Tvarohové lievance s ovocným prelivom

Tvarohové lievance s ovocným prelivom. Chutné ako sám život.

Ingrediencie:

  • 200 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • olej na pečenie

Ovocný preliv:

  • 200 g čerstvého ovocia (napr. maliny, jahody, borovnice)
  • 2-3 lyžice cukru
  • 2 lyžice vody

 

Tvarohové lievance s ovocným prelivom

Postup:

  1. V miske si zmiešajte tvaroh, vajcia, múku, cukor, sol a vanilkový cukor.
  2. Vypracujte zmes dohladka a nechajte ju odpočívať 15 minút.
  3. V hrnci si pripravte ovocný preliv. Ovocie pokrájajte na menšie kúsky a v hrnci ho spolu s cukrom a vodou povarte, až sa vytvorí hustejší preliv.
  4. Plech si vysteľte papierom na pečenie a rozohrejte ho na miernu teplotu.
  5. Na rozohriatom plechu si vytvarujte lievance zo tvarohovej zmesi. Pomocou lyžice ich lopatkovite vyklopte na plech a pečte z oboch strán, až kým nebudú zlatisté.
  6. Hotové lievance podávajte s teplým ovocným prelivom. Môžete ich ešte ozdobiť šľahačkou alebo posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

2)

Tvarohové lievance sú lahodným a výživným jedlom, ideálnym na raňajky alebo desiatu. S ich jemnou Textúrou a bohatou chuťou sa stávajú skutočným obľúbencom. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept na tvarohové lievance, ktoré dokonale doplníte ovocným prelivom.

Ingrediencie na Tvarohové Lievance

Aby ste si pripravili tieto chutné lievance, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Cukor podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup na Prípravu Lievancov

Príprava tvarohových lievancov je jednoduchá:

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte tvaroh, vajcia a štipku soli. Dobre premiešajte, až kým sa ingrediencie nespoja.
  2. Pridanie múky: Postupne pridávajte múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  3. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte trochu oleja. Pomocou lyžice nanášajte cesto a smažte, kým lievance nebudú zlatohnedé z oboch strán.
  4. Podávanie: Podávajte teplé, poliate obľúbeným ovocným prelivom, ako sú jahody, čučoriedky alebo maliny.

Vyskúšajte tento jednoduchý recept a užite si chrumkavé tvarohové lievance s osviežujúcim ovocným prelivom. Skvelé na raňajky, určite si ich zamilujete!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Oto56 píše:

    Vyzera to velmi chutne a nie je to zlozite na pripravu.

  2. Zlatko15 píše:

    Neviem sa dockat, kedy si to vyskusam!

  3. Wpokorny píše:

    Tvarohove lievance s ovocnym prelivom su paradne na obed aj veceru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *