Špargľová polievka na kyslo

Tu máte recept na špargľovú polievku na kyslo:

Zložky:

  • 500 g čerstvého špargľového špáru
  • 1l zeleninového vývaru
  • 2 lyžice masla
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 100 ml smotany na varenie
  • 2 vajcia
  • šťava z 1 citróna
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Špargľové špáry dôkladne očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Znovu aj sú tym zlatisto prepečie.
  3. Pridajte nakrájaný špargľový špár a dusíme ich pár minút, kým nie sú mäkké.
  4. Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa vytvorila základňa pre polievku.
  5. Pomaly pridávajte zeleninový vývar a neustále miešajte, aby ste zabránili vytváraniu hrudiek. Varíme približne 15 minút, kým sa špargle úplne zmäknú.
  6. Vymiešajte vajcia a zmiešajte ich so smotanou na varenie. Primiešajte citrónovú šťavu do polievky a privedieme ju k varu.
  7. Pomaly pridávajte vaječnú a smotanovú zmes do polievky, stále miešajte, aby ste zabránili usadeniu. Varíme ešte pár minút, kým sa polievka naťahuje.
  8. Ochutnajte a pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
  9. Podávajte horúcu špargľovú polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *