Steak z mletého hovädzieho mäsa s cibuľovou omáčkou

Recept na steak z mletého hovädzieho mäsa s omáčkou z cibule. Takto si pripravíte jedlo, ktoré vás ohromí.

Potrebné suroviny:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, hrubo nasekané
  • 2 lyžice masla alebo rastlinného oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií

Omáčka z cibule:

  • 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Ako uvariť vajce?

Ako uvariť vajce?

Čítať viac »

Steak z mletého hovädzieho mäsa s omáčkou z cibule

Pokyn na prípravu:

  1. V hrnci rozohrejte maslo alebo olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich dozlatista.
  2. Do misy vložte mleté hovädzie mäso a pridajte orestovanú cibuľu a cesnak. Premiešajte, aby sa zložky dôkladne spojili. Podľa chuti posoľte a pridajte čierne korenie.
  3. Z mäsovej zmesi tvarujte placky, veľké podľa vlastného uváženia.
  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja alebo masla a pečte steaky z každej strany, kým nie sú pekne prepečené. Doba pečenia sa odvíja od hrúbky steaku a vašich preferencií ohľadom prepečenia.
  5. Medzitým sa pustite do prípravy cibuľovej omáčky. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte nakrájané cibuľové plátky. Restujte cibuľu, kým nezískajú zlatistú farbu.
  6. Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa vytvorila základna omáčka.
  7. Pomaly pridávajte hovädzí vývar a neustále miešajte. Varíme omáčku približne 10 minút, aby zahustla a yangoš.
  8. Ochutnajte omáčku a prípadne dochuťte soľou a čiernym korením.
  9. Podávajte steaky s cibuľovou omáčkou a prílohou podľa vlastnej voľby, ako sú napríklad opečené zemiaky, ryža alebo cestoviny.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *