Tu je návod na prípravu tvarohových guľôčok bez lepku:
Budete potrebovať:
- 250 g múky bez lepku (napríklad ryžovej, kukuričnej alebo tapiokovej)
- 250 g tvarohu
- 2 polievkové lyžice jemnej horčice
- 1 vajce
- soľ a korenie na dochutenie
- bezlepková strúhanka na obaľovanie
- rastlinný olej na vyprážanie
Bezlepkové tvarohové guľôčky
Pokyny na prípravu:
- V miske skombinujte bezlepkovú múku, tvaroh, horčicu, vajce, soľ a korenie. Zmiešajte, až kým nedosiahnete hladkú hmotu.
- Na tanieri pripravte strúhanku.
- Na strednom plameni zahrejte dostatočné množstvo rastlinného oleja v hrnci.
- Z tvarohovej zmesi vytvorťe malé guľôčky a obalte ich v strúhanke.
- Postupne ponorte guľôčky do horúceho oleja a vyprážajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Hotové tvarohové guľôčky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.
Tvarohové guľôčky bez lepku je možné servírovať samostatne alebo ako prílohu k rôznym pokrmom. Dobrú chuť!
2) Tvarohové guľky bezlepkové
Ingrediencie:
- 250 g tvarohu (môže byť aj jemný alebo mascarpone)
- 1 vajce
- 100 g múky bez lepku (napr. ryžová, kukuričná alebo mandľová)
- 50 g cukru (podľa chuti, môžete použiť aj prirodzené sladidlo)
- 1 ČL prášku do pečiva (bezlepkového)
- 1 ČL vanilkového cukru (podľa želania)
- Štipka soli
- Olej na vyprážanie (môže byť aj kokosový olej)
Na obalenie:
- Kokosové vločky, orechy, kakao alebo cukor
Pokyny:
-
Príprava cesta: V miske skombinujte tvaroh, vajce, cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spoľahlivo spojili.
-
Pridanie múky: Postupne pridávajte múku bez lepku a prášok do pečiva. Miesite cesto, až kým nebude hladké a súdržné. Ak je cesto príliš lepivé, môžete pridať ďalšiu múku.
-
Tvorba guľôčok: Ruky si jemne potrejte olejom a tvarujte z cesta malé guľôčky (veľkosti vlašského orecha).
-
Obalovanie: Guľôčky môžete obaliť v kokosových vločkách, drvených orechoch alebo kakaovom prášku.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej a opatrne doň vkladajte guľôčky. Smažte z každej strany, až kým nebudú zlatohnedé. Po vyprážaní nechajte guľôčky odkvapkať na papierovom uteráku.
-
Servírovanie: Podávajte teplé, ideálne s ovocným dipom alebo jogurtom.
Vychutnajte si svoje lahodné bezlepkové tvarohové guľky!