Recept na steak z mletého hovädzieho mäsa s omáčkou z cibule. Takto si pripravíte jedlo, ktoré vás ohromí.
Potrebné suroviny:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, hrubo nasekané
- 2 lyžice masla alebo rastlinného oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
Omáčka z cibule:
- 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 500 ml hovädzieho vývaru
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Steak z mletého hovädzieho mäsa s omáčkou z cibule
Pokyn na prípravu:
- V hrnci rozohrejte maslo alebo olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich dozlatista.
- Do misy vložte mleté hovädzie mäso a pridajte orestovanú cibuľu a cesnak. Premiešajte, aby sa zložky dôkladne spojili. Podľa chuti posoľte a pridajte čierne korenie.
- Z mäsovej zmesi tvarujte placky, veľké podľa vlastného uváženia.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja alebo masla a pečte steaky z každej strany, kým nie sú pekne prepečené. Doba pečenia sa odvíja od hrúbky steaku a vašich preferencií ohľadom prepečenia.
- Medzitým sa pustite do prípravy cibuľovej omáčky. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte nakrájané cibuľové plátky. Restujte cibuľu, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa vytvorila základna omáčka.
- Pomaly pridávajte hovädzí vývar a neustále miešajte. Varíme omáčku približne 10 minút, aby zahustla a yangoš.
- Ochutnajte omáčku a prípadne dochuťte soľou a čiernym korením.
- Podávajte steaky s cibuľovou omáčkou a prílohou podľa vlastnej voľby, ako sú napríklad opečené zemiaky, ryža alebo cestoviny.
Prajem vám dobrú chuť!