Tvarohové guľky bezlepkové 

 

Tu je návod na prípravu tvarohových guľôčok bez lepku:

Budete potrebovať:

  • 250 g múky bez lepku (napríklad ryžovej, kukuričnej alebo tapiokovej)
  • 250 g tvarohu
  • 2 polievkové lyžice jemnej horčice
  • 1 vajce
  • soľ a korenie na dochutenie
  • bezlepková strúhanka na obaľovanie
  • rastlinný olej na vyprážanie

 

Bezlepkové tvarohové guľôčky

Pokyny na prípravu:

  1. V miske skombinujte bezlepkovú múku, tvaroh, horčicu, vajce, soľ a korenie. Zmiešajte, až kým nedosiahnete hladkú hmotu.
  2. Na tanieri pripravte strúhanku.
  3. Na strednom plameni zahrejte dostatočné množstvo rastlinného oleja v hrnci.
  4. Z tvarohovej zmesi vytvorťe malé guľôčky a obalte ich v strúhanke.
  5. Postupne ponorte guľôčky do horúceho oleja a vyprážajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  6. Hotové tvarohové guľôčky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.

Tvarohové guľôčky bez lepku je možné servírovať samostatne alebo ako prílohu k rôznym pokrmom. Dobrú chuť!

 

Tvarohové guľky bezlepkové  - 2

2) Tvarohové guľky bezlepkové 

Ingrediencie:

  • 250 g tvarohu (môže byť aj jemný alebo mascarpone)
  • 1 vajce
  • 100 g múky bez lepku (napr. ryžová, kukuričná alebo mandľová)
  • 50 g cukru (podľa chuti, môžete použiť aj prirodzené sladidlo)
  • 1 ČL prášku do pečiva (bezlepkového)
  • 1 ČL vanilkového cukru (podľa želania)
  • Štipka soli
  • Olej na vyprážanie (môže byť aj kokosový olej)

Na obalenie:

  • Kokosové vločky, orechy, kakao alebo cukor

Pokyny:

  1. Príprava cesta: V miske skombinujte tvaroh, vajce, cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spoľahlivo spojili.

    Pečené ovsené vločky s jablkami

    Pečené ovsené vločky s jablkami

    Čítať viac »

  2. Pridanie múky: Postupne pridávajte múku bez lepku a prášok do pečiva. Miesite cesto, až kým nebude hladké a súdržné. Ak je cesto príliš lepivé, môžete pridať ďalšiu múku.

  3. Tvorba guľôčok: Ruky si jemne potrejte olejom a tvarujte z cesta malé guľôčky (veľkosti vlašského orecha).

  4. Obalovanie: Guľôčky môžete obaliť v kokosových vločkách, drvených orechoch alebo kakaovom prášku.

  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej a opatrne doň vkladajte guľôčky. Smažte z každej strany, až kým nebudú zlatohnedé. Po vyprážaní nechajte guľôčky odkvapkať na papierovom uteráku.

  6. Servírovanie: Podávajte teplé, ideálne s ovocným dipom alebo jogurtom.

Vychutnajte si svoje lahodné bezlepkové tvarohové guľky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *