Špenátový prívarok bez smotany

Špenátový prívarok bez smotany, tak ako ho u nás doma obľubujeme. Dnes vám ho v tomto receptúre priblížim. Nie je ničím výnimočný, avšak chutí skvele a ide o poctivé jedlo.

Na prípravu špenátového prívaroku bez pridania smotany budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 500 g čerstvého špenátu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, korenie podľa preferencií

Špenátový prívarok bez smotany

Postup:

1. Špenát dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte. Následne ho nasekajte na hrubšie kúsky.

2. Na panvici rozohrejte olej a na ňom orestujte nakrájanú cibuľu, až kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho orestovať ešte niekoľko minút.

3. Pridajte nasekaný špenát do panvice a neustále miešajte, kým sa nezmenší objem. Dochutnite soľou a korením podľa svojich preferencií.

4. Znížte teplotu a zakryte panvicu, aby sa špenát dusil približne 10-15 minút, kým sa úplne nezmäkne.

5. Hotový špenátový prívarok je možné podávať ako prílohu k mäsu, alebo si ho vychutnať ako samostatné jedlo s čerstvým chlebom.

Koľko kalórií má biely jogurt?

Koľko kalórií má biely jogurt?

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Špenátový prívarok bez smotany-2

2) Špenátový prívarok bez smotany

Špenátový prívarok je tradičné slovenské jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých fanúšikov zeleninových pokrmov. Je chutný, výživný a jeho príprava je veľmi jednoduchá. A čo je na ňom najlepšie? Dnes vám predvedieme, ako si ho jednoducho pripravíte bez smotany, aby ste si užili jeho pravú chuť!

Potrebné suroviny

Na prípravu špenátového prívaroku bez smotany budete potrebovať:

  • 400 g čerstvého špenátu (alebo mrazeného)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1-2 lyžice múky (na zahustenie)
  • 300 ml zeleninového vývaru alebo vody

Postup prípravy

Príprava špenátového prívaroku je jednoduchá a nenáročná. Najprv nadrobno nasekajte cibuľu a cesnak. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým nezíska zlatistý odtieň, potom pridajte cesnak. Po minúte pridajte špenát. Pokiaľ sa rozhodnete použiť mrazený špenát, nezabudnite ho najprv rozmraziť.

Následne dochuťte soľou a korením a dôkladne premiešajte. Posypte múkou a krátko orestujte. Potom pomaly vlejte zeleninový vývar, pričom neprestajne miešajte, aby ste predišli vzniku hrudiek. Nechajte variť približne 10 minút na strednom ohni, kým zmes nezhustne a špenát sa nezmäkne. Podávajte teplé s chlebom alebo zemiakmi a užite si túto lahodnú pochúťku!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Kucerova Jaroslava píše:

    Nakoniec to nie je až také zložité, ako som si myslela. Určite to skúsim.

  2. Ingrida62 píše:

    Už dlho som hľadala recept na špenátový prívarok. Tento sa zdá byť veľmi chutný.