podľa chuti prisolite a okoreňte čiernym korením.
  4. Do hrnca vložte krevety a morské plody, a dusíme ich ďalších 3-4 minúty, kým sa krevety nezafarbia a morské plody nezmäknú.
  5. Pridajte španielske rezance (fideuà) do hrnca a dôkladne premiešajte, aby sa obalili olejom a zeleninou.
  6. Zalejte zeleninovým vývarom a varte na miernom ohni približne 10-12 minút, kým sa rezance neprevaria a tekutina sa nezredukuje.
  7. Po uvarení nechajte španielske rezance odpočívať asi 5 minút.
  8. Ozdobte vrch jedla petržlenovou vňaťou pred podávaním.

Dúfam, že si na týchto španielskych rezancoch pochutnáte! Prajem dobrú chuť!

 

Španielske rezance - 2

Nadýchané japonské lievance

Nadýchané japonské lievance

Čítať viac »

2) Španielske rezance

Španielske rezance sú výnimočným jedlom, ktoré spája množstvo chutných zložiek a voňavých korenín. Tento recept vás naučí, ako pripraviť unikátne španielske rezance, ktoré určite očaria vašich hostí.

Ponúkame vám návod a zloženie, aby ste si mohli vychutnať tento lahodný pokrm vo vlastnej kuchyni.

Na vytvorenie španielskych rezancov budete potrebovať nasledujúce zložky:
– 250 g rezancov (napríklad tagliatelle alebo špagety)
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájaná
– 400 g konzervovaných paradajok
– 1 lyžička sušeného oregána
– 1 lyžička papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Návod na prípravu

1. Najprv uvarte rezance v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom na stranu.
2. V hlbokej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezmäknú.
3. Potom pridajte nakrájanú papriku a restujte ďalších 5 minút.
4. Do panvice vložte konzervované paradajky, oregano, papriku, soľ a čierne korenie. Nechajte zmes variť 10-15 minút, kým sa chute neprepoja.
5. Nakoniec primiešajte uvarené rezance do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
6. Teplé jedlo dozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Avatar of Miloš123 Miloš123 píše:

    Tento recept na španielske rezance je skvelý! Príprava je jednoduchá a výsledok je naozaj chutný. Už sa teším, ako si ho pripravím pre rodinu na víkend. Určite budú nadšení z týchto lahodných chutí a vôní!

  2. Avatar of Kvetinka22 Kvetinka22 píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept na španielske rezance. Je to presne to, čo som hľadala. Rada varím nové jedlá a toto vyzerá skutočne lákavo! Určite vyskúšam pridať aj svoje obľúbené morské plody.

  3. Avatar of JankoP JankoP píše:

    Wow, tento recept vyzerá úžasne! Mám rád morské plody a kombinácia s rezancami ma veľmi láka. Ďakujem za jednoduchý návod, určite ho vyskúšam už tento týždeň. Dobrú chuť všetkým!

  4. Avatar of Slniečko87 Slniečko87 píše:

    Tento recept na španielske rezance ma úplne očaril! Rada varím pre svojich priateľov a myslím, že toto jedlo bude hitom na našej nasledujúcej večeri. Určite sa oplatí vyskúšať!

  5. Avatar of MačkaMia MačkaMia píše:

    Recept vyzerá jednoducho fantasticky! Milujem kombináciu čerstvej zeleniny a morských plodov. Hneď ako si kúpim ingrediencie, pustím sa do varenia. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. Avatar of DobrýDník DobrýDník píše:

    Španielske rezance sú moje obľúbené jedlo! Tento recept je presne to, čo potrebujem na rýchly obed po práci. Ľahké a chutné – teším sa na výsledok, určite si pochutnám!

  7. Avatar of ZuzkaHračka ZuzkaHračka píše:

    Ak máte radi morské plody ako ja, tento recept by ste mali určite vyskúšať! Je veľmi jednoduchý a ideálny aj pre začiatočníkov. Už teraz viem, že budem mať úspech s touto dobrotou.

  8. Avatar of Petrík76 Petrík76 píše:

    ‚Fideuà‘ – to slovo znie tak dobre! Tento recept vyzerá ako výborný spôsob, ako spestriť naše rodinné večere. Naozaj sa teším na túto kombináciu chutí a vôní!

  9. Avatar of _Kryštál_99 _Kryštál_99 píše:

    ‚Dobrú chuť‘ – to sa mi páči! Tento recept je úžasný spôsob, ako pripraviť niečo výnimočné bez veľkého úsilia. Myslím si, že s trochou fantázie môžem pridať aj svoje obľúbené koreniny.

  10. Avatar of !Radoslav! !Radoslav! píše:

    ‚Veď to je super!‘ Tento recept ma okamžite zaujal svojou jednoduchosťou a lahodným vzhľadom. Chcem ho pripraviť pre svojich blízkych pri najbližšej oslave – som si istý, že budú nadšení!