Špenátové halušky so syrokrémom

Dnes mám len rýchly recept na jedlo s hotovými haluškami. Dnes nemám chuť dlhšie tráviť čas pri varení, a preto som sa rozhodla skrátiť prípravu halušiek. Hoci vyzerajú skôr ako cestoviny, poďme sa pozrieť na recept.

Odporúčam aj: Špenátové halušky so sýrovou omáčkou.

 

Špenátové halušky so syrokrémom

Špenátové halušky s nivovou omáčkou 🍃 | Viktor Nagy | Kuchyňa Lidla

Špenátové halušky so syrokrémom predstavujú skvelú alternatívu pre rýchly a chutný obed. Tu je postup na ich výrobu:

Nutné suroviny:

  • 300 g špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • soľ
  • čierne korenie
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 100 g syra (napríklad Eidam alebo niva)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla na smaženie
  • čerstvé bylinky na posypanie (napríklad petržlenová vňať)

Príprava:

  1. Ak máte čerstvý špenát, umyte ho pod tečúcou vodou a osušte. Pri mrazenom špenáte ho nechajte rozmraziť a dôkladne vyžmýkajte prebytočnú vodu.
  2. Na pracovnej doske posypte trochu múky a špenát nasekajte najemno. Musí byť čo najjemnejší.
  3. V miske zmiešajte múku, rozšľahané vajcia, soľ a korenie. Pridajte nasekaný špenát a poriadne premiešajte, až sa vytvorí jednotné cesto.
  4. Pripravte si hrniec s vriacou osolenou vodou. Pomocou lyžice vytvárajte malé halušky a vhadzujte ich do vriacej vody. Varíme asi 5-7 minút, alebo kým halušky nevystúpia na povrch.
  5. Po uvarení halušky sceďte a nechajte ich chvíľku odpariť.
  6. Na panvici roztopte maslo a pridajte nasekaný cesnak. Orestujte ho do zlatista, následne pridajte smotanu a syr. Poriadne premiešajte a zahustite.
  7. Do syrového krému pridajte uvarené halušky a jemne ich premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  8. Servírujte špenátové halušky so syrokrémom posypané čerstvými bylinkami.

Užite si tieto lahodné špenátové halušky so syrokrémom a buďte si istí, že si ich opäť pripravíte. Pokiaľ máte záujem o ďalšie recepty, určite vyskúšajte Špenátové halušky so sýrovou omáčkou. Prajem dobrú chuť!

 

Špenátové halušky so syrokrémom - 2

2) Špenátové halušky so syrokrémom

Ingrediencie:

Na halušky:

Lahodné kuracie prsia v kyslej smotane

Lahodné kuracie prsia v kyslej smotane

Čítať viac »

    • 500 g zemiakov
    • 200 g
      • hladká múka
      • 100 g čerstvého špenátu
      • 1 vajíčko
      • Soľ podľa preferencií

Na syrový krém:

      • 200 g jemného syra (napríklad Lučina alebo Mascarpone)
      • 100 g kyslej smotany
      • 1 strúčik cesnaku (mletý alebo nastrúhaný)
      • Soľ a čierne korenie podľa chuti
      • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Návod:

      1. Príprava špenátu:

        • Očistite čerstvý špenát a na pár minút (okolo 2-3) ho uvarte vo vriacej osolenej vode. Následne ho sceďte a okamžite ponorte do studenej vody, aby sa zastavil proces varenia. Po schladnutí dôkladne vyžmýkajte a nasekajte na drobno.
      2. Príprava halušiek:

        • Zemiaky ošúpte, nakrájajte a varte v osolenej vode, kým nie sú mäkké. Po uvarení ich sceďte a nechajte vychladnúť.
        • Uvarené zemiaky pretlačte pomocou pretláčača alebo nastrúhajte najjemnejšie. Pridajte nasekaný špenát, múku, vajíčko a soľ. Dôkladne premiešajte, aby sa vytvorilo hladké cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, môžete pridať ďalšiu múku.
      3. Formovanie halušiek:

        • Rozdeľte cesto na menšie časti a z každej formujte malé guľôčky alebo valčeky.
        • Pripravte si hrniec s osolenou vodou a priveďte ju do varu. Halušky varte po dávkach, kým nevyplávajú na hladinu (približne 2-3 minúty).
      4. Príprava syrového krému:

        • V mise zmiešajte jemný syr s kyslou smotanou. Pridajte nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
      5. Podávanie:

        • Varené halušky sceďte a rozložte na tanier. Na vrch natrite pripravený syrový krém a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Príjemnú chuť! Tento recept je ideálny na obed alebo večeru, je zdravý a plný chutí.

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    10 Komentárov

    1. MilošKuchár píše:

      Tento recept na špenátové halušky so syrokrémom vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, lebo mám rád rýchle a chutné jedlá. Ešte sa mi nikdy nepodarilo urobiť halušky takto jednoducho. Teším sa na výsledok!

    2. Janka123 píše:

      Wow, tento recept je presne to, čo som potrebovala! Rýchlo a bez zbytočného stresu v kuchyni. Špenátové halušky sú moja obľúbená voľba a so syrokrémom musia byť vynikajúce! Ďakujem za skvelý tip.

    3. PetríkZelený píše:

      Tento recept ma nadchol! Mám rád špenát a halušky sú super voľba na obed. Verím, že so syrokrémom to bude lahôdka. Hneď zajtra ich skúsim pripraviť pre rodinu. Určite im budú chutiť!

    4. Svetluska88 píše:

      Ďakujem za úžasný recept! Rýchle jedlo je presne to, čo dnes potrebujem. Špenátové halušky vyzerajú veľmi lákavo a určite ich pripravím aj na víkendovú oslavu s priateľmi. Teším sa na chuť!

    5. TiborRychlík píše:

      Musím povedať, že tento recept ma veľmi zaujal! Halušky s špenátom sú skvelé, ale so syrokrémom to musí byť ešte lepšie. Určite to vyskúšam a verím, že sa to stane mojou obľúbenou večerou.

    6. AnkaVarenie píše:

      Super recept, ktorý je ideálny na rýchly obed! Špenátové halušky som nikdy neskúsila robiť sama doma, ale s týmto návodom sa do toho určite pustím. Ďakujem za inšpiráciu!

    7. TomášKuchynskýMajster píše:

      To vyzerá fantasticky! Mám rád jednoduché recepty a tento je presne taký. Špenát s krémovým syrom znie úžasne a teším sa na prípravu týchto halušiek pre moju rodinu!

    8. _Smajlík_2023_ píše:

      „Jasné, že toto musím vyskúšať! Halušky milujem a so špenátom budú určite chutné. Dám si k tomu aj nejaké čerstvé bylinky pre lepší zážitok z chuti. Vďaka za inspiráciu!

    9. !Barbora! píše:

      „Skvelý nápad na rýchly obed po práci! Obľubujem kombinácie špenátu a syra. Halušky sú veľmi variabilné jedlo, takže ich môžem prispôsobiť podľa svojej chuti. Teším sa na experimentovanie v kuchyni!

    10. #ZdenoChef# píše:

      „Recept je jasný a jednoduchý – presne takto mám rád varenie! Špenátové halušky si pripravím už zajtra večer a verím, že aj mňa oslovia svojou chuťou. Určite ich odporučím aj známym!