super jemný jablkový koláč

maslom a mliekom, až kým sa všetko dobre neprepojí.

  • Spojenie zmesí: Mokrú zmes pridajte k suchým ingredienciám a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké a homogénne cesto.
  • Pridanie jabĺk: Do pripraveného cesta vložte nakrájané jablká a jemne premiešajte tak, aby sa jablká rovnomerne rozložili v ceste.
  • Pečenie: Rúru predhrejte na 180 °C. Cesto následne preneste do vymazanej a múkou posypanej formy. Urovnajte povrch a, ak máte chuť, posypte ho troškou cukru.
  • Dokončenie pečenia: Pečte približne 35-40 minút, alebo kým koláč nemá zlatistú farbu a špáradlo vložené do stredu nevyjde suché. Po upečení nechajte koláč vychladnúť na mriežke.
  • Záver:

    Tento úžasne jemný jablkový koláč predstavuje fantastický spôsob, ako využiť sezónne jablká a obdarovať seba i svojich blízkych. Koláč môžete servírovať samostatne alebo s troškou šľahačky či zmrzliny. Užite si jeho unikátnu chuť a vôňu vo svojich domovoch. Pripravte si ho a zdieľajte radostné chvíle s rodinou a priateľmi, ktorým s radosťou ponúknete kúsok tohto lahodného dezertu. Prajeme vám dobrú chuť!maslom, mliekom a vanilkovým extraktom.

  • Combine ingredients: Potom zmes vajec a mlieka pridajte k múčnej zmesi a dôkladne premiešajte, až pokým nebude cesto jemné a homogénne.
  • Přidání jablek: Do pripraveného cesta opatrne vložte nakrájané jablká a jemne premiešajte, aby sa plátky jabĺk rozložili rovnomerne.
  • Pečenie: Cesto prelejte do formy na pečenie, ktorú ste predtým vymastili a posypali múkou (priemer 24 cm). Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35-40 minút, alebo kým nebude vrch zlatohnedý a cesto sa nezačne oddeľovať od okrajov formy.
  • Zdobenie: Po upečení nechajte koláč trošku vychladnúť. Môžete ho posypať práškovým cukrom alebo troškou cukru zmiešaného so škoricou.
  • Záver

    Tento mimoriadne jemný jablkový koláč predstavuje skvelý spôsob, ako využiť sezónne jablká a potešiť svojich blízkych. Jeho delikátna textúra a príjemná chuť obohatia každé posedenie. Nezabúdajte, že recepty slúžia len ako inšpirácia, môžete experimentovať so rôznymi druhmi jabĺk, alebo pridať orechy či hrozienka pre obohatenie chuti. Na zdravie a dobrú chuť! 🍏🍰

     

    3) Mnohými milovaný super jemný jablkový koláč

    Jablkový koláč patrí medzi tradičné dezerty, ktorý uspokojí každého, kto má rád sladké pečivo. V spojení s delikátnym cestom a šťavnatými jablkami sa stáva neodolateľným kulinárskym zážitkom, ktorý nesmie chýbať na žiadnej oslave alebo rodinnej akcii. Tento recept na super jemný jablkový koláč vás nadchne svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou. Poďme sa teda pustiť do neodolateľného pečenia!

    Ingrediencie:

    Na cesto:

    Čaj na čistenie ciev

    Čaj na čistenie ciev

    Čítať viac »

    • 250 g hladkej múky
    • 125 g masla (izbovej teploty)
    • 100 g práškového cukru
    • 1 vajce
    • 1 lyžička prášku do pečiva
    • Štipka soli
    • 2-3 lyžice mlieka (podľa potreby)

    Na náplň:

    Výborné cesto na štrúdlu

    Výborné cesto na štrúdlu

    Čítať viac »

    • 4-5 stredne veľkých jabĺk (najlepšie kyslejšie odrody)
    • 50 g cukru
    • 1 lyžička škorice
    • 1 lyžica citrónovej šťavy
    • 1 lyžica škrobu (voliteľné, pre zahustenie)

    Postup:

    1. Príprava cesta: V mise zmiešajte maslo s práškovým cukrom, až kým táto zmes nezíska svetlú a nadýchanú konzistenciu. Postupne pridajte vajce a dobre premiešajte. V inej nádobe spojte múku, prášok do pečiva a soľ, a potom túto suchú zmes pomaly vmiešajte do maslovej zmesi. Ak je cesto príliš suché, pridávajte mlieko po lyžiciach. Cesto by malo byť hladké a formovať sa do gule. Zabalené do fólie ho uložte do chladničky a nechajte odpočívať minimálne 30 minút.
    2. Príprava náplne: Jablká umyjte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. V miske ich kombinujte s cukrom, škoricou, citrónovou šťavou a škrobom (ak ho používate). Dobre premiešajte, aby sa jablká pokryli všetkými ingredienciami.
    3. Montáž koláča: Predohrejte rúru na 180 °C. Cesto vyberte z chladničky a rozvaľkajte na pomúčenom povrchu na hrúbku približne 0,5 cm. Týmto cestom pokryte dno a boky formy na pečenie. Na cesto rovnomerne rozložte jablkovú náplň.
    4. Pečenie: Koláč pečte v predhriatej rúre približne 35-40 minút, alebo kým cesto nezíska zlatohnedú farbu a jablká sú mäkké. Po upečení nechajte koláč vychladnúť vo forme približne 10 minút, potom ho opatrne vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.

    Záver:

    Super jemný jablkový koláč je hotový! Tento vynikajúci dezert sa výborne hodí k šálke čaju alebo kávy, a môžete ho dozdobiť práškovým cukrom alebo šľahačkou podľa vlastnej chuti. Nech sa vám vydarí, a veríme, že sa stane jedným z vašich obľúbených receptov. Prajeme vám dobrú chuť a príjemný proces pečenia!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *