Tvarohová plnka do buchiet

Tvarohová náplň je obľúbenou zložkou mnohých tradičných slovenských koláčov a pečiva. Jej lahodná chuť a krémová textúra dodávajú pečeným dobrôtkam jedinečný charakter. V tomto článku vám predstavíme 4 originálne recepty na tvarohovú náplň, ktoré obohatia vaše obľúbené buchty a poskytnú im nový rozmer chuti.

Každý recept sa vyznačuje unikátnym zložením a spôsobom prípravy, čo vám umožní vybrať si ten, ktorý sa vám najviac páči. Pripravte sa na kulinárske dobrodružstvo plné lahodných tvarohových náplní!

Recept 1: Tvarohová náplň s citrónom a mätou

Ingrediencie:
– 500 g tvarohu
– 100 g práškového cukru
– 1 vajce
– kôra z 1 citróna
– 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty
– 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:
1) V miske zmiešajte tvaroh, práškový cukor a vajce. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili a vznikla jednotná hmota.
2) Opatrne umyte citrón a nastrúhajte z neho kôru. Dbajte na to, aby ste sa vyhli strúhaniu bielej časti, ktorá je horká.
3) Mätu dôkladne umyte, osušte a nasekajte na drobné kúsky. Lístky by mali byť čo najjemnejšie, aby sa dobre prepojili s tvarohovou zmesou.
4) Do tvarohovej zmesi pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, nasekanú mätu a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute rovnomerne skombinovali.
5) Ochutnajte plnku a ak je potrebné, pridajte viac cukru alebo citrónovej šťavy podľa vlastnej chuti. Zmes by mala byť sladká, ale zároveň s výraznou citrónovou a mätovou príchuťou.
6) Pripravenú plnku prikryte potravinárskou fóliou a nechajte v chladničke aspoň 30 minút, aby sa chute prepojili.
7) Túto plnku môžete využiť na plnenie buchiet, koláčov alebo ako náplň do palaciniek. Jej svieža chuť a aróma určite osvieži každý dezert.

Výhody:
– Citrónová a mätová príchuť pridáva plnke osviežujúci a ľahký nádych.
– Citrónová šťava obohatí plnku zaujímavou kyslastou notou, ktorá kontrastuje so sladkým cestom.
– Mäta poskytuje osviežujúci efekt a dodáva plnke jedinečnú arómu.

Kalorická hodnota na 100 g: približne 150 kcal

 

Tvarohová náplň s kakaom a rumom - 2

Recept 2: Tvarohová náplň s kakaom a rumom

Ingrediencie:
– 400 g tvarohu
– 80 g práškového cukru
– 2 lyžice kakaa
– 2 lyžice rumu
– 1 balenie vanilkového cukru

Postup:
1) Tvaroh prelisujeme cez sitko alebo rozmixujeme, aby sme dosiahli hladkú textúru bez hrudiek.
2) V samostatnej miske zmiešajte práškový cukor, kakao a vanilkový cukor. Dôkladne premiešajte, aby sa suché zložky spojili.
3) Postupne pridávajte suché zložky k tvarohu a miešajte, kým nevznikne homogénna zmes.
4) Pridajte rum a znovu dôkladne premiešajte. Rum prepožičiava plnke charakteristickú arómu a jemne zvýrazňuje chuť kakaa.
5) Podľa potreby pridajte viac práškového cukru na dosiahnutie sladšej plnky alebo viac kakaa pre intenzívnejšiu čokoládovú príchuť.
6) Pripravenú plnku prikryte a nechajte v chladničke odpočívať aspoň jednu hodinu, aby sa chute prepojili a plnka mierne stuhla.
7) Túto plnku môžete použiť na plnenie rôznych typov buchiet, závinu alebo ako náplň do tortových korpusov. Jej bohatá čokoládová chuť s nádychom rumu poteší všetkých milovníkov sladkých dezertov.

Výhody:
– Kombinácia tvarohu, kakaa a rumu vytvára lahodný a intenzívny zážitok.
– Kakao dodáva plnke čokoládový tón, ktorý osloví milovníkov čokolády.
– Rum vnáša do zmesi zaujímavú príchuť a arómu, ktorá vyniká predovšetkým v kombinácii s kakaom.

Kalorická hodnota na 100 g: približne 180 kcal

Ako nakrájať kura?

Ako nakrájať kura?

Čítať viac »

Recept 3: Tvarohová náplň s mascarpone a vanilkou

Grilované kuračie špízy s mangovým salsou

Grilované kuračie špízy s mangovým salsou

Čítať viac »

Ingrediencie:
– 250 g tvarohu
– 250 g mascarpone
– 100 g práškového cukru
– 1 vanilkový struk
– 1 lyžica vanilkového extraktu

Postup:
1) Tvaroh a mascarpone vytiahnite z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou, aby zmäkli a lepšie sa s nimi pracovalo.
2) V miske zmiešajte tvaroh a mascarpone. Dôkladne ich premiešajte, aby ste dosiahli hladkú zmes,

aby sa spojili a vytvorila sa hladká textura.
3) Vanilkový struk pozdĺžne prerežeme a nožom vyberieme vanilkové semienka. Tieto pridáme do tvarohovej zmesi.
4) Následne prilejeme vanilkový extrakt a znova všetko dôkladne premiešame, aby sa vanilková aróma rozprestrela rovnomerne.
5) Postupne pridávame práškový cukor a zamiešame, kým sa úplne nezapracuje do tvarohovej zmesi. Cukor upravujeme podľa chuti, aby sme dosiahli požadovanú sladkosť.
6) Pripravenú plnku zakryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke stuhnúť minimálne 2 hodiny. Počas tejto doby sa chute zlúčia a plnka nadobudne krémovú textúru.
7) Vychladenú plnku môžeme využiť na plnenie rôznych typov buchiet, koláčov alebo ako náplň do tortových korpusov. Jej jemná vanilková chuť a krémová konzistencia pridajú dezertom nádych luxusu.

Výhody:
– Kombinácia tvarohu a mascarpone vytvára bohatú a krémovú plnku.
– Vanilkové semienka a extrakt obohacujú plnku o intenzívnu vanilkovú arómu a chuť.
– Vďaka mascarpone je plnka jemnejšia a menej kyslá ako tradičná tvarohová alternatíva.

Kalórie na 100 g: približne 250 kcal

Kuracie mäso na prírodno

Kuracie mäso na prírodno

Čítať viac »

Recept 4: Tvarohová plnka s ovocím a smotanou

Ingrediencie:
– 300 g tvarohu
– 200 ml smotany na šľahanie
– 80 g práškového cukru
– 200 g ovocia podľa vlastného výberu (jahody, maliny, čučoriedky)
– 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:
1) Tvaroh prepasírujeme cez sitko alebo ho rozmixujeme, aby sme docielili hladkú konzistenciu bez hrudiek.
2) Smotanu vyšľaháme do pevného stavu. Postupne do nej zašľaháme práškový cukor, kým nezískame lesklý a pevný krém.
3) K tvarohu pridáme vyšľahanú smotanu a jemne ich spojíme. Snažíme sa zachovať nadýchanosť smotany a nemiešame príliš silno.
4) Ovocie dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Veľkosť kúskov prispôsobíme podľa osobnej preferencie.
5) Nakrájané ovocie opatrne vmiešame do tvarohovej zmesi. Jemne premiešame, aby sa ovocie rozdielilo rovnomerne.
6) Pridáme citrónovú šťavu a opäť zľahka premiešame. Citrónová šťava dodá plnke osviežujúcu kyslastú notu a zároveň pomôže uchovať farbu ovocia.
7) Hotovú plnku zakryjeme a necháme v chladničke minimálne 30 minút vychladnúť pred použitím. Počas tejto doby sa chute skombinujú a plnka sa trochu stuhne.
8) Ovocnú tvarohovú plnku môžeme použiť ako náplň do buchiet, koláčov alebo tortových korpusov. Jej osviežujúca ovocná chuť a krémová textúra dodajú každému dezertu unikátny zázrak.

Výhody:
– Spojenie tvarohu, smotany a ovocia vytvára ľahkú a sviežu chuť plnky.
– Ovocie dáva plnke prírodnú sladkosť a atraktívny vzhľad.
– Vďaka smotane je plnka jemná, nadýchaná a krémová.

Kalórie na 100 g: približne 200 kcal

Záver:
Tvarohová plnka je vynikajúcim základom pre prípravu rozličných sladkých pochúťok. Vďaka svojej univerzálnosti a jemnej chuti sa hodí do mnohých druhov buchiet, koláčov a dezertov. V tomto článku sme vám predstavili 4 originálne recepty na tvarohovú plnku, ktoré obohatia vaše obľúbené pečené výrobky. Od osviežujúcej kombinácie citrónu a mäty, cez bohatú čokoládovú príchuť s rumom, až po luxusnú vanilkovú verziu s mascarpone a sviežu ovocnú variáciu. Každý recept je jedinečný a ponúka nové spôsoby, ako si vychutnať tvarohovú plnku. Vyskúšajte tieto recepty a objavte nové obľúbené príchute, ktoré obohatia vaše dezerty. Pustite sa do pečenia a potešte seba aj svojich blízkych lahodnými buchtami plnenými týmito výnimočnými tvarohovými plnkami!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

30 Komentárov

  1. PečenáHruška píše:

    Tento recept na tvarohovú plnku vyzerá skvele! Už sa teším, ako si pripravím buchty s touto lahodnou plnkou. Tvaroh je moja obľúbená ingrediencia, a vanilkový cukor tomu určite dodá skvelú chuť!

  2. SvetloSlnka píše:

    Wow, to znie veľmi jednoducho a chutne! Určite vyskúšam pridať aj citrónovú kôru, lebo mám rada citrusové príchute. Dám vedieť, ako sa mi podarili buchty s tvarohovou plnkou. Ďakujem za recept!

  3. KreatívnaMarta píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala! Tvarohová plnka do buchiet je výborný nápad a ja milujem pečenie. Už sa teším na vôňu čerstvých buchiet v mojej kuchyni. Super tip!

  4. ŠťastnýJanko píše:

    Jéj, tvarohová plnka do buchiet! To musím vyskúšať! Mám rád sladké pečivo a tento recept vyzerá veľmi chutne. Určite pridám aj citrónovú kôru pre extra osvieženie. Díky za inšpiráciu!

  5. ZlatéJablko píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Tvarohová plnka do buchiet je niečo, čo môžem robiť s deťmi. Myslím si, že sa budeme mať skvele pri pečení a potom si pochutnáme na našich výtvoroch!

  6. ČarovnáRuža píše:

    Skvelý recept na tvarohovú plnku! Už som si ho uložila medzi svoje obľúbené. Buchty s takou dobrotou musia byť fantastické. Nezabudnem pridať trošku vanilkového cukru pre voňavý zážitok!

  7. RadosťZPečenia píše:

    ! To znie úžasne! Milujem tvarohové dezerty a tento recept je jednoduchý a rýchly. Určite ho vyskúšam už tento víkend. Vďaka za zdieľanie takej chutnej inšpirácie!

  8. VeselýKocúr píše:

    ! Super nápad na plnku do buchiet! Tvaroh je skvelý a má veľa možností využitia. Teším sa, že si pripravím svoje vlastné buchty podľa tohto jednoduchého receptu.

  9. (´。• ω •。`) píše:

    ! Parádny recept! Tvarohové buchty sú mojím obľúbeným sladkým pečivom. Naozaj sa teším na prípravu tejto plnky – určite bude chutiť skvelo aj bez citrónovej kôry.

  10. !PiekolMarek! píše:

    ! Tento recept určite vyskúšam! Mám rád tvarohové dobroty a tieto buchty budú určite skvelé s touto plnkou. Vanilkový cukor dodá chuť navyše – ďakujem za nápad!

  11. KreatívnyKuchár píše:

    Tento recept na tvarohovú plnku je úžasný! Milujem, ako je jednoduchý a rýchly. Pridala som citrónovú kôru a dodalo to plnke skvelú chuť. Určite ho vyskúšam aj s rodinou, teším sa na buchty!

  12. ZlatýJanko píše:

    Super recept! Tvarohová plnka sa mi veľmi páči a robí sa jednoducho. Mám rád sladké a tento recept je presne to, čo som hľadal. Vďaka za tip, už sa teším na pečenie!

  13. Mia123 píše:

    Ó, to vyzerá tak chutne! Tvarohové buchty sú moje obľúbené a táto plnka vyzerá skvele. Rada skúšam nové recepty a tento určite vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie!

  14. PečenieSrdcom píše:

    Tento recept ma nadchol! Mám rada tvarohové dezerty a táto plnka bude perfektná do buchiet. Myslím si, že s vanilkovým cukrom to bude skutočne lahodné. Určite vyskúšam čoskoro!

  15. Svetluška89 píše:

    Jasné a jednoduché pokyny! Tento recept na tvarohovú plnku je presne to, čo potrebujem pre moju rodinu. Naozaj sa teším na pečenie týchto buchiet. Ďakujem za inšpiráciu!

  16. LáskyplnýKuchárik píše:

    Wow, to znie fantasticky! Nevedela som, že plnku do buchiet možno pripraviť tak jednoducho. Tvaroh mám rada, takže toto bude určite úspech doma. Teším sa na výsledok!

  17. JasnáHvězda píše:

    ‚Skvelý recept!‘ Hneď ako som ho videla, vedela som, že ho musím vyskúšať. Tvarohová plnka do buchiet? To znie chutne! S pridaním citrónovej kôry to musí byť ešte lepšie.

  18. 'ŠikovnáRučka' píše:

    ‚Tento recept ma veľmi potešil! Je taký jednoduchý a rýchly na prípravu. Veľmi sa teším na pečenie tvarohových buchiet s touto plnkou.‘

  19. 'MačkaNaKuchyni' píše:

    ‚Perfektný nápad pre víkendové pečenie! Tvarohová plnka znie ako skvelá voľba pre moje dezerty.‘

  20. 'PeknáBublina' píše:

    ‚Vynikajúci recept! Milujem tvarohové jedlá a táto plnka bude ideálna do mojich obľúbených buchiet.‘

  21. KreatívnyMilo píše:

    Tento recept na tvarohovú plnku vyzerá fantasticky! Rád pečiem a určite vyskúšam pridať aj tú citrónovú kôru. Mám rád, keď je všetko jednoduché a chutné. Ďakujem za inšpiráciu!

  22. Srdiečko123 píše:

    Perfektný recept na plnku! Tvarohové buchty sú moje obľúbené a toto bude skvelý doplnok. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť ich tak ako na obrázku. Určite sa pochválim s výsledkom!

  23. PečúciNinja píše:

    Wow, to vyzerá jednoducho skvele! Milujem tvarohové buchty a tento recept ma nadchol. Cukor a vanilkový cukor dodajú krásnu chuť. Určite to vyskúšam už tento víkend!

  24. BuchtaLáska píše:

    Skvelý recept! Tvarohová plnka je presne to, čo som hľadala. Môjmu mužovi sa vždy páčia sladké dobroty, takže sa nemôžem dočkať, až mu ich pripravím. Ďakujem za zdieľanie!

  25. TvorivýZuzka píše:

    Tento recept ma nadchol! Tvarohovú plnku si určite pripravím aj s citrónovou kôrou pre extra chuť. Pečenie je pre mňa relax a teším sa na výsledok z kuchyne!

  26. SladkýKubo píše:

    Juj, aký úžasný recept! Tvarohová plnka do buchiet je vždy dobrá voľba. Vďaka za tipy na suroviny, určite vyskúšam pridať citrónovú kôru pre tú správnu vôňu!

  27. JasnáMária píše:

    Super návod! Tvarohové buchty sú tradičné a veľmi chutné. Doma máme radi sladké pečenie a táto plnka bude perfektným doplnkom do našej rodinnej kuchyne.

  28. _RýchlyRecept_ píše:

    ‚Buchtičky s tvarohom‘ – to znie ako niečo úžasné! Som nadšený z toho, ako rýchlo to ide pripraviť. Určite sa pokúsim o tento recept čo najskôr.

  29. @PečenieSrdcom píše:

    ‚Tento recept ma doslova očaril!‘ Milujem všetky tvarohové dezerty, takže si musím poznačiť tento skvelý tip na plnku do buchiet. Teším sa na pečenie v najbližších dňoch!

  30. #SladkáChvíľa# píše:

    ‚Toto je presne to, čo potrebujem!‘ Veľmi som sa potešila tomuto receptu na tvarohovú plnku do buchiet. Určite pridám citrónovú kôru pre osvieženie chuti. Ďakujem za inšpiráciu!‘