Recept na šťavnaté kuracie plátky v obale:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 šálka strúhanky
- 1/2 šálky múky
- 2 vajcia, vyšľahané
- soľ a korenie podľa vkusu
- olej na vyprážanie
Šťavnaté kuracie plátky v obale
Postup:
- Mäso jemne naklepeme, aby sme dosiahli rovnomernú hrúbku. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Připravíme tri misky – jednu naplníme múkou, druhú rozšľahanými vajciami a tretiu so strúhankou.
- Každý kus mäsa obalíme najprv v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Dôkladne a opatrne obaľujeme, aby sa obal dobre prichytil k mäsu.
- Na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja. Keď je olej dostatočne rozohriaty, pridáme obaľované kuracie plátky.
- Rezne opražíme z oboch strán do zlatista, pričom dbáme na to, aby boli dobre prepečené aj vnútri.
- Hotové kuracie plátky necháme odkvapkať na papierovej utierke, aby sme odstránili prebytočný olej.
Podávajte s prílohami podľa svojich preferencií – napríklad s ryžou, zemiakovými hranolkami alebo zeleninovým šalátom. Odporúčam tiež pozrieť tento recept: Kuracie plátky v obale v rúre, sú naozaj výnimočné.
Dobrú chuť!
2) Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky
- 1/2 šálky mlieka
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička papriky
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregána (voliteľné)
- Olej na smaženie
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia dôkladne umyjeme a osušíme. Potom ich nakrájame na tenké plátky (približne 1 cm hrubé).
-
Marinovanie:
- V miske zmiešame mlieko, cesnak, soľ, čierne korenie a papriku. Do tejto marinády vložíme kuracie plátky a dôkladne ich obalíme. Necháme marinovať minimálne 30 minút (ideálne niekoľko hodín v chladničke).
-
Príprava obalu:
- V samostatných miskách si pripravíme hladkú múku, rozšľahané vajcia a strúhanku.
- Do misky s vajcami môžeme pridať aj oregano, ak sa rozhodneme ho využiť.
-
Obalovanie:
- Každý marinovaný kurací plátok najprv ponoríme do múky, potom do vajíčka a nakoniec do strúhanky, pričom dôkladne pritláčame, aby strúhanka dobre držala.
-
Smaženie:
- Na panvici rozohrejeme olej (mali by sme mať dostatočne hlbokú vrstvu na smaženie). Keď je olej dosť horúci, opatrne vložíme plátky do panvice. Smažíme z oboch strán až do zlatista, čo trvá zhruba 3-4 minúty na každú stranu.
-
Podávanie:
- Smažené kuracie plátky ukládame na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej.
- Podávame s rôznymi prílohami ako sú zeleninové šaláty, zemiaky, ryža alebo hranolky.
Dobrú chuť!