Tu je jednoduchý recept na tekvicové palacinky:
Prísady:
- 1 šálka tekvicového pyré
- 1 a ¼ šálky hladkej múky
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletej škorice
- ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
- 1 veľké vajce
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžice rozpusteného masla
Recept na tekvicové palacinky
Postup:
- V priestrannej mise dôkladne zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a muškátový oriešok.
- V druhej mise vymiešajte tekvicové pyré, vajce, mlieko a rozpustené maslo.
- Postupne pridávajte tekvicovú zmes k suchým ingredienciám a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
- Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote a vylejte cesto formou palaciniek. Na jeden kus použite približne ¼ šálky cesta.
- Palacinky pečte, kým sa na povrchu neobjavia bublinky a okraje sa začnú jemne zdať.
- Potom ich otočte a opečte i z druhej strany, až kým nezískajú zlatohnedý odtieň.
- Opakujte postup, kým nevypáľate všetko cesto.
- Servírujte teplé a môžete ich pokvapkať javorovým sirupom, posypať práškovým cukrom alebo dozdobiť šľahačkou podľa vlastného vkusu.
Dúfam, že si na týchto tekvicových palacinkách pochutíte!
2) Tekvicové lievance
Tekvicové palacinky sú výbornou voľbou na raňajky či dezert. Ich bohatá chuť a jemná konzistencia ich robia obľúbeným jedlom pre celú rodinu.
V nasledujúcich riadkoch vám prinesieme jednoduchý recept, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií.
Na tvorbu tekvicových palaciniek budete potrebovať:
- 1 šálka tekvice (uhaňanej alebo rozmixovanej)
- 1 šálka hladkej múky
- ½ šálky mlieka
- ¼ šálky cukru
- 1 vajce
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- ½ lyžičky škorice
- ¼ lyžičky soli
- olej na smaženie
Postup výroby tekvicových palaciniek
Teraz sa pustíme do prípravy!
1. V priestrannej mise spojte tekvicu, mlieko, vajce a cukor. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny prepojili.
2. V inej mise skombinujte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
3. Potom opatrne vmiešajte suché prísady do tekvicovej zmesi, kým sa všetko dobre nespojí. Vyhnite sa nadmernému miešaniu.
4. Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Pomocou naberačky odoberajte cesto na panvicu a smažte, kým sa na vrchu nevytvorí množstvo bublín (približne 3-4 minúty). Potom otočte a smažte ešte 2-3 minúty, kým nie sú palacinky zlatohnedé.
5. Servírujte teplé, posypané práškovým cukrom alebo s javorovým sirupom, ak máte chuť!
Veríme, že si tieto lahodné tekvicové palacinky vychutnáte a spríjemnia vaše raňajky či deserty. Bon appétit!